Zombieland!


Ny Zombie-rulle på G! Zombieland är en post-apokalyptisk splatterkomedi fylld med zombies. I huvudrollen ser vi ingen annan än Woody Harrelson (Natural Born Killers, Kingping) som Tallahassee. Bill Murray sägs även finnas med på ett hörn med en lite cameo. Premiären är satt till 9 oktober i USA. Filmens officiella hemsida hittar ni här: zombieland.com

Zombiefimerna är helt klart på väg att ta över världen! Är man som jag helt såld på dessa så är det good news varje gång något som detta dyker upp. Ska bli riktigt roligt att få se Woody Harrelson i en Zombie-Komedi. Filmen kommer att utspela sig i en värld där zombie-epedi härjar på för fullt. Ett gäng överlevande slår sig fram bland alla zombies och bestämmer sig för att gömma sig på ett nöjesfält.

Ta en titt på trailern här nedan och have your say.


Bästa filmskurkarna?

who's your daddy? Times online postade här om dagarna en lista med de 50 bästa filmskurkarna. Listan omfattar gamla godingar som "Lex Luthor" från Superman och Doloph Lundgrens "Captain Ivan Drago" från Rocky 4. Hela listan hittarn ni här: Times Online - The 50 Best Movie Villians.

Henrik Arvidsson på DN kommenterar listan här: De värsta filmskurkarna genom tiderna  Who's your daddy?

Bästa slagsmålet, EVER!

Kollade igenom några gamla klipp jag hade bland mina favoriter på yotube och hittade den här gamla pärlan som jag nästan glömt bort. Här har vi den bästa fighting-scenen EVER! Och då snackar jag så klart om den legendariska slutstriden ur Hong Kong rullen "Undefeatable" från 1993. I den ena ringhörnan på "good-guy" sidan hittar vi Cynthia Rothrock som gängledaren "Kirsti Jones", och hennes kärleksintresse: snuten Nick DiMarco (John Miller). På "Bad-guy" sidan slåss den ökända mördaren och våldtäktsmannen Stingray, spelad av Don Niam. Det är tre minuter av skjorton som rivs sönder, slow-motion moves och skrik. You have to see it to believe it!


Låt Den Rätte Komma In ska "amerikaniseras"

Matt "Cloverfield" Reeves bakom spakarna
Svenska vampyr succén "Låt den rätte komma in", regisserad av Tomas Alfredson och baserad på John Ajvide Lindqvists bok, ska bli amerikaniserad. Och det är ingen mindre än Matt "Cloverfield" Reeves som är mannen bakom projektet.

Påminner om barndomen
LA Times hade nyligen en intervju med Reeves om den kommande nyinspelningen. Han berättar för tidningen om hur starkt han känner för historien och hur den påminner om hans egen barndom. "It reminded me a lot of my childhood, with the metaphor that the hard times of your pre-adolescent, early adolescent moment, that painful experience is a horror."

Ingen Twilight
Matt Reeves version kommer att utspela sig i Colorado under 80-talet, eller "The Reagan-era" som Reeves kallar det (1981-1989). Som i Tomas Alfredsons film är man ute efter kalla och snötäckta områden. Skådespelarna för de två huvudrollerna ska även hållas unga (barn). Reeves säger sig inte vara ute efter något som ska förknippas med Twiligth-serien.

Respekt för historien
Många har redan pekat ut filmen och ser på den med röda ögon, säger Reese. "Men det har jag full förståelse för, Många tänker väl att jag ska komma och förstöra allt som boken och Alfredsons film byggt upp". Han kan dock konstatera att han har full respekt för både boken och filmen. "There's this cynicism that I'll come in and trash it, when in fact I have nothing but respect for the film," Reeves opines. "I'm drawn to it for personal and not mercenary reasons. If I didn't feel a connection I wouldn't be doing it. I hope people give us a chance."

Vilken version blir bäst?
Tomas Alfredsons filmatisering ligger för närvarande på plats #193 på IMDB's lista över de 250 bästa filmerna. Om Matt Reeves lyckas bättre med sin version får vi veta hösten 2010 då filmen har premiär under namnet "Let Me In".

Gamer


Några sedda filmer, 27.6 -09

Frankenstein
1931
James Whale
Betyg: 4+

Den legendariska, defenetiva och ultimata monsterfilmen med världens kanske mest kända monster! James Whales film om Dr.Frankenstein, som skapar en levande varelse från delar av döda människor, är utan tvekan en sann klassiker i monstergenren. Mycket på grund av legenden Boris Karloff som gestaltar Dr.Frankensteins skapelse/monster.

Från första scenen sätter man stämningen. Vi får se Edward van Sloan ge några varningens ord på grund av det chockerande innehållet. Klassiskt. Regissören arbetar mycket med skuggor och annorlunda ljussättning. Resultatet är en mystiskt och obehaglig atmosfär. Men samtidigt är det lite småmysigt, speciellt med det knaspriga ljudet i bakgrunden. Karloff är kung i filmen, men även Colin Clive levererar bra som galen professor. Gillar även Frederik Kerr som baronen, han bjuder på några riktigt roliga repliker. Trots sin höga ålder håller den än i dag.


Bride of Frankenstein
1935
James Whale
Betyg: 3+

Redan 1933 ville Universal se en uppföljare på kassasuccén Frankenstein. Men regissör James Whale ville inte göra någon uppföljare. Till slut fick han dock ge vika och fyra år efter den första filmen kom då slutligen uppföljaren "Bride of Frankenstein". Filmen går rätt mycket i samma spår som den första, här pusslar Dr.Frankenstein istället ihop en kvinnlig varelse. Denne ska agera brud till monster han skapade i den första filmen.

