Hitler hatar Avatar!

Hitler diggar verkligen inte Avatar. Ha ha ha, bästa jag sett på länge. Visst kan jag hålla med Der Führer lite, men måste ändå erkänna att jag är lite hypead inför filmen.Veckans Poster - 004

Fredag igen och dags att leverera veckans poster. Den här gången är det en tysk version på Hammer Films klassiker "Kiss of the Vampire" från 1963. Otroligt snygg poster som har allt. En vacker och mystisk vampyrkvinna, fladdermöss, ett gotiskt slott och en i ögonfallande färgpalett. Som alltid går postern att laddas hem i en högupplöst variant. Tidigare poster: Veckans Poster. Trevlig helg!

Kiss of the Vampire
Ladda hem poster 2119 x 3000


The Kiss of the Vampire 1963 - TYSKLAND

Trailer - Zombieland (igen)

Ännu en till trailer från Zombie-Splatter-Komedin "Zombieland". Premiär 27 november.Tidigare inlägg om Zombieland:
Redband-Trailer!
Poster!
Zombieland, ny Zombie-rulle på G!

Al Pacino is, Callface!

 

Gå in på
100artworks.com för att få dina fingrar på den här "Callface" postern. Priset? 75£

Trailer Trash - Avatar & Wolfman

Det har varit lite sensommar uppehåll här på bloggen några dagar med några få dagars semester i de sista solstrålarna. Största händelsen under dessa dagar har utan tvekan varit två mycket efterlängtade trailers. James Camerons "Avatar", Helt amazing! och Joe Johnstons "The Wolfman" där vi ser Benicio Del Toro som extra hårbeväxt monster som ylar till fullmånen. Båda kan ni se här nedanför:

Avatar - TrailerThe Wolfman - Trailer

50 Bästa Uppföljarna

 

Vem sa att uppföljare bara är skit?
En upprepning av den första fast med lite mer av allt, och bara skit? Ack så fel man kan ha ibland. Uppföljare kan faktiskt vara riktigt jävla bra, ibland till och med bättre än den första filmen. Empire listar i en ny publicerad artikel de 50 bästa uppföljarna som någonsin gjorts.

Hela listan hittar ni på empire.com

Trailer - The Haunted World Of El Superbeasto

Rob Zombies animerade splatter-komedi "The Haunted World Of El Superbeasto" har, efter lite omständigheter, fått ett premiärdatum (22 september) samt en helt ny red-band trailer! Sick and Twisted, oooh yeeah!


trailer

| Official-HP | IMDB | Wikipedia | Unofficial-HP |

Tarantinos top 20

Quentin Tarantino listar sina 20 absoluta favoritfilmer från 1992 tills nu.- Tarantinos top 20 -
| Anything ElseÔdishon | Battle Royale | Blade | Boogie Nights | Dazed & Confused | Dogville |
| Fight Club | Friday | The Host | The Insider | Joint Security Area | Lost in Translation | The Matrix |
| Memories of murder | Police Story 3 | Shaun of the Dead | Speed | Team America | Unbreakable |

Recension - Public Enemies

Den här veckan blev det en liten weekend i Stockholm och då var det ju klart att man tog tillfället i akt att gå och se en film på bio. Oturligt nog så var alla platser, eller i alla fall de som inte innefattar längst fram längst till höger, upptagna till smygpremiären av Tarantions ”Basterds”. Så det fick bli Manns senaste ”Public Enemies” istället.


Public Enemies
2009
Michael Mann
Betyg: 3-

Michael Mann, regissören som gav oss storstjärnorna Robert DeNiro och Al Pacino på varsin sida om lagen i den actionpackade thrillern Heat. Nu är han tillbaka med lite av samma koncept igen, fast några årtionden bakåt i tiden och med Johnny Depp och Christian Bale på respektive planhalva. Men vad som var upplagt för succé, och vad som kunde ha blivit Manns comeback, faller istället ner bland resten av hans senaste verk i lådan med etiketten ”mediokert”.

Public Enemies utspelar sig i USA under mitten av 1930-talet, den stora depressionens årtionde. Historien är löst baserad på gangsterlegenden John Dillinger (Johnny Depp), bankrånaren som vann sympati från allmänheten med uttalanden som ”vi är här för bankens pengar, inte era pengar”. Och även fast Dillingers motto var ”ta från de rika och ge åt sig själv” så blev han lite av en Robin Hood symbol i folkmun. De omtalade rånen resulterade i hårdare tag från polisen som under ledning av Melvin Purvis (Christian Bale) tog upp jakten på Dillinger och hans kumpaner Baby Face Nelson (Stephen Graham) och Pretty Boy Floyd (Channing Tatum). Den ökända jakten lade de första byggstenarna för den federala poliskåren FBI.

   

Förväntar man sig ett biografiskt porträtt av Dillinger kommer man direkt att bli besviken. Alla som förväntar sig en episk gangsterrulle i stil med Goodfellas kommer även de att bli besvikna. Allt den här filmen tycks gå ut på är att råna banker, fly från flängelsen och skjuta hej vilt med Thompson maskingevär. Visst var det också det som John Dillingers sista månader i livet gick ut på. Men hur intressant är det att se på när man inte har den minsta aning om vem Dillinger egentligen är, eller någon av de andra karaktärerna heller för den delen.

