Senaste fyndet på the Internets!

Har nyligen hittat värsta sidan på internet som säljer allt vad movie-freaks som jag är ute efter! Här finns allt från filmern, skivor, tröjor, posters, action-figurer, klockor, foton, samlarkort, lampor, serietidningar osv. osv.

Sidan är i och för sig på finska men är rätt lätt att navigera sig genom.

Ta en titt på kukunor.com

The Dark Knight står sig fortfarandeThe Dark Knights första placering på IMDB's top 250-lista håller sig fortfarande. Det är nu 90,000 105,000 personer som röstat på filmen. 75,8%, eller dryga 79,500, av de som röstat har gett filmen betyget 10/10 på sidan. Självklart finns det personer som vill peta bort filmen från första placeringen och tycker att gamla dammiga 50-talsfilmer endast får finnas med på listan. 3,004 personer har alltså gett filmen 1/10 i betyg. Totalt har filmen i skrivande stund ett medeltal på 9.5/10.

Listan hittar du här: IMDB top 250

Passa även på att läsa intervjun med regissören Christopher Nolan på Moviezine.se

Ny Zombierulle - Z.M.D.

En ny Zombie-rulle är i planerna! Som alltid när jag hör detta sätts förväntningsmekanismen i rörelse och jag börjar hoppas på något i stil med Zack Snyders 2004 re-make av Dawn of the Dead. Hitills är det ju bara Juan Carlos Fresnadillo som lyckats komma i närheten med sin 28 days later uppföljare, 28 weeks later. Men kan den här nya zombie-rullen verkligen komma upp till samma nivå som "Dawn"? Och vad är det för jävla film jag egentligen snackar om?

Det hela handlar om en filmatisering av en serietidning som går under namnet "Zombies of Mass Destruction" eller Z.M.D. kort och gott. Av namnet att döma, och en snabb blick på IMDB, så ser det ut att handla om en splatter-komedi. Så kanske det är lika bra att flytta över jämförelserna från "Dawn" till en annan 2004'a, nämligen Shaun of the Dead. Apropå splatter-komedier så har det kommit ett antal filmer på den fronten under de senaste åren. Men det var inte fören i år som jag skrattade så mycket som jag gjorde till "Shaun", och det var till den helt suveräna "The Cottage". Så... Kommer Z.M.D. att lyckas med det samma?

Som sagt är filmen baserad på en serietidning, som alla filmer tycks vara nu för tiden, av Kevin Grevioux. Handlingen går ut på att USA's regering kommer på ett nytt vapen för att bekämpa terrorismen. Vapnet är zombies. Dessa zombies släps ner på fiendeterritoriet för att infektera hela befolkningen och sedan dö av solens strålar i gryningen. Men. Som vanligt går allt åt helvete. En av zombierna råkar ha en muterad gen som gör honom immun mot solljus. Zombie Zero, som han kallas, börjar sprida sitt virus vilket skapar en armé av zombies med väldigt hög solfaktor. USA blir tvungna att skicka in sina högst rankade elitsoldater för att rensa upp bland zombiehorden.

Alla medverkande i filmer ser ut att vara nya i branschen. Från regissören Kevin Hamedani till skådespelare som ward Tubbs, Victoria Drake, Andrew Hyde och Trent Sweeney. Vi får se vad de går för. Idén är i alla fall originell så förutsättningarna för en schyst rulle finns där. Mer info när mer info finns tillgängligt.

Filmskaparnas produktionsblogg hittar du på zmdthemovie.com
En blogg om inspelningen hittar du på blog.seattlepi.nwsource.com

Hellboy 2 - Bakom kulisserna

Guillermo del Toros "Hellboy II: The Golden Army" har redan haft premiär på Los Angeles Film Festival. Men det är inget vi nordbor har någon nytta av då filmen har premiär här först i september.