Många ser den här som den bästa Frankenstein filmen som gjorts. Själv tycker jag inte att den håller samma klass som den första. Den här känns lite förlöjligad och tramsig på sina ställen. De där förminskade människorna i glasen var en snygg effekt för att vara gjort på 30-talet, men scenen har egentligen ingen betydelse för handlingen. Man ville bara skryta med effekten helt enkelt. Dessutom känns den som hämtade ur någon barnvänlig Disneyfilm. Mest irriterad blir jag ändå på den där gapande kärringen. Men så klart finns det även många bra scener, som den med den blinda mannen. Wale gör återigen ett ypperligt arbete med skuggor och ljussättning, speciellt i närbilderna på karaktärernas ansikten. Ljudeffekterna är även riktigt schysta och överlag är det en bra film. Minus glastubs-gubbarna och den där gapande kärringen så skulle det garanterat ha blivit en svag fyra.


Predator 2
1990
Stephen Hopkins
Betyg: 2-

Man väljer sina filmer. schwarzenegger valde att göra Terminator 2 istället för den här uppföljaren på Predator. Svenske muskelknutten Magnus Samuelsson valde att vara med i den kommande Göta Kanal 3 istället för en liten roll i Ridley Scotts Gladiator. Så var det med det.

Predator 2 utspelar sig i en storstad (Los Angeles) istället för en djungel som i ettan. Polisen börjar stöta på märkliga och brutalt uträttade mord på knarkkungarna i staden. Hårdkokta snuten Mike Harrigan (Danny Glover) sätter sig in i de mystiska fallen. Men han stöter på ständiga protester från Peter Keys (Gary Busey), ledaren för en hemlig specialstyrka. Självklart skiter Harrigan fullständigt i Keys order och gräver vidare i fallet. Upptäckterna han gör kunde han aldrig ha kunnat föreställa sig.

Filmen börjar riktigt skönt. Det öppnas upp med mycket pang-pang och explosioner. Kan inte sluta tänka på Laddat vapen dock, Glover kör ju i princip samma roll. Och egentligen skulle detta ha kunnat vara vilken jävla muterat-monster-härjar-i-stan-film som helst. Lite synd faktiskt att de ville slösa bort en så bra karaktär som Predator på det här alldagliga action tramset. Det är så mycket anti Predator i jämförelse med ettan. Några roliga scener bjuder den i alla fall på, så magplasket svider inte så mycket som det kunde ha gjort. Håll utkik efter skallen från en Alien bland troféerna i Predators rymdskepp, det var där idén om Alien vs. Predator väcktes.


Milk
2008
Gus van Sant
Betyg: 4-

Harvey Milk (Sean Penn) var den första öppet homosexuella mannen som valdes till ett politiskt ämbete i Amerika. Filmen utspelar sig i 70-talets San Fransisco och berättar om hans hårda kamp och ständiga motgångar. När vinden slutligen vände för Milk avslutades hans liv abrupt i ett mord utfört av en politisk motståndare.

Det här är en viktig film som visar hur långt vi har kommit med vårt samhälle idag. Penn och gänget presterar alla bra i sina roller. Penn fick till och med en Oscar för bästa manliga skådespelare, en Oscar som i mitt tycke ändå borde ha gått till Mickey Rourke i The Wrestler. Även fast det är en viktig film med bra skådespelare och allt det där så saknar jag ändå något. Det är något med sättet man för fram storyn på, jag känner mig helt enkelt inte tillräckligt fängslad i det som händer. Ibland vet jag inte ens vad som händer. Men här finns absolut mer positivt än negativt och slutscenen är riktigt bra. Summasummarum landar det på en svag fyra för min del.

MJ's död påverkar premiären av Brüno

Michael Jackson är död. Jepp. Musiken var guld men snubben finns det lite mer delade åsikter om. Men klart är att det är en tragedi.

Pop kungens borgång har redan påverkat filmindustrin. I Sacha Baron Cohens senaste film Brüno kommer högst antagligen en scene som skämtar om MJ's syster att klippas bort innan premiären den 10 juli. I scenen äter LaToya sushi från en mexikansk gästarbetares nakna krop. Wall Street Journal skrivet att det är "osannolikt" att scenen kommer att finnas med i preimiär-versionen av filmen.
R.I.P. Michael Jackson

Public Enemies

Public Enemise med Johnny Depp och Christian Bale har premiär om snart en månad. Ett nytt klipp har anlänt från filmen, bara för att återigen visa att det här är "teh shiat".

Public Enemies - Assault Clip

The Wonderful World of Tim Burton


The Wonderful Wolrd of Tim Burton. Empireonline publicerade nyligen en artikel om Burton och hur hans speciella stil växt fram med årens gång. De går igenom alla filmer från Beetlejuice (1988) till det senaste klara verket Sweeney Todd (2007).

Texten är inte speciellt ingående men ändå rolig läsning med inbakade citat av Burton. Bilderna från varje film är det jag blev mest imponerad över, många av dem hade jag faktiskt aldrig sett förut. Dock lite tråkigt att de inte tog med kortfilmerna Vincent (1982) eller Frankenweenie (1986) i jämförelsen.

Läs "The Wonderful World of Tim Burton"

Min tidigare artikel om Burtons senaste verk "Alice in Wonderland" hittar ni här

Band of Brothers - Säsong 2?


