Al Pacino död?
I själva verket stod det att han är "DR.DÖD". Artikeln handlar om att Pacino ska spela Jack Kevorkian, mera känd som "självmordsdoktorn" som byggde en maskin för aktiv dödshjälp.
Snacka om att få folk att skita på sig! Jag tycks inte vara den första som läste fel heller om man kollar på kommentarerna till artikeln.
Artikeln hittar ni här
Antichrist stympad?
Filmfestivalen i Cannes är avslutad. Det mest omdiskuterade bidraget till tävlingen var utan tvivel Lars von Triers bisarra skräck/thriller/gore -film "Antichrist". Nu har det blivit klart att filmen har lite för mycket av det goda (läs könsstympning, satanism, brutal misshandel och blod) för att Storbritannien och USA ska godkänna den för dess biopublik. Bioversionen kommer att bli censurerad i dessa två länder. Och antagligen Tyskland där de censurerar det mesta.
Det lite roliga är att i Sverige kommer filmen att visas i sin helhet med en åldersgräns på 15 år. Premiär fredag nästa vecka, 5 juni. Can't wait!
Källa DN.se
Filmens officiella hemsida: antichristthemovie.com
Lite sedda filmer 26.5 -09
Morgan Spurlock
2008
Betyg: 3
Morgan Spurlock som gav oss dokumentären om snabbmatens baksida "Super Size Me" är tillbaka. Han ställer sig frågan om hur bra Usama Bin Laden egentligen gömt sig? Har USA letat överallt eller har de bara kör runt och chillat? Morgan bestämmer sig för att leta upp Bin Laden själv.
Det är lite smårolig fakta Morgan lägger fram, men oftast skrapas det bara på ytan. Det blir liksom aldrig så där jätte spännande och det mesta hade man ändå någon sorts nys om. Men visst är det en film som förhoppningsvis öppnar ögonen för inte bara amerikaner, utan alla i hela världen, att börja tänka om i lite andra banor.
Return of the Living Dead, Part: II
Ken Wiederhorn
1987
Betyg: 2-
Gaahh! Samma upplägg som den första fast med en jobbig jävla unge och ingen naken zombie-brud som dansar på gravstenar.
Det är så jävla mycket teater-överspel i den här att jag fan får svårt att titta. Vad är det som är så jävla roligt med personer som bara står och skriker sina repliker? Den har några få bra scener med schyst zombie-slakt. Det är dessa som räddar den från ett totalt jävla magplask. Sen att den försöker vara spännande med en dörr som stängs för långsamt, en hiss som aldrig kommer och en bil som inte startar (två gånger dessutom) - är bara patetiskt.
Deck the Halls
John Whitesell
2006
Betyg: 1
"En Lysande Jul" heter den här på svenska. Där trodde de att de var klyftiga va? Två grannar slåss om vem som har den bästa julbelysningen. Det hela spårar ur. Det blir bråk. Det händer töntiga saker som ska försöka vara roliga. I slutet är alla vänner.
Det började faktiskt rätt schyst och kunde med lite tur slutat på en tvåa. Men efter halva filmen fattar jag inte ens själv varför jag fortsätter att titta. Danny DeVito tycks ha ensamrätt på att spela fifflande bilförsäljare.
The Day the Earth Stood Still
Scott Derrickson
2008
Betyg: 2-
Re-maken på gamla sci-fi klassikern med samma namn från 1951. Här med Keanu Reeves i huvudrollen. Jorden håller på att förintas av människorna. En alien vid namn Klaatu kommer till jordens undsättning för att förgöra alla människor. Vi människor tycker inte det är så OK.
Den tar ju upp ett viktigt ämne - att det är vi människor som är jordens största hot. Och här finns några politiskt riktade scener mot våra vänner i "US and A". Plus en hel del rätt snygga specialeffekter. Men som film i grund och botten är den faktiskt rätt pinsam, seg och tråkig. Jag har inte sett originalet, men jag kan tänka mig att den är mycket mer underhållande än det här specialeffektsfyllda "hafsverket".