Tidigare postade jag några läckra posters från filmen (SE HÄR), vilka såg duktigt schysta ut. Nu har tidningen EMPIRE startat en liten följetång på sin hemsida där man får följa med bakom kulisserna på filmen. För tillfället finns fyra filmsnuttar uppe; "Costume Design Featurette", "Doug Jones Featurette", "Creature Featurette" och "Set Visit Introduction".

Klicka för att se filmerna

2st Rambo boxar

Två Rambo-boxar är på inkommande! En 4-skivors och en mastodontbox med 6-skivor.

6-Skivors boxen är en limiterad plåtlåda fullproppad med extramaterial. Vad det riktigt kommer att följa med boxen är ännu lite luddigt. En digital version av den fjärde filmen kommer i alla fall finnas tillgänglig för iTunes med boxen... Omslagsbilden ser ni till vänster.

4-skivors boxen finns det bild på här nere. Det finns lite mer info om denna, dock inte speciellt ingående. Innehållet är följande.

- Alla fyra Ramob filmer (doh?)
- Trailers
- Featurettes
- Interviews
- Director's Commentary
- Commentary With Sylvester Stallone
- TV Spots
- Making Of Documentary
- Photo Gallery
- Deleted Scenes
- Fotografier från filmerna


Terminator Salvation

Räddningen nära
Förra veckan släptes den första trailern (kan ses här nere) och nu en helt ny bild. Terminator 4, eller Terminator Salvation (The Future Begins i titeln har slopats), närmar oss. Här bredvid ser vi då alltså Christian Bale som John Connor, savior of the world.

Fler Österrikiska muskelberg
Som alla säkert vet så kommer inte Schwarzenegger att vara med i denna. Guvernörer har tydligen haft allt för fullt upp och dessutom inte hunnit gå på gym, vilket resulterat i mindre sexiga strandbilder. Men vad gör det? Österrikiska muskelberg finns det tydligen gott om. Ta bara Roland Kickinger. Han kommer att spela en yngre version av Arnies T-800 modell i filmen.

I en intervju med EMPIRE säger Kickinger så här om sin roll i den fjärde Terminatorfilmen:
“It’s Arnold’s character in the first Terminator, that’s basically my role but 20 years before,” says the awesome surnamed Kickinger. “So it establishes how the Terminator came about.”

Större intresse
Rollistan och stilen på filmen talar för, åldersgränsen mot. Får se var resultatet slutar. Klart är att mitt intresse för filmen har växt. Och jo, kolla den där roboten i slutet av trailern. Sick!Terminator Salvation Trailer

The Dark Knight #1 på IMDB top 250

The Dark Knight har stigit till första plats på IMDB's top 250 filmer "of all time". Filmen ligger på ett medelbetyg på 9,5 med 46,915 69,135 röster, alltså bara knappa 1000 röster från Once Upon a Time in the West med 48,376 röster på plats nummer 19.

Det här är något historiskt och helt fantastiskt. En film om en serietidningshjälte slår storfilmer som Godfather, The Shawshank Redemption, Pulp Fiction och Schindler's List. Nu är frågan, hur länge kommer The Dark Knight att kunna behålla förstaplaceringen? Och hur mycket har den sorgliga bortgången av Heath Ledger hjälpt filmen att nå skyarna? Många vill antagligen hylla Leadger genom att ge filmen högt betyg. Men det är inte bara sörgande Ledger fans som hyllar filmen. Filmtidningen EMPIRE gav The Dark Knight fem av fem och på Rottentomatoes.com har filmen 94% på sidans "tomatometer". Filmen har även slagit alla försäljningsrekord.

Det är ju faktiskt så att man blir närvös för att se den här filmen. Förväntningarna ligger så högt att man nästan skiter på sig! Kommer dessutom ha så fullt upp de närmaste veckorna att jag inte kan se filmen förens andra helgen i augusti. Men det kanske är lika bra att se den först då, för det kommer väl att vara fullsmockat i biosalarna de närmaste veckorna.