Bästa andravärldskrigsdramat
Ingen missade väl Steven Spielbergs 2001 HBO miniserie om andra världskriget? "Band of Brothers" var, och är fortfarande, den bästa gestaltningen av andra världskriget jag någonsin sett. Men som det ser ut nu kanske den uppfattningen kommer att ändras. Spielberg har nämligen en ny miniserie i rullning för HBO - The Pacific. 

Som en TV-Serie variant av långfilmerna
Om "Band of Brothers" var tv-serie varianten av "Saving Private Ryan", så är "The Pacific" tv-serie varianten av Clint Eastwoods "Flags of Our Fathers / Letters from Iwo Jima". Som i "Band of Brothers" är "The Pacific" uppdelad i tio avsnitt. Även den här gången är Tom Hanks med på ett hörn tillsammans med Gary Goatzman.

Baserat på på två soldaters memoarer
Historien utspelar sig under andra världskriget 1942 då amerikanska styrkor attackerade Japan för att ge igen för deras attack mot Pearl Harbor. Det är i grunden baserat på två böcker av två soldater; "With the Old Breed" av Eugene Sledge och "Helmet for My Pillow" av Robert Leckie". I serien får vi följa dessa herrars sammanflätade historier, Corporal Eugene "Sledgehammer" Sledge spelad av Joseph Mazzello och Private First Class Robert Leckie av James Badge Dale. Med i flätan finns även Gunnery Sergeant John "Manila" Basilone, spelad av Jon Seda.

Många kända slag med
Några kända slag som lär ska finnas med är; slaget runt ön Guadalcanal mellan 7 augusti 1942 och 9 februari 1943, slaget vid Cape Gloucester nära ön New Britain i Papua New Guinea mellan december 1943 och april 1944, Operation Stalemate II runt ön Peleilu mellan september och november 1944 samt Operation Iceberg runt Ryuku Island i Okinawa som var ett 82 dagar långt avslutande slag mellan mars och juni 1945. I Operation Iceberg stupade över 100,000 japanska soldater och av de allierade, som var främst amerikaner, fanns ca 50,000 sårade och över 12,000 stupade. Det var det största slaget under kriget i Stilla Havet. Det är även möjligt att delar ut slaget mot Iwo Jima finns med då John "Manila" Basilone var aktiv där.

Dyraste serien i Australien
Seriens budget har uppgivits ligga på runt 150 miljoner USD, så någon billig såpa handlar det inte om. Serien, som har sin bas i Australien, är faktiskt den dyraste serien som någonsin gjorts i "the land of kangaroos". Inspelningarna började 10 augusti, 2007 i just Australien och avslutades runt maj 2008. Premiären är planerad till mars 2010, men när den visas på TV här är ännu oklart. Klart är att det här är någonting som absolut inte får missas. En trailer på "The Pacific" hittar ni här: HBO's första "The Pacific" trailer

Recension: DEADLY WEAPONS

Deadly Weapons
1973
Doris Wishman
Betyg: 2

Under ett telefonsamtal men sin man får Zsa Zsa (Chesty Morgan) höra hur ett gäng banditer attackerar och mördar honom. Klantiga som de är råkar en ur gänget påpeka att den ena av dem är enögd och kallas för Captain Hook - något som Zsa Zsa självklart snappar upp i telefonluren. Efter mordet börjar hon jobba som strippa. En dag på jobbet får hon syn på en enögd man i publiken. Han passar in på beskrivningen hon minns om hennes mans mördare. I samma stund bestämmer hon sig för att hämnas sin makes död. Till sin hjälp tar hon sina två ”dödliga vapen" som hon kväver sina offer till döds med.

Efter att ha sett trailern ett flertal gånger på diverse trailerkompilationer så var jag bara tvungen att se den här pärlan i sin helhet. För hur tilltalande låter inte en film som handlar om en brud som kväver folk med sina enorma, nej gigantiska, byst? Just det. Men som vanligt när de handlar om filmer i grindhouse genren lovar trailern oftast mer än vad filmen lyckas leverera - och så även denna gång. Fast ändå är Deadly Weapons utan någon som helst tvekan en av de bästa filmerna i sitt slag. Här snackar vi nämligen om oavsiktlig humor när den är som allra bäst. Det är så absurt och otänkbart dåligt att man inte kan annat än att skratta åt det.


I rollen som Zsa Zsa (aka The Zsa Zsa Gabor of Burlesk) ser vi polskan Chesty Morgan med sina två dödliga "vapen". Man har svårt att tro sina ögon vid första anblicken på dessa "bomber". Det är både bisarrt och komiskt på samma gång. Ska man hitta något liknande får man leta länge. Synd är att hon bara gjorde två "riktiga filmer" i sin korta karriär, den här och Double Agent 73. I båda filmerna blev hennes röst dubbad på grund av den allt för påfallande polska brytningen. En annan person som höjer underhållningsvärdet är den gamla räven Harry Reems (porrstjärnan känd från bland annat Deep Throat), eller rättare sagt hans mustasch. Här ser vi ett utsökt exemplar av ansiktsbehåring.

Deadly Weapons är en riktig jävla pangfilm rakt igenom. Chestys bröst, Reems mustasch, Alan Moorehouses sköna toner, den lite psykedeliska stämningen med alla färgfilter och det helt absurda slutet - alla slående motiv för varför det här måste upplevas. För ja, Deadly Weapons är inte bara något man ser, det är något man upplever - hälst på en avdankad efterfest kl.06:21 på morgonen.

den mycket omtalade trailern

Flickan som lekte med elden.


18 september har uppföljaren till Män som Hatar Kvinnor premiär. Lisbeth är duktigt Pissed Off!