Christian Bale och Johnny Depp må höra till 00-talets största skådespelare, men jag kan inte säga att man märker det i den här filmen. Om det sedan är deras eller Manns fel är svårt att säga. Jag lägger skulden på alla tre. 

Fotot är en annan sak man retar upp sig på. Det kalla och råa digitala fotot prickade Mann in rätt i Collateral (2004), men det går absolut inte hand i hand med det estetiska 30-tals USA. Bitvis känns det som att man tittar på en lite mer påkostad tv-serie. Det känns ofärdigt, varken slipat eller polerat, som en råkopia av filmen. Actionscenerna är i alla fall energiska och puls höjande med riktigt schysta ljudeffekter. Och tur är väl det, annars hade man fått gäspa sig igenom hela filmen.

Men trots alla ovannämnda skavanker så kan jag inte ljuga om att filmen ändå var rätt underhållande, eller i alla fall till en viss grad. Den kom inte i närheten av förhoppningar eller förväntningar, inte heller väckte den några som helst känslor för dess karaktärer. Men i slutändan kan jag inte säga att det är en usel film, men heller ingen bra film. Det är ännu en medioker film från Michael Mann helt enkelt.trailer

Två Posters till Inlägget av ett?

Dorian Grey och Zombieland har nyliget kommit utt med varsin rykande färsk poster. Klicka på vardera poster för en större och smaskigare version.Tidigare inlägg om Dorian Gray
Trailer - Dorian Gray

Tidigare inlägg om Zombieland
Trailer - Zombieland (redband)
Zombieland!

Iron Sky - Nazi-Sciensfiction från Finland

Finländsk Sci-Fi
Iron Sky, eller Rautataivas som den heter på finska, är regissören Timo Vuorensolas och producenten Samuli Torssonens kommande Sci-Fi komedi med mörk underton. Bakom projektet står Energia Produktions, Blind SPot Pictures och Cinet, tillsammans med 27 Films. Projektet följer fotspåren på gängets förra film "Star Wreck: In the Pirkinning".

Nazisterna flydde till Månen, nu är de tillbaka
Storyn ser ut så här; I slutet av andra världskriget gjorde SS officiern Hans Kammler en signifikant upptäckt, nämligen anti-gravitation. 1945 sköts de första Nazi rymdskeppen upp till månen från en hemlig bas i Antarktis. På den mörka sidan av månen började Nazisterna bygga en militärbas de kallar för Schwarze Sonne (Den Svarta Solen). Där skulle de framställa rymdfarkoster till en stark flotta som de ska ta över världen med. Klicka på postern här till vänster för att se den "in motion".Buy War Bonds!
Om man vill hjälpa skaparna med filmen kan man på deras hemsida nu köpa "obligationer" för 50€/st. Det handlar om ett limited edition set på 2000 ex där du får;
- 16-sidig bok med, vad dom säger, mycket snygga bilder
- DVD med teasern samt två dokumentärer
- Ett signerat certificat
- Officiella dogtags
...och skaparnas tacksamhet.

Kolla in shoppen på deras hemsida för att köpa detta set och andra coola prylar.

Ser riktigt coolt ut
Motion-Postern och Trailern ser ju riktigt schysta ut. Tror dock det här kanske skulle fungera bättre som en CGI-film istället för en film med riktigt skådespelare. Men vem vet? Kommer absolut att kolla in den här rullen när den kommer ut. Men värst vad Nazi's är på tapeten här i Norden just nu. Först Norge med sina Nazi Zombies i Död Snö och nu den här Sci-Fi rullen, är en ny trend på inkommande? Trailen kan si här nedanför;

 


Iron Sky har biopremiär 2011

| Official-HP | IMDB | Wikipedia |


Veckans Poster - 003

Då var det fredag och alla börjar ladda upp för helgen. I vanlig ordning kommer veckans poster. Den här gången är det en "re-make" av en poster till en gammal klassiker från 1931. Så dödligt vacker!

Som vanligt finns den att ladda hem i en högupplöst variant, äldre bidrag under Veckans Poster

Ladda hem Poster 1000 x 1545


Dr. Jeckyll and Mr. Hyde 1931 - Summer Under the Stars Edition


Lite allmän information:
Turner Classic Movies börjar med sin sommar serie de kallar för "Summer Under the Stars". Det hela är ett filmmaraton med 42 gamla klassiker som kommer att premiera på TCM. Varje dag från och med den 1-31 augusti kommer de att köra ett maraton av filmer med en klassisk skådespelare som; Henry Fonda, James Coburn, Harold Lloyd, Judy Garland, Cary Grant, Audrey Hepburn, och Clark Gable. Hela programtablån kan laddas hem här. Till ära för den här serien har TCM tagit fram några nya specialversioner av gamla klassiska filmposters. Kolla in den officiella hemsida på tcm.com

Trailer - Astro Boy

60-tals anime serien Astro Boy (aka Mighty Atom i Japan) får en fullupprustad CGI-rulle och första trailen finns nu för allmän beskådning.