DN med Tarantino på Cannes
Det lär ska vara mycket humor i filmen. Diane Kruger (Bridget) säger att Tarantino skrattar så högt åt sina egna skämt i filmen att de är tvungna att ta om flera scener för att skratten kommer med på ljudbandet.
Hon säger även att det inte räcker med skämten i filmen för Mr.Tarantino. Under inspelningen hade han även satt upp en ”Skammens vägg”. -Alla som hittades sovande på inspelningsplatsen fotograferades så att det såg ut som om de hade en dildo i munnen, berättar hon. Brad Pitt ska tydligen finns med på en sådan bild.
Tarantino berättar att 60-talets krigsfilmer som The Devil's Brigade och The Dirty Dozen inte varit de filmer som influerat honom i skapandet av Inglourious Basterds. Istället är det krigsfilmer från 40-talet, inspelade under kriget, som varit hans största inspirationskälla.
På frågan varför titeln är felstavad svarar han att det är en konstnärlig släng. Att förklara det skulle förstöra det och då hade man lika gärna kunnat strunta i det från början.
DN's reporter frågar honom även om jobbet i videobutiken på 80-talet och om han någonsin trodde att han skulle bli så här berömd. -Jag hoppades att jag i bästa fall skulle kunna bli lika framgångsrik som Brian De Palma var på sjuttiotalet, säger han.
Inglourious Basterds har premiär 2 oktober i Finland
Läs mer om DN's reportage under filmfestivalen i Cannes här
Movie Poster Mash-Up
På Empires hemsida kan man skratta arslet av sig åt hundratals olika editerade film-posters i olika kategorier som Sitcom, Arnold schwarzenegger, Godis, TV-Spel m.m. Här är några av mina absoluta favoriter:
Mer på EMPIRE Movie Poster Mash-Up
Lesbian Vampire Killers - Trailer
Darth Vader Luftballong!
3D-BIO is teh SHIAT!!
3D bio is the shit! Det så här vi kommer att se film på bio i framtiden.
Hitills har det varit rätt tunt med utbud på 3D-fronten och att hitta en biograf som visar 3D-film har heller inte varit det lättaste. Men saker har börjat förändras till det bättre. Nu har det faktiskt dykt upp 3D-projektorer i biografer lite varstans och en hel drös med chysta filmer är på inkommande för sommaren och hösten.
Coraline
Henriy Selick (A Nightmare Before Christmas) har skapat en sensationell stop-motion historia som just nu går att avnjuta i 3D.
My Bloody Valentine
Nästa fredag (29 maj) har skräckfilmen My Bloody Valentine 3D premiär. Filmen är en re-make på cult classikern från 1981. Hitills har det varit rätt possitiva recensioner av filmen på både Empire (3/5) och IGN (8.0/10). Har länge väntat på en skräckfilm i 3D, kan bara tänka mig vilka smaskiga effekter den här tekniken möjligjör; tänk er en blodig motorsåg som snurrar på för fullt 2cm från ditt ansikte!
Ice Age 2 & 3
Animerade filmer fungerar hitills bäst i 3D. Dreamworks har putsat upp sin andra del ur Ice Age trilogin och visar samtidigt upp den tredje delen. Premiär 1 juli, mycket nöje!
Up!
Disney följer upp sin succé med 3D-versionen av Bolt med den här nya animationen. Filmer handlar om 78-åriga Carl Fredricksen som binder fast tusentals heliumballonger i sitt hus för att flyga iväg till sin drömdestination; Syd Amerika. Premiär 16 oktober
Avatar
Lagom till dagarna för jul kommer James Cameron efterlängtade 3D-spektakel Avatar. Bara tanken på hur jävla mäktig och cool den här filmen kommer att vara får det att börja dräglas i munnen. Det är den här filmen som kommer att utmärka 3D-bion! Önskar att man kunde se den på en IMAX 3D-bio... Premiär 18 december
För nästa år kan vi förbereda oss på det här 3D upplevelserna:
Cloudy With a Chance of Meatballs - januari
Toy Story - sportlovet
Alice in Wonderland - mars
Piranha - mars
Toy Story 2 - påsk
Shrek 4 - maj
Toy Story 3 - september
Lite sedda filmer 8.5 -09
Willy Wonka and the Chocolate Factory
Mel Stuart
1971
Betyg: 5
Den härligt nostalgiska "original" filmen av Roald Dahls roman. De flesta har ju antagligen sett Tim Burtons variant med Mr.Depp som Willy Wonka. Men hörni, det är den här filmen som är THE SHIT!