Tim Burtons Alice in WonderlandFörsta bilderna ur Tim Burtons filmatisering på Lewis Carrols gamla klassiker "Alice in Wonderland" publicerades tidigare av USA Today. Burton bekräftade även att det handlar om en dirket uppföljare på Carrols bok.

I den här filmen får vi följa Alice som 17-åring, berättar Burton. Hon är på ett typiskt viktorianskt party och inser till sin förskräckelse att hon håller på att bli bortgift till en av stropparna på festen. Hon springer sin väg och får syn på den vita kaninen ur den första berättelsen. Det var tio år sedan hon såg kaninen, men detta minns hon inte längre. Hon följer efter kaninen och hamnar slutligen i Underlandet. Filmen har premiär i mars 2010.

På bilderna nedan ser vi Mia Wasikowska som "Alice Kingsley", Johnny depp som "Mad Hatter", Matt Lucas som "Tweedledum & tweedledee", Helena Bonham Carter som "Red Queen" och Anne Hathway som "White Queen".

Mia Wasikowska Johnny Depp Matt Lucas Helena Bonham Carter Anne HathwayNågra zoomningsbara koncept-bilder hittar ni här: usatoday.com

2012


Don Hertzfeldt - Billy's Balloon

En liten klassiker av Don Hertzfeldt, så här på onsdags eftermiddagen. Gott till kaffet.


Sedda filmer, 17.6-09

Watchmen
2009
Zack Snyder
Betyg: 4

Alan Moores grafiska novell filmatiserad av Zack Snyder. Snyder som lyckades med re-maken på Dawn of the Dead men missade med senaste serietidningsfilmatiseringen 300. Det är en rätt komplicera story för att vara en "superhjälte-film" och många kallar serietidningen för den bästa grafiska novell som någonsin skapats. Hur lyckas man göra fansen glada?

Jag hade mycket höga förväntningar på den. I de flesta fall brukar det leda till total besvikelse. Men här lyckas Snyder faktiskt leverera så det bara smäller om det. Ok, den har en blå-lysande stålmannen kuk som det viftas med nu som då. Men ändå, jag är jag glad över att man tog valet att vifta med den framför kameran istället för att göra en "Bart-Simpson" som i Beowolf. Det är minst sagt en hyfsad "adaption". Alan Moore, som förkastat alla filmatiseringar på sina serietidningar, tycker jag inte har något att skämmas över gällande den här filmen. Extra Ordinary Gentlemen är en annan femma. Watchmen är en av de bästa superhälte-filmerna jag sett på länge. Och det är jävligt rått. Många filmer i den här genren fegar ur på den biten, det gör inte Zack Snyder!

Star-Trek
2009
JJ Abrams
Betyg: 4

James T.Kirk och Spock träffas för första gången. Det här är före alla TV-serier och filmer, en prequel om hur allt började på Enterprise helt enkelt.

Förvånansvärt bra måste jag säga. Efter att ha slö tittat lite på de olika serierna på TV då och då har den här filmen öppnat upp Star Treks universum för mig. Gripande story, schysta special effekter och jävligt bra skådespel, speciellt Zachary Quinto (Spock) som gör mer eller mindre film debut, mycket bra. Men det är Chris Pine som stjäl showen som den unge Kirk. Filmen är en suverän nystart för Star-Trek som gått på tomgång de senaste åren. Skulle man bara ha skruvat ner en aning på den lite för löjliga humorn så skulle det utan tvekan blivit en stark fyra. För min smak blev det lite för fjantigt i vissa scener.

Passengers
2008
Rodrigo García
Betyg: 2-

Claire Summers (Anne Hathaway) är psykiatrier. Hon får i uppdrag att ta hand om en grupp överlevande från en flygplansolycka. Efter ett tag får hon en känsla av att det är något som inte riktigt stämmer. Alla tycks ha olika historier om hur olyckan inträffade och flygbolaget uppträder konstigt när hon ifrågasätter olycksundersökningen.

På riktigt, vad fan var det här egentligen? Blir så trött på dessa filmer som ska försöka vara så jävla smarta med en oväntad "twist" på slutet. Sluta göra dessa jävla skit filmer. "Psykologisk Thriller" är fan synonymt med "idé torka". Har du slut på idéer? Gör en psykologisk thriller! Då kan du säga i slutet av filmen att huvudpersonen var inne i sin kompis morsas hjärna och det som hände var på riktigt fast för 1000 år sen i en apas hjärna. Den här så kallade filmen är full av konstiga oklarheter som inte har någon förklaring. Speciellt spännande är den inte heller, så att kalla den thriller är en lögn. Oförutsägbar? En filmintresserad förstaklassare i lågstadiet hinner fan räkna ut slutet halvvägs in i filmen. Varför den inte får en etta? Tja, det sved inte i röven när jag såg den.

X-Men Origins: Wolverine
2009
Gavin Hood
Betyg: 3-

Prequel till de tre tidigare X-Men filmerna. Här följer vi Wolverine, när han blev Wolverine. Alltså händelserna som inträffade innan han gick med i X-Men gänget i den första filmen.


Jag tycker faktiskt den här fungera helt OK. Man får i stort sett precis vad förväntar sig. Mycket action och rätt hjärndöd handling. Hugh Jackman är, som i de tre tidigare, en bra Wolverine. Rayan Reynolds debuterar i serietidningsvärlden med Dead Pool. Möjligtvis får vi se honom igen i en annan spin-off. Det här är helt klart en sevärd bio-film. Det bjuds på mycket action, explosioner och annat "mind-blowing-shit" som ser bra ut på en bio-duk. Men hemma i tv-soffan i DVD-format vet jag dock inte om den håller lika bra. Näe, det är filmer som dessa som ska ses på bio där man får ut det enda som dessa filmer har att ge; special-effekter och snygga stunts.