Astro Boy har premiär 23 oktober i USA


Två ny Posters till Saw VI

Två nya "Blood Drive" posters till nummer 6 i Saw-serien har anlänt. Ser rätt fräcka ut faktiskt.Saw VI har premiär 23 oktober 2009


Tidigare inlägg om SAW
Saw VI - The Motion Poster
Teaser Trailer
Never Ending Saw

| Official Homepage | IMDB | Wikipedia | trailers |

Zombies intar tv-rutan!Bara tv-serier med vampyrer?
Jag satt här om dagen och funderade på alla tv-serier om vampyrer. Det är vampyrer hit och vampyrer dit. Buffy, Angel, Blade, True Blood... the list goes on. Men det som slog mig var; varför finns det ingen tv-serie för oss som diggar zombies?

Serietidning blir TV-Serie
Nu för bara några dagar sedan fick jag reda på att mina önskningar håller på att bli förverkligade. En tv-serie med zombies är faktiskt i produktion enligt The Hollywood Reporter för tv-stationen AMC. Serien kommer att baseras på Robert Kirkmans populära serietidning "The Walking Dead". För manus och regi står ingen mindre än Oscarnominerade regissören Frank Darabont (The Shawshank Redemption, The Green Mile). Darborant kommer även att stå som executive producer för projektet.

Zombier inte enda problemet 
Robert Kirkmans serietidningar följer en grupp överlevande efter en zombie apokalyps. Ledda av poliskonstapeln Rick Grimes är de på jakt efter en säker och skyddad plats att leva vidare sina liv på. Serien utforskar livets utmaningar i en värld som kryllar av blodtörstiga zombies. Ibland är faktiskt de mellanmänsklig konflikterna en större fara i deras överlevnad än vad zombierna är.

Hett byte bland bolagen
Serietidningen har varit ett hett byte bland de olika bolagen sedan den publicerades 2003 av Image Comics. Från början var det meningen att NBC skulle få rättigheterna, men NBC roffade slutligen åt sig kontraktet efter ett långt budgivningskrig. Tv-serien kommer nu att vara en del i den storsatsning som AMC kommer att köra med nästa år. Det är tänkt att de nya serierna ska konkurrera med HBO's nuvarande utbud.

Serien som har allt?
Joel Stillerman för AMC säger följande om tv-sationens val; "I don't know of another series of books that has such beautiful storytelling, great human emotions and everything that really works on AMC. It allows us to stay where we want to stay: in the world of smart, sophisticated storytelling and apply that to a show that we think the audience would love."

Ser fram emot serien
Det här är ju bara bra nyheter. Frank Darabont som manusförfattare och regissör! Shit. Ett gäng på flykt i ett land fyllt av zombies må vara ett rätt standardupplägg. Men det är klassiskt och det fungerar. Ser verkligen fram emot den här serien. Premiärdatum finns det ännu inte några uppgifter på, men troligtvis kan man tänka att det kanske blir seriestart till nästa höst.

Tidsfördriv i väntans tider
Officiell Hemsida
Wikiepdia Page
Walking Dead Cover Gallery
Making of the Walking Dead

 Kolla även in några fanmade trailers på youtube under tiden ni väntar på serien:
fan trailer #1, fan trailer #2

Jackson 5, SAMUEL Jackson 5Dave MacDowell kör med en liten rolig hint till Jackson 5 med sin Samuel Jackson 5. Den är din för 60USD på dirtypilot.com Passa även på atta kolla in MacDowells andra skapelser på macdowellsudio.com

Trailer - The Imaginarium of Doctor ParnassusLedgers sista framträdande
Terry Gilliams kommande film " The Imaginarium of Doctor Parnassus", med Heath Ledgers sista framträdande, har kommit med en ny internationell trailer.

Cirkustrupp i deal med djävulen
Filmen berättar om en resande cirkustrupp vars specialitet är att med hjälp av en spegel låta åskådare se in i en värld baserad på deras egen fantasi. Men för att få möjligheten att erbjuda denna upplevelse var truppen tvungna att ingå en deal med djävulen själv, som nu kommit för att få sin del av kakan.

Depp, Law och Farell som alternativ "Tony"
Eftersom Heath Ledger inte hann spela in alla sina scener innan den tragiska bortgången bestämde Terry Gilliam att flera skådespelare skulle spela alternativa versioner av Ledgers karaktär "Tony". Vi får se Johnny Depp som "1st Transformation", Jude Law som "2nd Transformation" och Colin Farell som "3rd Transformation". Det blir lite som i "I'm Not There" där flera skådespelare porträtterar Bob Dylan. Det lär även bidra ytterligare till den redan surrealistiska stämningen. Men varför kära Terry Gilliams kommer filmen inte i 3D?