Det är en jävligt skön film i mästerverks klass rakt igenom. Eller tja, den glider faktiskt lite ur händerna mot slutet. Sista minuterna lutar mer mot fyra än femma. Men i sin helhet går det inte att ta miste på betyget. Solklar femma. Gene Wilder gör en otroligt bra gestaltning av en helt psycho Willy Wonka. Visst, Johnny Depp för all del i Burtons version, men jag kan utan tvekan säga att Wilder slår Depp på fingrarna med en tjock planka. Filmen i ett ord? Mysig.
Death Race
Pauls WS Anderson
2008
Betyg: 2
Den mycket efterlängtad nyinspelningen av den gamla splatter komedin Death Race 2000 från 1975 (förväntan lika stor som besvikelsen). Det är fångar som tävlar mot varandra i ett race, vinner de ett antal tävlingar i rad blir det fira. Det utlovas blod, snabba bilar med coola vapen, explosioner och en upp pumpad Jason Statham. Hur svårt är det att få det här att lyckas bli en hjärndöd men jävligt underhållande action film? Tydligen jävligt satans i helvetes mission impossible stämplat OMÖJLIGT!!!
Jag har väntat på den här nyinspelningen länge. Men "Va fan" är det ända jag har att säga. Vad fan! Det börjar i alla fall rätt lovande. Schysta bilscener har den också. Men var är allt blod? Var är de olydiga fångarna som blir tvingade att springa runt på banan och bli påkörda av de tävlande bilarna?. Det här för fan inget Death Race, det finns ju inget jävla död! Och slutet? Och titta in i kameran och dra en dålig one-liner? Gaaaahhh! Hur fan kan man misslyckas med en film som denna?
Naked Weapon Chek law dak gung
Ching Siu-tung
2002
Betyg: 2-
Honk-Kong action! Eller? Den sadistiska Madame M kidnappar småflickor för att träna upp dem till livsfarliga mördarmaskiner på en hemlig ö. Saker och ting hettar upp när CIA får spår på Madammen.
Till en början känns det här som en systerfilm till Battle Royale. En systefilm som i grund och botten är rätt meningslös och patetisk med sina tramsiga kärleksscener. Här finns ändå några snygga fighter, men även ett flertal totalt värdelöst koreograferade vajerhoppande idioter. Filmen faller på att man inte kunde göra en straigh-on action/fitghting-rulle. Istället vävs tramsiga kärleks- och snyfthistorier in i handlingen som lyser av o-coolhet. Vem fan bryr sig om kännslor när det är action man vill ha?
Monkey Bone
Henry Selick
2001
Betyg: 2+
Regissören bakom The Nightmare Before Christmas, och nej! Det är inte Tim Burton, heter Henry Selick. Han är för närvarande bioaktuell med stop-motion filmen Coraline, som ser riktigt jävla bra ut!. Efter TNBC tog han ett litet snedsteg med Monkey Bone. Största snedsteget var att casta Brendan Faser (Geroge of the Jungle) som huvudpersonen. Tänk om huvudrollen hade fallit till t.ex. Jim Carrey?
Filmen går ut på att serietecknaren Stu och hans galna seriefigur Monkeybone byter kropp. Stu hamnar i en skräckinjagande värld av vilsna själar och måste försöka ta sig tillbaka till den riktiga världen innan Monkeybone förintar världen!
Det kunde ha blivit så jävla bra. Alla scener där inte Faser är med och förpestar tillvaron är helt suveräna. Speciellt han där löparen i slutet som slänger sina organ. Men, får se fram emot Coraline nu bara.
Be a Terminator Cyborg!