Monsters vs. Aliens
2009
Rob Letterman, Conrad Vernon
Betyg: 3-

Några minuter innan vigseln träffas Susan Murphy av en meteorit. Bröllopet blir abrupt avbrytet då hon plötsligt börjar växa till flera meters höjd. Hon blir snabbt upphämtad av en hemligstämplad byro som har i uppgift att låsa in "monster". I sin cell får hon träffa monstren som burats in de senaste åren. Men när mystiskt robot attackerar jorden är det Susan och hennes monstervänner som måste rädda jorden.

Såg den här i 3D, så blev lite extra imponerad. Annars helt lagom och underhållande film som går i standard-spåret. Musik numren fattade jag dock inte riktigt, Snuten i Hollywood theme-song och Aqua Roses are red... varför? Tycker även den var lite sexistig på något märkligt sätt för att vara en familjefilm. Kolla bara generalens lite gömda skämt om stora bröst och huvudpersonen som springer runt i slimmad latex dräkt. Tja, kanske bara jag. Det är en klart godkänd film och alla hints till äldre monsterfilmer var riktigt roliga.

The Wrestler
2008
Darren Aronofsky
Betyg: 4+

Mike Rourke gör sin bästa roll på länge som den avdankade wrestlaren Randy "The Ram" Robinson. The Ram hade sin storhetstid på 80-talet, men sedan dess har han sjunkit lägre och lägre i ödets spiral. Kroppen börjar ge vika och fader-dotter relationen är skit. Han försöker styra upp sitt liv, men motgångarna är många.
Mickey Rourkes ska absolut ha en eloge för sitt personporträtt av denne på-gärnsen-pensionerade wrestlern. Rollen som "The Ram" passar honom som, klyschigt nog, handen i handsken. Här finns ett stoft av verklighetstrogen prägel, vissa scener känns till och med som hämtade ur en dokumentär. Det är brutalt och det är hjärtskärande i sann Aronofsky anda. Varför Rourkes inte fick Oscarn är en fråga många ställt sig.

Sommaren Bästa Plancher

Bästa "Summer Movie Posters". IGN.com rankar bästa sommar filmposters, ever! Bland kandidaterna hittar vi Jaws, Star-Wars, Batman och många fler. Ta en titt på: IGN Playlist: Summer Movie Posters


Brüno i ParisSacha Baron Cohens senaste film Brüno hade nyligen premiär i Paris. Som alla kan gissa blev det inte någon "vanlig" premiär. Brüno var på plats och det drevs bland annat med presidentparet Sarkozy och Bruni. Här har filmen premiär 10 jüli.

Se premiärklippet här: Brüno driver med presidentparet


Brüno - Red Band Trailer

Strage om Död Snö


Är norska Nazi-Zombie-Splattern Död Snö tidernas bästa nazizombiefilm? Det frågar sig Fredrik Strage i sin filmhörna på DN. Läs hela artikeln här: Strage om död snö

Några inlägg tidigare skrev jag om den här Nazi-Zobmie rullen och postade trailer samt ett smaskigt litet klipp. Checka!

Michael Moores nya

Michael Moore laddar upp för sin nya dokumentär som tampas med finanskrisen.


100 Best Movie Lines in 200 Seconds

För alla er som ännu inte sett den... här är den;


Idag är det fint med våldsfilmerVideovåldsdebatterna i början av 80-talet finns inte längre kvar. När Sam Raimi försökte nå fram med sitt splatter-kalas "Evil Dead" i Cannes 1981 ville ingen över huvudtaget ha något med projektet att göra - skriver Nicholas Wennö i en artikel i DN. Skräckfilm var på den tiden något fult och förbjudet. I dag har det minst sagt blivit tvärtom. Dagens filmer blir allt brutalare men samtidigt blir de även mer välkomna. Skulle Lars von Trier visat sin senaste "Antichrist" för Cannes publik på 80-talet skulle han antagligen blivit inburad. I dag hyllas istället dessa filmer. Se bara på Sydkoreanen Park Chan-Wooks film "Thirst" om en återupplivad vampyrprästen, den fick jurypriset. Eller filippinaren Brilliante Mendoza som fick årets regipris för sin "Kintaya", fylld med våldtäkter, stympningar och lemlästningar.

Man kan säga att skräcken är inne. Desto mer blod, gore och annat äckel - desto bättre. Hela DN's artikel om ämnet kan läsas HÄR

Martin Scorsese: Shutter Island - Trailer 1


Scorcese och DiCaprio "together again"

Bollywood for dummies


Bollywood? Världens största filmindustri. Du fattar säkert noll?

Lisa Olsson
 på svenska filmsidan MovieZine.se har gjort en "Bollywood for Dummes" åt alla oss som har noll koll på Indiens växande filmindustri.

Läs Bollywood for Dummies

Mer District 9


Igår postade jag några skyltar och länk till det fiktiva företaget MNU. Allt handlar om att "hype'a" Neill Blomkamps kommande film District 9. Neil Bloomkamp? District 9? "WTF, never heard of" kanske du tänker nu. Men let me tell you; Neil Bloomkamp är snubben som teamade ihop med Peter Jackson för att göra "Halo the Movie". De realisa några små kortfilmer som underlag till filmen; All Arms Race - 8min teaser trailer. OK, that's who Neil Bloomkamp is. Så vad är det här District 9 för något? 2005 gjorde Bloomkamp en 6min kortfilm vid namnet "Alive in Joburg". District 9 är långfilmsversionen av den här kortfilmen. District 9 har premiär 14 augusti i USA ,men först 30 oktober i Finland.