The Imaginarium of Doctor Parnassus har premiär 16 oktober i år. Trailern kan ses här nedanför. Tidigare teasers, trailers och annat videomaterial relaterat till filmen hittar ni på traileraddict.com


McG om Terminator 5

IGN tog nyligen ett snack med Terminator: Salvation regissören McG om uppföljaren och hans andra projekt "20,000 Leagues Under the Sea".

Om nuläget för uppföljaren till Terminator: Salvation säger McG följande: "we're working on it right now. We're very far down the line with the story for that – for the next picture, and even the picture after that, and feeling good and we'll see where that takes us"

Han erkänner att han inte lyckats göra fansen nöjda och lovar att han lärt sig av sina misstag. "I think the film missed some of the fun that Jim [Cameron] brought to the early pictures. I take it very seriously. And clearly I didn't do a good enough job on that picture and I didn't satisfy the fanbase to the degree that I would expect to satisfy them. And I take that very seriously and I just work that much more diligently to make sure I do that in the next one."

Hela intervjun med McG om Terminator: Salvation och hans kommande film 20,000 Leagues Under the Sea kan ni läsa på IGN.com

Lite sedda filmer - 10 AUG -09

 Gran Torino
2008
Clint Eastwood
Betyg: 4-

Clint Eastwood spelar och regisserar när vi återigen får se honom som en krigsveteran från kriget i Korea. Den här gången i form av den patriotiska gamla butter läppen Walt Kowalski vars fru nyligen avlidit. Hans traditionella och gammalmodiga syn på saker och ting sätts på prov då en Hmong familj från Sydöst Asien flyttar in i grannhuset.

Det var som fan! Imponerande att se gamla "Clintan" som just fyllde 80 men som fortfarande ändå är riktigt jävla bad ass. Rollen som Walt gör han utmärkt. Hans prestationer överskuggar dock resten av gänget skådespelare som jag inte tycker håller standarden i en film av den här klassen. Alltså klassen på en film som hyllats till skyarna och som för närvarande ligger på plats #78 på IMDB's top 250.

 

Det är ändå en bra och intressant film som håller fanan uppe från början till slut. Det är tragiskt, det är roligt och det är spännande. Här finns något för de flesta. Själv tycker jag "Clintan" är skit cool i den här och det är ju även han som lyfter filmen över 3-strecket den annars skulle hänga under. Så en lite vacklande fyra, men ändå fortfarande en fyra, blir slutbetyget. För övrigt så lär det här vara Eastwoods sista roll i en film, en värdig avslutning på skådespelarkarriären i mitt tycke. Hoppas dock att han fortsätter regissera.
| IMDB | trailer | official-hp


French Connection II
1975
John Frankenheimer
Betyg: 4+

Gene Hackman tillbaka i rollen som den hårdkokta New York detektiven Jimmy "Popeye" Doyle. Fortfarande på jakt efter knark smugglaren Alain Charnier (Fernando Rey). Spåren har slutligen lett Popeye till den lilla hamnstaden Mareille i Frankrike. Där har han gått ihop med den franska polisen för att sätta dit för Charnier en gång för alla. Det Popey dock inte vet är att han själv ingår i en hemlig plan för att sätta stopp för "The French Connection".

Lika bra, om faktiskt inte snäppet bättre, än den första. Hackman levererar så det bara smäller om det! Helt klart en av hans absolut bästa roll genom tiderna. Scenerna nere i cellen med cognacen kommer upp i samma klass som restaurangscenen med Al Pacino i Scarface.


Det enda som saknas från den första filmen är en schyst biljakt. Här jagas det folk på springande fot i de trånga gränderna istället. Scenerna är förvisso riktigt schyst, men visst är det en biljakt man längtar efter. Men ändå, helt jävla strålande. Och det där slutet? Ohh... they don't make em' like this any more. Stark fyra.
| IMDB | trailer |


The Kite Runner
2007
Marc Forster
Betyg: 4-

Baserad på boken med samma namn av Khaled Hosseini. Vi får följa de båda vännerna Amir och Hassan som lever i Afghanistan under den fredliga perioden i slutet av 70-talet. Dagarna spenderar de med att flyga drake och tävla mot andra barn i staden. Bäst tycker Hassan om när Amir läser historier ur sin bok. Deras vänskap får dock ett abrupt slut och Afghanistan invaderas av Sovjetunionen. Amir och hans far blir tvungna att fly till USA där de försöker leva vidare. Flera år senare får Amir ett telefonsamtal från en gammal vän i det nu Talibanockuperade Afghanistan. Han måste återvända tillbaka till sett hemland. Men där är ingenting som förut.