Batman Gotham Knight

The Dark Knight har premiär nästa vecka! Tills dess får ni aboslut inte missa den animerade Gotham Knight, från skaparna bakom Batman Begins och The Dark Knight.

Av trailern att dömma ser det riktigt bra ut med drag av fartfylld och actionspäckad anime.

Måste även passa på att säga att The Dark Knight för tillfället ligger på plats #4 på IMDB's top 250 lista!!!!
IMDB top 200 Movies - The Dark Knight

Watchmen trailer!

Som jag sa igår så kommer här världens första trailer för Watchmen!

Du kan se den HÄR


Passa även på att kolla in filmens skit snygga hemsida på: www.watchmenmovie.com

Watchmen trailer imorgon!!!

Fick just detta på min mail från EMPIRE!!!
Jag brukar överlag inte gilla trailers, för de spoilar fär mycket av filmen, men den här trailern får jag bara inte missa!!

Senaste Sedda Filmerna 17 juli -08

 Hamlet Goes Business 1987
Aki Kaurismäki
Betyg: 4-

Hamlet Liikemaailmassa, Kaurismäkis skildring av Shakespears Hamlet. Här som delägare på ett gummiföretag i Finland.

Först känns det riktigt bra. Sen går det lite ner. Slutligen är det aningen skruvat med bra vändningar i storyn. Det är inte en av Kaurismäkis bästa, men den har en speciell känsla över sig. Det är inte riktigt Kaurismäki, även fast det egentligen är det. Det är svårt att sätta fingret på. Jag rekommenderar den till mer inbitna Kaurismäki fans.


Empire of the Sun 1987
Steven Spielberg
Betyg: 5

Spielbergs storslagna film om 40-talets Kina då Shanghai togs över av Japanerna. Historien följer nioårige Jim som växte upp med sin familj bland Shanghais brittiska överklass. När kriget bryter ut splittras familjen i folkmassorna med flera tusen människor på flykt. Jim finner sig övergiven och blir tvungen att ta sig fram på egen hand.

Jag är svag för sådana här storslagna filmer med "mastodontmanus". Historien är väldigt mäktig och tar många vändningar i de olika kapitlen. Intressant med den invävda historielektionen också, speciellt eftersom man själv ska iväg till Kina här inom kort. Skådespelet är lysande, speciellt Malkovichs. Tyckte hela tiden att den där ungen påminde om Christian Bale, men tänkte att det kan ju inte vara han. Gissa om jag blev förvånad då jag läste eftertexterna. Jag tror det här är en lite bortglömd film och det är säkert många som helt gått miste om den. Jag har bara en sak att säga till er, se den!


Hellraiser 1987
Clive Barker
Betyg: 3

Frank får tag på en mystisk ask som öppnar upp en port direkt till helvetet. I vindsvåningen i hans hus möter han tre demoner som kommit för att tortera honom till döds. Några år senare flyttar Franks bror in i de ödelagda huset med sin fru. De båda börjar känna av en mycket konstig atmosfär i huset. Frank har nämligen lyckats fly från helvetet och återvänt som en demon.

Nej, jag har aldrig sett Hellraiser. Hur otroligt det än låter så har jag bara inte sett den, inte någon av uppföljarna heller för den delen. Nu när man fick med filmen med senaste numret av "Allt om Film" så tänkte jag; va fan, börjar bli dags och se den där jävla rullen någon gång. Så jag köpte tidningen och såg filmen.

Det var en helt okej skräckis måste jag säga. Schysta specialeffekter och sådär lagom med gore. En sak jag inte förstår är varför Pinnhead är den centrala figuren när det snackas Hellraiser. De två andra snubbarna är ju minst lika, om inte mer, skrämmande än honom. Kultskräckis är den och helt klart värd att ses är den också.


Funny Games (U.S.) 2007
Michael Haneke
Betyg: 4

En familj anländer till sitt sommarställe ute på landet. De får besök av två till synes trevliga och artiga män. Men när männen blir bedda att lämna huset börjar familjens mardröm.