För er som är intresserade finns "Alive in Joburg" att ses i rätt dålig kvalité här nere:Aningen bättre kvalla kan ses här: Internet Archive


D-9 | MNU protest | twitter | Maths from outer space

District 9 - HYPE

Det fiktiva företaget MNU (Multi-National United) har gett ut skyltar som ni kan hänga upp för att skydda oss från alla omänskliga varelser. skyltarna ser ni här nedan och ni kan läsa mer om MNU på multinationalunited.com


 


Alla är dock inte helt nöjda med MNU. En bloggare skriver om företagets lögner. Det finns en knapp på sidan av varje inlägg där man kan klicka för att översätta texten till engelska. Bloggen hittar ni på mnuspreadslies.com

The Grinch + Lemony Snickets?

Ta Jim Carreys "The Grinch" och mixa den med hans "Lemony Snicket's...". Vad får vi då? Jo det här:
...i alla fall om man ser sig blind på postern

Norsk splatter med Tyska Nazi-Zombies!


EIN ZWEI DIE!
Dead Snow, eller "Død Snø" som den heter på originalspråket. Det handlar alltså om en Norsk Zombiefilm med tyska Nazi-Zombies i Norksa fjällen. Filmen hade redan premiär nu i januari i Norge men väntar fortfarande på att officiell realise. Filmen går i humorns spår och handlar om åtta vänner som ska spendera påsklovet i en stuga upp i de norska fjällen. De får höra av ortsbor att stället var ockuperat av tyska nazister under andra världskriget, men att de jagades upp i bergen där de frös ihjäl. Av ett sammanträffande hittar gänget en kista med naziguld som väcker nazisterna till liv, fast nu som blodtörstiga nazi-zombies! Det här är så mycket "must-see" för en zombie-lover att det inte går att förklara. Kolla klippen här nere och var med och vänta på ett datum för premiär i resten av världen!Trailer


Cold Blooded Kill!!!


Kolla även filmens hemsida på deadsnow.com

Lite sedda Svenska Filmer - 11.6 -09

Lite sedda Svenska filmer. Faktiskt rätt överraskad för hur många bra Svenska filmer det kommer. Här är några som jag sett den senaste tiden.


Låt Den Rätta Komma In
2008
Tomas Alfredson
Betyg: 4

Året är 1982. Oskar är 12 år och bor i en Stockholmsförort. Han är mobbad och utstött. På dagarna fantiserar han om hur han ska ta hämnd på översittarna i skolan. En dag träffar han flickan Eli i klätterställningen på gården. Eli visar sig inte vara som alla andra barn.

Svensk vampyrfilm? Tja, efter frostbiten så kan man ju inte förvänta sig något annat än en halvkomisk komedi med några splatter-inslag. Men där tänker man helt fel när det gäller "Låt den rätta komma in". Filmen är baserad på John Ajvide Lindqvists bok med samma namn och är en mycket mörk saga. Fotot är något av det snyggaste svensk film kan erbjuda med det härliga gestaltningen av 80-talet som är fylld av nostalgi. Det enda jag blev besviken på var de där otroligt fula CGI-katterna! Själv är jag inte så mycket för vampyrfilmer. Men det här är så snyggt, mörkt, mysig och annorlunda att jag inte kan dra ögonen ifrån den. Det här är ett absolut måste! Filmen är tom. med på IMDB's TOP 250! Och jo, för er som undrar så säger morsekoden i slutet: P-U-S-S.


Mamma, pappa, barn
2003
Kjell-Åke Andersson
Betyg: 3

Drama komedi om två nyblivna föräldrar som lever det perfekta livet tillsammans. En dag träffar pappa Jonny en nybliven mamma på en babyträff. Efter den dagen vänds pappa Jonnys tillvaro upp och ner.

Jag hade inte så höga förväntningar på den här. Trodde att den skulle falla i samma hög som resten av alla dessa komedier som handlar om nyblivna föräldrar. En tramsig film som i bästa fall alltså skulle få en svag tvåa. Men det visade sig faktiskt vara överraskande bra och jag skrattade flera gånger. Det är i och för sig ett rätt tungt ämne som behandlas aningen för lätt. Men man lyckas ändå hålla det på ett underhållande stadie. Det är roligt, lite sorligt, pinsamt och ibland är det bara "Men va faaaan". Det är inte bästa filmen du kan se. Men du kastar inte bort 102min i onödan om du ser den. Klart sevärd.


De ofrivilliga
2008
Ruben Östlund
Betyg: 4+

En tragisk komedi eller en komisk tragedi. Filmen följer fem personer som kommer att hamna inför ett livsavgörande ögonblick. Det är den rättfärdiga lärarinnan, partyprissen, tonårsflickorna, och den envisa gamla pappan.

Här hittar vi mycket välutformade personporträtt av de strålande skådespelarna. Lärarinnan är helt klart en mina favoriter och lätt bästa i filmen. Gillar det lekfulla fotot genom speglar och annorlunda vinklar, känns nästan som att man sitter och smygtittar på personerna i fråga. Det är en film som stannar kvar inom en, det finns så mycket man kan fundera vidare på. Det känns bättre och bättre för varje dag som går. Se den!


Himlens Hjärta
2008
Simon Staho
Betyg: 4-

Fyra personers drama som utspelar sig i två lägenheter. Under en parmiddag berättar frun ur ett av paren om en kollaga som varit otrogen. Historien leder till en hektiskt debatt mellan paren och slutligen en äktenskaplig uppgörelse.