Känns svårt att dirigera fingret på betygskalan här. Det är en mycket vågad film med tanke på läget i de omnämnda länderna. Filmen har skapat mycket kontroverser, speciellt för barnskådespelarna. Flera av dem lever nu skyddade från omgivningen och önskar att de aldrig medverkat i filmen.Personligen tycker jag allt behandlas rätt ytligt, hade önskat mig lite mer substans. Det händer en massa saker men man vet inte riktigt vad. Fast visst, det är ur Amirs ögon som historien utspelar sig och han visste ju inte så mycket om vad som hände runt om honom heller. Den första biten i filmen fungerar helt klart bäst och de båda barnen Zekeria Ebrahimi som Amir och Ahmad Khan Mahmoodzada som Hassan gör båda riktigt bra insatser. Hassan är helt klart bäst. Helheten är lite vacklande men visst är det en bra film som absolut är sevärd. Tror dock att boken lyckas övertyga bättre. En svag fyra, på gränsen till mycket stark trea för min del.
| IMDB | tralier | official-hp


Zombi 4: After Death
1988
Claudio Fragasso
Betyg: 2

Veckans bakisfilm efter helgens bravader blev fjärde delen i Zombi-serien, en film för svårt bakfulla zombie älskare. På en tropisk ö öppnar en Voodoo-präst den tredje dörren till helvetet som hämnd mot en grupp forskare som utfört experiment på prästens dotter. Ur helvetets portar börjar de levande döda snart strömma ut, hungrande efter färskt människokött att sätta tänderna i. Bara dottern till en av forskarna lyckas ta sig från ön levande. 20 år senare hamnar flickan tillbaka på ön under mystiska omständigheter, hon är väntad av öns "befolkning".

Ja den är lite små rolig på sina ställen och det levereras några schysta gore-scener, som den i början med ögat och ansiktet som rivs bort. Musiken är dock riktigt pinsam, värsta 80-tals glamrocken. Ett hån mot de schysta synthslingorna från tidigare filmer i serien. Men nog fan nynnar man på den där jävla refrängen för det, gaaah!. Zombie-demoner som beter sig som värsta ninja fighters är jag heller inte speciellt impad över. De där matcho killarna som behandlar vapen som om de vore nakna kvinnokroppar är ändå lite coola. Speciellt när de blir till Zombies, he he.Claudio Fragasso har jag inte så mycket att säga om. Troll 2 är väl kanske hans mest kända film, inte sett den dock. Han lyckas i alla fall inte hålla tempot uppe i sitt bidrag till Zombi-Serien. Sista halvtimmen av det här spektaklet var så otroligt utdraget att jag fan höll på att somna. Slutet var i alla fall lite roligt och oväntat. Slutbetyg: tvåa?.
| IMDB | trailer |

Trailer - Where the Wild Things Are (full theatrical)

Då var den äntligen här, den fulländade theatrical trailern till Spike Jonzes mysiga lurv-monster rulle "Where the Wild Things Are". Mycket nöje!

Tidigare inlägg om filmen:
Bakom "Where the Wild Tings Are" - 3min featurette om skapandet av filmen
Where are the Wild Things? - Allt du behöver veta om filmen, boken och allt runt omkring.20 Farligaste FilmernaFarliga filmer
Total film publicerade nyligen en artikel om de 20 farligaste filmerna som gjorts. Farliga på det sättet att de inspirerat människor till uppror och brott eller skapat förödelse bland biopubliken.

Spyor i biograferna
Med på listan finns bland annat; The Exorcist, som fick klagomål av en biografföreståndare som var förbannad över åskådarnas alla spyor i salongerna. The Passion Of The Christ, som gjorde att en 57-åring i en biograf i Texas dog av hjärtattack under korsfästningsscenen. Fight Club, som studenten i San Paulu använde som backdrop när han ställde sig upp i biografen och började skjuta med en Uzi.

Läs hela artikeln på TotalFilm.com

Veckans Poster - 002

Då var det fredag igen och dags för "Veckans Poster". Den här veckan har jag grävt fram den här Polska versionen av en Godzilla film från 1966. Som vanligt finns postern för nerladdning i en högupplöst variant. Förra veckans poster hittar ni här: Veckans Poster.


Ladda hem poster 2386 x 1686


Gojira, Ebirâ, Mosura: Nankai no daiketto, 1966 - POLEN

Filmen var från början menad som en film med King Kong under namnet "Operation Robinson Crusoe", men blev istället en film med Godzilla.

Alternativa titlar

Big Duel in the North
Big Duel in the North Sea
Ebirah, Horror of the Deep
Ebirah, Terror of the Deep
Godzilla Versus the Sea Monster
The Great South Seas Duel

Trailer - Zombieland (redband)

Senaste trailern till Zombieland... redband. (with zombie boobs) Mer info; förra trailern + filminfo 


Trailer - DaybreakersTvillingar gör Vampyrfilm
De båda tvillingarna Peter och Michael Spierigs kommande vampyr-thriller "Daybreakers" har anlänt med en trailer. I filmen ser vi Ethan Hawke, Willem Dafoe och Sam Neill i en värld, år 2019, som härjas av en epedemi som fövandlar människor till vampyrer.

Januari 2010
Daybreakers premierar på Toronto Film Festival i september i år och kommer därefter ut på bio i Januari 2010. Trailern kan ses här nedanför;


Bekräftade namn till Machete

Machete - The Cast
För ett tag sedan postade jag ett inlägg om ryktade skådespelare till Ethan Maniquis och Robert Rodriguez "Grindhouse Project" Machete. Läs inlägget här. Namnen lät väl spektakulära, och udda, för att vara sant. Men som det ser ut nu så har Variety bekräftat nästan alla av de nämnda namnen på listan.