Haneke har här gjort en re-make på sin egen film, som jag faktiskt inte sett ännu. Den här re-make'n var i alla fall riktigt bra och jag kan tänka mig att originalet är bättre. De där två killarna var jävligt äckliga och sliskiga, speciellt han med blont hår. Fick obehag direkt jag såg honom. Det där inbakandet av parallella världar vet jag dock inte om jag tycker var så speciellt bra, man borde i så fall ha utvecklat det lite mer. Men det bidrar ändå till en del genomtänkande och analys.


Det var filmerna för den gångna veckan. Nästa vecka kommer det inte bli så mycket film eftersom jag kommer att arbeta arslet av mig på både mitt vanliga jobb och Rockofffestivalen här i Mariehamn. Får se om jag hinner skriva något alls... :/
// Matias

Fenomenet "Tvillingfilmer"

Läste en intressant artikel på DN's hemsida av Henrik Arvidsson om fenomenet "tvillingfilmer". Ta t.ex filmer som "The Prestige" och "The Illusionist", "Ett småkryps liv" och "Antz", "Armageddon" och "Deep impact"... listan är lång. Har själv funderat en hel del över fenomenet och Arvidssons artikel var underhållande läsning.

Du kan läsa hela artikeln här;
Först till kvarn i Drömfabriken

En lista med tvillingfilmer samt en snabb jämförelse hittar ni här
Tvillingfilmer vi minns

Stort tack till Henrik Arvidsson på DN för underhållande sommarläsning!
//Matias

Ruisrock -08 - THE MOVIE

Som jag låvade förut. Här är då min egen regisserade och editerade film om årets Ruisrock-Festival i Åbo, FINLAND.


Senaste sedda filmerna 9 juli -08

Det har inte blivit så mycket skrivande de senasta dagarna. Har nämligen varit på Ruisrock-festivalen och festat till helt suveräna band! Håller som bäst på att klippa ihop en liten film om det hela, kommer lägga upp den här när den är klar. Här nedanför hittar ni några nyligen sedda filmer.3:10 to Yuma 2007
James Mangold
Betyg: 4+

Den laglösa legenden Ben Wade härjar runt med sitt banditgäng i ett 1800-talets Arizona. Efter ett bakhåll blir han fängslad och iväg skickad mot 3:10 tåget till Yuma för rättegång. Några tappra män ställer upp på att överlämna honom till tågstationen. Under färden lyckas Wade och en av männen, Dan Evans, bygger upp en smått märklig vänskap med varandra då de vinner varandras respekt.

Det här var riktigt bra. En typisk och klassisk western-rulle. Trodde inte man kunde göra klassiska historier som denna längre. Jag visste dock inte att det här var en re-make, så där sjönk begeistringen en smula. Bale och Crowe är verkligen på topp, de presterar båda otroligt bra. Till och med Logan Lerman som sonen gjorde bra ifrån sig. I mitt tycke känns filmen lite väl polerad för att vara en skitig western. Men rikligt med underhållning och spännande gunslinger-scenen bjuder den på i alla fall, speciellt slutet är helt underbart. Nu måste jag försöka få tag på originalet.


Be Kind Rewind 2007
Michel Gondry
Betyg: 3

Jerrys hjärna har blivit magnetiserad efter ett misslyckat sabotage av en el-station. Detta leder till att alla VHS-filmer i hans polares videobutik blir förstörda då han stormar in. De båda blir nu tvungna att spela in egna versioner av filmerna för att deras dementa stamkund ska hållas nöjd.

Stundvis är det roligt. Men det blir aldrig så där hysteriskt roligt och mellan skämten känns det aningen utdraget. Jack Black är i alla fall så där småkul hela tiden när han är i bild. Hans outfit är även hur jävla skön som helst. Filmen fungerar hyfsat tills man ska börja spela in den där dokumentären. Det var ju deras re-makes av andra filmer man ville se, dessa var det alldeles för få av i mitt tycke. Den håller sig även för mycket inom standard ramarna för att kännas tillräckligt originell. Slutet är alldeles för typiskt. Det finns mycket som tynger på ett betyg som kunde varit mycket bättre, slutresultatet blir en trea.