Det och mycket mer Terminator prylar finns att beställa för dyra pengar på: TOYSREVIL
Postal - Filmrecension
Postal - 2007
Uwe Boll
Betyg: 0
Först vill jag ge mig själv en eloge för att jag suttit igenom den här så kallade filmen, eller kan man ens kalla det för film? Jag ser den mer som en septiktank fylld till kanten av illaluktande diarré från magsjuka hundar. Det borde finnas en medalj i DVD-fodralet som man kan ge sig själv för att man överlevt dessa 109 minuter av nålar i ögonen.
Filmen är, som alla säkert redan vet, löst baserad på det kontroversiella datorspelet Postal 2. Huvudpersonen i spelet kallas the Postal Dude, vilket är lika slående som spelet självt. Några betonade egenskaper i spelet var att man kunde döda allt som rörde sig, använda en levande katt som ljuddämpare till sina vapen och pissa på personer tills de började spy. Visade man snoppen åt polisen blev man efterlyst.
Handlingen i filmen går kortfattat ut på att allt går åt helvete. Dude (Zack Ward) lever ett värdelöst liv i den lika värdelösa staden Paradise. Han är i desperat behov av pengar och söker upp sin kultledande farbror "Uncle Dave" (Dave Foley). Deras planer för snabba stålar slutar i att hela staden vill se dem döda, inklusive ett gäng talibaner med Usama Bin laden i spetsen.
Zack Ward gör sig rätt bra i huvudrollen som Postal Dude, i alla fall gällande utseendet - han en övertygande kopia av the dude i spelet. Däremot är skådespelet från honom, och alla andra i filmen, värre än i ett bortklippt avsnitt ur "Days of our Lives". Inte ens Uwe Boll klarar av att spela sig själv i den här illaluktande smörjan. Verne Troyer, som även medverkar i spelet, lyckas dock framhäva något som skulle kunna antyda på utstrålning. Och det lyser nästan lika starkt som den där dildo-ficklampan han viftar runt med.
Jag trodde jag visste vad jag gav min in på. Där när jag slog mig ner i soffan och började titta på den senaste biprodukten av filmforumens mest hatade människa. Jag visste att det skulle vara olidligt dåligt, smaklöst, värdelöst framfört med uselt manus och eländiga skådespelarprestationer. Men det är sådant jag tycker om att underhålla mig själv med sena helgmorgnar med baksmälla och frukost i soffan. Här trodde jag mig alltså ha den ultimata kandidaten i genren "bakis-film". Men hur skulle jag, ens i min vildaste bakfulla fantasi, kunnat föreställa mig detta? Detta som Uwe Boll (huvud) hade kommit fram till i sin bisarrt deformerade ekorrskit i huvudet som han kallar för sin hjärna. En skadeskjuten utter med en rostig spik genom huvudet har mer underhållningsvärde än det här. Och då är frågan; hur underhållande är en skadeskjuten utter med en rostig spik genom huvudet?
Det är så bedrövligt och uselt att det inte ens kommer i närheten av ordet komiskt. Deprimerande är det bäst beskrivande adjektivet jag kan hitta i en ordbok. Det är fullkomligt miserabelt, alltihop. Jag kan se hur Boll verkligen försökt till det yttersta med att pressa in så mycket tabubelagd "humor" och politiskt inkorrekta ämnen i varje scen. Det är bland annat barn som blir skjutna, det dras judeskämt med anknytning till förintelsen, poliser använder handikappade för att tjäna pengar och så vidare. Listan är lång. Men här saknas helt den finess, timing eller skådespel som skulle behövas för att man ens ska lyckas trycka ur sig litet fniss.
Slutligen kan jag medge att som filmatisering av spelet Postal 2 så är det den bästa återspeglingen som gjorts av ett spel i hela världshistorien. Spelet och filmen går utan tvekan hand i hand. De är båda precis lika bisarrt dåliga och vrickade med en lika absurt låg och usel kiss och bajs humor.
Men finns det då något som överhuvudtaget är värt att se i den här filmen? Tja, de sista två minuterna, med det dansande "paret" under "fyrverkerierna", är en klockren scen värd en femma. Men vad är två minuter av strålande underhållning mot 106 minuter av stinkande skunkkadaver i en pöl av diarré och spyor?
Uwe Boll ser det här som sin viktigaste film genom tiderna.
IMDB