Namn och inspelning bekräftad
Namnen på den bekräftade listan är; Robert De Niro som "Senator McLaughlin", Steven Segal, Jessica Alba, Lindsay Lohan, Michelle Rodriguez, Cheech Marin, Don Johnsson och Jeff Fahey. Dock finns inte några uppgifter på Jonah Hill som "Julio", hans namn måste fortfarande ses som ett rykte, tillsammans med Tom Savini. Men Variety bekräftade även att inspelningarna av filmen rullade igång den här veckan. Så fler namn lär bli bekräftade inom kort.

De Niro, Segal - back to back
Men ändå, vad fan är det här liksom? De Niro back to back med gamla ölmagen Steven Segal, och Danny "Machete" Trejo själv. Jessica Alba och Lindsay Lohan... och Michelle Rodriguez! 80-talets Miami Vice stjärna Don Johnsson med komikerkompanjonen Cheech Marin. Och Losts "Frank", Jeff Fahey, i samma jävla film! 

Värre än The Expendables?
Jag som tyckte att Sylvester Stalones kommande film "The Expendables" hade en helt galen line up av skådespelare, men det är fan frågan om inte Machete tar priset. Om det blir en bra film återstår att se. Men vi lär ju kunna vänta oss en "full blown action" utan några som helst gränser. Can't wait!

Machete beräknas ha premiär någon gång under 2010.


- Yesterday He Was A Decent Man Living A Decent Life.
 Now He Is A Brutal Savage Who Must Slaughter To Stay Alive.

- He was given an offer he couldn't refuse...

- They just fucked with the wrong Mexican


| IMDB | Wikipedia | Grindhouse trailer |

Trailer - Nation's Pride (Inglorurious Basterds')Trailer till filmen som inte finns
Filmen Nation's Pride, i Inglorurious Basterds', har fått en trailer. Va då? Filmen i filmen?. Precis. Det handlar om en trailer till den påhittade filmen Nation's Pride, som är filmen som har premiär på biografen i Tarantinos Basterds'. Alltså en trailer på en film som endast existerar i en film.

Inte Tarantino
Det är inte Tarantino som står för trailern, som man kanske skulle tro, utan det är polaren Eli Roth (som även medverkar i Basterds').  Filmen i sin helhet kommer aldrig att få ses, eftersom den inte existerar. Men visst, trailern kan ni kolla in på apple.com

Trailer - The Lovely Bones


Första trailern till Peter Jacksons kommande storfilm "The Lovely Bones" has hit the Internets!

Filmen är en filmatisering på boken med samma namn av författaren Alice Sebold. I filmen ser vi Saoirse Ronan som "Susie Salmon", med Rachel Weisz and Mark Wahlberg som hennes föräldrar, Susan Sarandon som hennes mormor och Stanley Tucci som "George Harvey", hennes mördare. Trailer med förord av Peter Jackson här nedanför;

The Lovely Bones planeras ha premiär 11 december i år.


Lika som Posters?Kollade runt bland lite nyanlända posters och såg dessa från T3's Jonathan Mostows kommande Sci-Fi "Surrogates" med Bruce Willis i spetsen. Filmen är baserad på en serietidning av Robert Venditti och utspelar sig i en framtid där vi har så kallade surrogater/robotar som kopior av oss själva.

Men det var inte det som var grejen. Utan grejen är; liknar inte dessa lite väl mycket på The Sarah Connor Chronicles postern med Summer Glau? Alltså den i mitten i fall du är blind och inte kan se. Till och med typsnittet är ju snarlikt. Lame ass poster makers nu för tiden, allt ser ju likadant ut. Kolla bara mitt tidagere inlägg om Jennifer's Body.

Surrogates har i alla fall premiär i oktober i år, tailern kan ni se här nedanför. Fler poster från Surrogates på IGN .


Battlestar Galactica - Complete Series BR-BOXBattlestar Galactica finns nu att köpa i en grym 20 skivors Blu-ray box. Med boxen kommer en miniatyr Cylon robot och svartvita fotografier på skådespelarna.

Bland extramaterialet finns förutom nya exklusiva blu-ray features;

- Deleted Scenes
- Colonial Military Assessment Quiz
- Are You a Cylon? Personality Quiz
- The Musicians Behind "Daybreak"
- U-Control features
- BD-Live content

Finns att beställas på amazon.com för 199,49$ (ca 138€).

För en mer ingående infom om den här specialutgåvan kan ni läsa IGN's recension

Reservoir Troopers

 

Bläddrade runt lite på några arty hemsidor och hittade den här lilla rosa pärlan. Reservoir Troopers av RYCA finns att beställa för 90£ på artrepublic.com.

De är limiterade till 60 stycken och är alla signerade.

Fler posters av RYCA.

Trailer - Dorian GrayFörsta trailen till Oliver Parkers kommande film baserad på Oscar Wildes klassiker från 1890, Dorian Gray. Som Dorian ser vi Narnias "Prince Caspian"; Ben Barnes.