Tänk att en film, som har fyra skådespelare, utspelar sig i två nästan likadana lägenheter och består av endast dialog, kan vara så här spännande och intressant. Jag tycker det här var riktigt bra. Lena Endre var helt fantastisk. Mikael Persbrandt håller sig stabilt som i Stahos förra Bang Bang Orangutang. Jag vet att det inte är en film som passa för alla. Men för alla er som gillar filmer med drivande dialog (typ "12 Angry Men") så är det här en film jag absolut tycker att ni ska testa på.


Mer sedda filmern en annan gång!

Next-big-hit-movie-trailer


The Never Endning SAW

Sjunde halvvägs inne
I och med premiären av SAW IV hade sidan "Bloody Disgusting" en liten chat med huvudpersonen Tobin Bell under gångna E3 mässan. Enligt honom är det inte helt omöjligt att vi kommer att bli pinade med ännu tre filmer i serien. Han bekräftar att del sju och åtta är i diskussionsstadiet hos producenter och skapare. Bell påpekar att som vanligt beror det självklart på hur den senaste filmens intäkter ser ut. Del sex är i alla fall klar och den sjunde filmen är för närvarande halvvägs till mål.

Många pusselbitar saknas
Att den åttonde filmen skulle vara den absolut sista vill inte Bell kommentera desto mer på. Han säger dock att ordet "final" är ett mycket relativt ord inom nöjesbranschen. Även efter en åttonde film finns det många pusselbitar som fortfarande inte sats på plats.


Slutat titta
Själv slutade jag titta på de här filmerna efter att jag sett trean. Ettan var ett klart mästerverk och ligger högst upp på betygskalan för min del. Därefter sjönk betyget kraftigt för de två senare. Men vad vet jag? Om det nu är så mycket folk som går och ser de här filmerna att det funderar på att göra ännu en åttonde film, kanske man borde ge dem en andra chans. Fast jag vet att jag kommer att bli besviken.

Här nere är följer en liten intervju med "the SAW IV crew" om den kommande filmen som har premiär 23 oktober 2009.


TMN Exclusive Interview

David Sandbergs kortfilmer!

David Sandberg, Svensk animatör. Svensk sjukt vrickad animatör med en helvetes humor som får dig att skratta så det börjar blöda i strupen och du drunknar i ditt eget blod. Så roligt är det.

Jag betvingar dig att ta en titt på hans kortfilmer! Här nedan finns några "must-sees":

Kondomexperten.se
Reklamfilm för kondomer. Varför göra det lätt när man kan göra det svårt?
För Barnen
Sandberg pitchar lite idéer för bolibompas producent på SVT. Materialet visar sig dock inte riktigt falla producenten i smaken. Filmen väckte mycket rabalder i tidningarna, moderaten Peranders Johansson tyckte inte att filmen var speciellt lustig.


Vad Tyst Det Blev...
En direkt klassiker. Sandbergs kanske bästa hitills. Följer en kille och en tjejs smått "lustiga" tankar. Fick priset för bästa film, manus och ljud samt publikens pris under Novemberfestivalen 2006
Fler filmer kan ses på Sandbergs hemsida: sandberganimation.com

Terminator: Salvation - Recension

Terminator: Salvation
2009
McG (Joseph McGinty Nichol)
Betyg: 3+

Nu i helgen var jag alltså över till Sverige, Stockholm för att ta en titt på McG's re-boot av Terminator franchisen. Mina förhoppningar har minst sagt varit på topp de senaste veckorna. Trots bespottning av arga recensenter med recensioner som haft "Fuck this movie" som finish line, och trots att McG's meritlista bestått av Charlies Angels ett och två. Som det ser ut nu efter premiären så verkar recensenter och biopublik gå lite åt sina olika håll i frågan; var den bra eller bara skit. Tittar man till exempel på IGN UK så ger de filmen 2 av 5, men dess läsare ger den 8,2 av 10. Men vad tyckte då jag om filmen? Recension for you;


THE END BEGINS

Året är 2018. Domedagen har ägt rum. Motståndsrörelsen med John Connor (Christian Bale) i spetsen bekämpar Terminators i den postapokalyptiska framtiden. Så enkelt är det. Och så enkelt önskade jag att det skulle ha varit redan i den tredje filmen. I de två första filmerna blev vi retade med några få scener från kriget i framtiden. Vad de sa med dessa scener var; "kolla vad coolt det här kriget i framtiden är, vad mycket Terminators det finns överallt, se vilka häftiga laservapen de har! ...men det får ni inte se". Det var ett riktigt djävulskap, det och att inte den tredje filmen utspelade sig i framtiden! Men en dröm blev till verklighet när jag fick reda på att vi nu äntligen skulle få uppleva det här kriget fullt ut.


För att inte ge bort överraskningseffekterna så vill jag inte gå in på detaljerna i handlingen. Men det jag kan berätta är att John Connor inte är den centrala person som vi kanske trodde att han skulle vara. John kan även själv bekräfta att framtiden inte är vad han trodde den skulle vara - alltså så som hans mor Sarah Connor berättade för honom att den skulle vara. Utvecklingen har lett till något mycket värre.


Terminator: Salvation är kort sagt en specialeffektsorgie som frossar i explosioner och Terminators i alla tänkbara former. Det är rå action, minst sagt. Man försöker inte dölja något utanför bild heller - McG vill visa oss allt. Men visst hade man önskat lite mera blod. PG-13 stämpeln tonar märkbart ner elementen från de förra filmerna (som var ratade R av MPAA). Men det är väl så här framtidens action filmer kommer att se ut; massor av explosioner och döda människor, men inte en droppe blod. Löjligt!