Oliver Parker berättar i en intervju i senaste numret av Empire att detta kommer att bli en mycket mörk film. "Dorian Gray är för den viktorianska eran vad American Psycho var för 80-talet. Dorian är en jävla psykopat!" säger han. Verkar lovande.

Dorian Gray har premiär juldagen, 25 december, i år.


Avatar - Första Postern

Första postern äntligen här
James Camerons senaste mega projekt i mind-blowing 3D börjar sakta veckla ut sig. Med första postern nyligen ute på the Internets kan vi antagligen förvänta oss teaser trailer/filmklippen, som visades för en skara lyckligt lottade under årets Comic Con i San Diego, komma de närmaste dagarna.  *CAN'T WAIT*. Kolla hela postern här

Pandoras blåhyade invånare
The Feline Neytire, som ses på postern här till höger, är en av de blåhyade invånarna från planeten Pandora. Pandora är fullt av exotiska livsformer och det är här historien kommer att utspela sig. Vi kommer att få följa ex-Marinen Jake Sully (Sam Worthington) som finner sig i mitten av en konflikt med planetens infödingar som slåss för deras överlevnad. Jake tranformeras till en Avatar, vilket går ut på att hans mänskliga sinnen överförs till en alien kropp, för att gå med i kriget mot sin vilja.

Avatar the Game
Som med de flesta storfilmer i dagens läge följer det med ett spel i spåret av filmens story. Oftast brukar dessa spel bara vara skit, ett gnidigt sätt att få in extra cash med hjälp av filmens namn. Så lär det tydligen inte bli med Avatar - the Game, inte om man ska tro vad man läst. Eller sett. Kolla in Ubisofts hemsida med snygga screenshots och E3 intervjun med Cameron om spelet.

THE 3D-movie
Det här kommer utan tvekan att vara filmen som står för hela benämningen 3D-film. Bara det att Cameron varit med och framställt en egen 3D-kamera för att spela in den här filmen är ju bara helt sjukt!


Avatar har premiär 18 december

Lite sedda filmer, 4 AUG -09

4 luni, 3 saptamini si 2 zile
(4 months, 3 weeks and 2 days)
2007
Cristian Mungiu
Betyg: 4+

Det här är i allra högsta grad en stark och välspelad film. Den har belönats med en Palme d'Or under Cannes Film Festival 2007 och även vunnit ett tiotal andra priser världen över. Historien följer Otila och Gabriela, båda spelade av de två Rumänska förmågorna Anamaria Marinca och Laura Vasiliu. De båda lever som fattiga studenter i 80-talets Rumänien, före kommunismens fall. Gabriela har ofrivilligt blivit gravid och kan inte behålla barnet. Hon bestämmer sig för att göra abort. Men under den här tiden var abort olagligt i Rumänien, det innebar fängelse eller i vissa fall till och med dödsstraff. De båda vännerna samlar ihop sina sista slantar för att muta en privat läkare och få honom att genomföra den riskfyllda proceduren. Allting går dock inte som de hade planerat.

Atmosfären är nedstämd, det är mörkt och dystert. Ingen som bryr sig, alla tänker på bara på sitt. De som har makt skäms inte för att utnyttja de som är svaga och behöver hjälp. Varje dag är en kamp mot orättvisor i den bittra världen.Både foto och skådespelare är helt fantastiska. De långa oklippta scenerna är bara ett ytterligare bevis på detta. Mest fascinerad är jag över scenen vid matbordet. Samtidigt som den är helt fenomenal så är den även otroligt tråkig och utdragen, nästan så att det börjar klia i händerna på en för att man bara vill att den ska ta slut. Vi får känna oss precis så som Otilia känner sig där hon sitter. Allting är rakt på och man vill inte dölja något. Här är den råa och kalla verkligheten.

Det enda som saknas är den där gastkramande spänningen. Man anar den på något vis där nere i djupet, det känns som om den är på väg upp ovanför ytan. Men den når aldrig upp till det där första andetaget. Och sen är det slut. Men för all del, det här är ett verk man absolut inte får gå miste om.
| IMDB | trailer | official-hp |


Martyrs
2008
Pascal Laugier
Betyg: 4-

Den unga flickan Lucie (Mylène Jampanoï) rymmer från en källare där hon hållits instängd och blivit torterad. Efter att hon hittats av myndigheterna tas hon in på ett sjukhus. Men hon är alldeles för chockerad för att tala om vilken fasansfulla saker hon utsatts för. Efter ett tag lyckas hon i alla fall knyta en vänskap med en annan flicka på sjukhuset, Anna (Morjana Alaoui). 15 år senare rivs minnena upp från Lucies barndom då hon får syn på en artikel i en tidning.

Det här är den mest stötande och upprörande film jag sett på mycket länge. Återigen ett bevis på att Frankrike är landet som vet hur man gör brutala filmer som skapar ett obekvämt illamående hos den som tittar. Uppföljarna till Saw kan slänga sig i väggen, till och med Hostels Eli Roth skulle vrida sig i stolen till de här personernas smärtor. Allt levererat med ett knivskarpt foto.

Dock ska det poängteras att slutet inte riktigt lyckades leva upp till resten av filmen. Från stunden då anledningen till allting avslöjas tycker jag det kändes som en rejäl djupdykning. Ibland är det mer skrämmande att inte veta anledningar eller att få allting sönder benat i detalj. Men även fast slutet förstör helhetskänslan så levereras det alldeles för mycket av det "goda" för att betyget skulle rubbas mer än till ett minus efter fyran.


Allt är oerhört väl koreograferat och den skapar en inre ilska inom en. Framförallt levererar den ett oändligt antal "WTF-moments". Man sitter där och säger det rakt ut - What the fuck?. Precis när man tror att man har någon som helst koll så spinner det runt 180 grader åt ett helt annat håll. Crazy. Skulle man sparat vissa detaljer till den egna fantasin så skulle det här ha kunnat landa på en femma.
| IMDB | trailer | official-hp |Zombi 3
1988
Lucio Fulci (Bruno Mattei)
Betyg: 2

Det börjar kanske bli lite mycket Fulci filmer på sistone. Men jag har en inre tvångskänsla för att beta mig genom hans gamla zombierullar. I den här får vi följa den Amerikanska militären som i hemlighet har framställt ett biologiskt vapen i form av ett virus (alltid militär och virus). Utan varning blir de anfallna av en grupp terrorister som får med sig viruset, men de råkar även bli smittade av det (så klart). Militären måste sätta stopp för spridningen av viruset, som visar sig förvandlar levande som döda till blodtörstiga zombies, innan det är för sent.

Musiken är helt klart det bästa med den här filmen. Det lovordar om en klassisk italienare i zombiegenren. Även fast den bitvis är rätt underhållande så finns här alldeles för många brister, till och med räknat i den här genrens mått, för att jag ska kunna kalla det för en bra film. Som bäst är det en medelmåttig standardfilm i nedre klassen.

Här finns i alla fall en del snygga scener med schyst atmosför. Som den där de låser in sig i huset och zombierna står utanför på väg in. Även några helt ok gore-scener kan man hitta, men ingen av dem är något speciellt. Inte som "ögat" i Zombi 2, eller "borren" i City of the Living Dead. Huvudet i kylskåpet tyckte Fucli var strålande, själv tycker jag bara det är jävligt skrattretande. Även det brutalt dåliga skådespelet gör det svårt att hålla sig för skratt. Robert Marius som "Dr.Holder" är något av det absolut sämsta försöket till skådespel jag sett. Tätt följt av Mike Montys "General Morton", och resten i gänget som kör med vulgärt teateröverspel. Absurt värdelöst. 

 

Jag kan inte rekommendera den här till andra än riktiga zombie- och Fulci-diehard fans som är beredda att slänga iväg lite tid av sina liv. Även fast det egentligen inte är en tvättäkta Fulci. 50 min är Fulcis material som han spelade in innan han fick avbryta på grund av en stroke. Resterande 40 min är regissören Bruno Matteis verk. Bästa repliken i filmen av Glenn: I'm feeling better, Patricia, but I'm thirsty... for your blood!
| IMDB | trailer |Lesbian Vampire Killers
2009
Phil Claydon
Betyg: 3-

De båda kompisarna Jimmy (Mathew Horne) och Fletch (James Corden) beger sig ut på en vandrings tur i de brittiska ödemarkerna efter att Jimmys tjej gjort slut. De hela slutar med att de hamnar i ett gammalt hus tillsammans med ett gäng lättklädda tjejer. När de båda killarna just trodde att alla deras drömmar skulle gå i uppfyllelse förvandlas plötsligt tjejerna till lesbiska vampyrer som är ute efter deras blod. Tillsammans med den lokala prästen måste då få stopp på vampyrerna och deras drottning, Carmilla (Silvia Colloca).

Tänk dig att Seth Rogen och John Carpenter gör en film ihop. Det skulle antagligen se ut så här. Möjligtvis roligt för vissa. Själv börjar jag faktiskt bli lite trött på den här sortens "college humor" som försöker ha samlag med Shaun of the Dead. Det fungerar när två karismatiska personer som Simon Pegg & Nick Frost gör splatterkomedi, inte när två wannabes som Jamess Corden & Mathew Horne försöker vara roliga med överspelade karaktärer och billiga skämt som återanvänts från andra filmer. Men visst levererar de några roliga skämt och man skrattar faktiskt ibland, början är även helt schyst. Det är bara det att jag inte tål gapiga karaktärer som Fletch. Tycker inte att det är roligt helt enkelt. Och varför i fans namn använder man vit spermaliknande sörja istället för blod?Här fanns en viss potential. Bara titel gör att man blir nyfiken. Men tyvärr så är resultatet alldeles för vardagligt utan någon riktig finess. Slopa den där söndervattnade collge-humorn och använd rött blod nästa gång! (om det nu blir nån "gay werewolf" uppföljare). En svag trea är det som bäst, inte långt ifrån en stark tvåa faktiskt.
| IMDB | trailer | official-hp |

RSS 2.0