Handlinsmässigt finns det vissa frågetecken som aldrig riktigt rätas ut, vilka kan jag inte gå in på mer i detalj. Det kan visserligen vara så vi kommer att får reda på dessa frågor i de två kommande filmerna - men som det är nu känns det rätt diffust. Storyn överlag vacklar en aning i början och det är svårt att veta hur man riktigt ska hålla greppet om den. Det blir dock bättre mot mitten av filmen.


Vad det gäller Christian Bale så gör han en rättvis tolkning av John Connor. Punkt. Det finns små detaljer som folk har stört sig på - som att han kör för mycket med den där mörka rösten från Batman. Jag tycker inte ens att det är märkbart och absolut inte något irritationsobjekt. Han tar dock mycket plats i scenerna och de andra lämnas lite utanför när han är i bild.
Bales motspelare, Sam Worthington, gör även han ett bra jobb som den mystiska Marcus.Wright. Det var faktiskt James Cameron (Terminators skapare) som rekommenderade honom för McG efter att Wothington gjort så bra ifrån sig i Camerons kommande film Avatar.


McG har som bekant bespottats av kritiker och Terminator fans sedan dag ett då hans namn fanns med i samma mening som Terminator: Salvation. Likaså av mig. Men han har lyckats övertyga mig - McG kan göra annat än töntiga chick-flicks á la Charlies Angels. För det jag verkligen gillar med den här filmen är den postapokalyptiska atmosfären, att man faktiskt får se så många Terminators i detalj och att det alltid är rakt på. Det töntas inte runt med löjliga skämt som trycks in för att lätta på stämningen. Något som tycks vara standard i actionfilmer nu för tiden. Jag tittar bland annat ner på er Star-Trek och Wolverine. Här är det är grått, kallt och rått.


Det är många plus och minus, så det är rätt svårt  att dirigera fingret på betygskalan här. Jag kan inte kalla den en absolut Terminator film, men jag kan heller inte säga att det är en värdelös hög med skit som aldrig borde ha fått sett dagens ljus. Här finns små hinter till tidigare filmer i serien och en T-800 som gav mig rysningar. Den är klart bättre än trean och som en upplevelse på bio är den ett självklart måste. I sin helhet är det en bra film som får mig att längta efter nästa installation. Stark trea för min del.


Trailer

Transformers 2 - POSTER

Så här ser den då ut. "The final poster" för Transformers 2. Mmm... ser ändå rätt frän ut. Fast dom där två jävla ungarna ser duktigt missanpassade ut.klicka för större bild

Linda Hamilton i Terminator 5

TERMINATOR 5
Regissören McG har bekräftat att Linda Hamilton kommer att spela Sarah Connor i uppföljaren till bioaktuella Terminator: Salvation. Hamilton spelade Sarah i de två första filmerna. I den femte Terminator filmen, eller den andra i den nya triologin, kommer John Connor att resa tillbaka till nutiden med en tidsmaskin. Han försöka övertyga människorna om att domedagen är nära men alla tror så klart att han är galen. Så här förklarar McG det hela

"I strongly suspect the next movie is going to take place in a [pre-Judgment Day] 2011. John Connor is going to travel back in time and he's going to have to galvanize the militaries of the world for an impending Skynet invasion. They've figured out time travel to the degree where they can send more than [just] one naked entity. So you're going to have hunter killers and transports and harvesters and everything arriving in our time and Connor fighting back with conventional military warfare, which I think is going to be fucking awesome."

Christian Bale tillbaka
Bale har skrivit på kontrakt för tre Terminator-filmen och kommer alltså att återses i rollen som John Connor. Det går även rykten om att Robert Patrik ska komma tillbaka som T-1000 från Terminator 2. Så här säger McG om varför Patrik roll i den femte filmen:

"I like the idea that in Terminator 5 you meet Robert Patrick the way he looks today, and he's a scientist that's working on improving cell replication so we can stay healthier and we can cure juvenile diabetes and all these things that once again sound like good ideas - and live as an idealized expression of ourselves. So imagine seeing a sixty-year-old Robert Patrick and knowing, ‘Holy shit! That's gonna be the T-1000 - who comes back perfect, lean and the whole thing.' I haven't concluded that, but Robert and I had dinner the other night and talked about it. I made two movies with Robert Patrick, so I like him very much."


Tidsresor urvattnat koncept?
Jag tycker det här med tidsresor börjar bli ett lite urvattnat koncept i de här filmerna. Redan i trean kändes det dåligt, liksom skicka tillbaka en Terminator tre gånger? Lite roligt om de får med Robert Patrik och Linda Hamilton. Hoppas de får med Arnie på ett hörn också. Nu på lördag ska jag till Stockholm och se vad McG's Terminator: Salvation is all about. Den har hyllats och bespottats från flera håll. Själv hoppas jag bara att den ska vara bättre än 3'an.

Terminator TimelineEmpire har försökt pussla ihop en "vettig" timeline för Terminator-filmerna. Med allt tidsresande hit och dit i filmerna + en paralell tidslinje i TV-Serien är det kanske inte det lättaste. Ni kan kolla vad de kommit fram till på adressen nedan:

EMPIRE: Terminator Timeline

Andre mer eller mindre seriösa försök kan ni hitta här:

Timeline 1 | Timeline 2 | Timeline 3 | Timeline 4 

RSS 2.0