Syndicate Sadist 1975
Umberto Lenzi
Betyg: 2

Italiensk snutfilm som egentligen har originaltiteln Il Giustiziere sfida la città. Den går även under namn som "One Just Man", "Rambo's Revenge" och "Final Payment. Filmen berättar om småsköna Rambo som återvänder till sin hemstad. Kriget mellan polisen och maffian är i full gång. Efter att sonen till en rik affärsman blir kidnappad bestämmer sig Rambo för att rensa upp på gatorna. Han tar tjänst hos ett privat polisföretag för att ta upp jakten på kidnapparna.

Ha! Smått underhållande italienare med några sköna "moments". Motorcykelhoppet ut från lastbilen var klockrent. Rätt skön låt har den också som fastnar på hjärnan, som med alla dessa B-filmen från 70/80-talet. Riktigt dåligt dubbad är den med. Sevärd? Bakis...


Nightmare City 1980
Umberto Lenzi
Betyg: 1+

En olycka på ett kärnkraftverk resulterar i ett radioaktivt utsläpp. Ett mystiskt flygplan landar på flygplatsen, ingen pilot tycks sitta i planet. Det visar sig att flygplanet av misstag kommit i kontakt med den radioaktiva dimman. Detta har omvandlat alla passagerare ombord till muterade monster som beger sig ut i staden törstande efter blod.

Den här var faktiskt riktigt jävla rutten. Riktigt rutten i den benämningen att den nästan inte ens var rolig. Specialeffekterna var otroligt dåliga, rent utsagt horribla. Och vad är det för jävla monster i filmen, Muterade Zombie-Vampyrer? Tydligen har de jävligt avancerade sinnen också eftersom de vet att någon ringer efter hjälp i ett hus, för då klipper de nämligen av telefonledningen till huset innan de störtar in. Smart! Inte ofta man ser det. Det är heller inte ofta man ser en TV explodera och fatta eld efter att man slängt den i väggen heller.

Skådespelet är ändå förvånansvärt bra, i alla fall från han där generalen och några andra av huvudpersonerna. Statisterna däremot är det mest patetiska försök till skådespel jag sett på länge. De måste väl ha varit nerknarkade uteliggare som regissören plockat upp på gatan och mutat med brännvin. Slutsats, det finns klart mycket roligare zombie-filmer att spendera sin tid på än den här dåliga kopian.


Mer sedda filmer igen nästa vecka

// Matias

The Dark Knight - Über SpecialThe Dark Knight närmar sig med stormsteg och fredagen den 25e juli smäller det. Hitills har en drös av trailers, tv-spots, teasers, posters, hemsidor och massor av annat marknadsförningsmaterial strömmat ut. Vi kan säkert förvänta oss lika mycket till de närmaste veckorna. Marknadsförningen tycks i alla fall göra sitt då bara förhandsbokningarna slagit Spider Man 3 i biljettförsäljning. Jag har här nedanför samlat ihop allt vad jag kunnat snappa upp på internet för att släcka batman-törsten i solskenet, även fast det inte är så speciellt mycket solsken...

Empire har en samling av högupplösta posters till filmen som kan hittas på empireonline.com


Trailers, featurette's och TV spot's
IMAX Featurette
IMAX Prologue Featurette
The Making of the Clown Mask

Teaser
Two-Face Teaser

Trailer 1
Trailer 2
Trailer 3
Trailer 4

TV spot #1
TV spot #2
TV spot #3

TV spot #4
TV spot #6
TV spot #7
TV spot #8
TV spot #9

Intervjuer
Heath Ledger
Christian Bale
Gary Oldman
Aaron Eckhart
Maggie Gyllenhaal
Christopher Nolan

Parodier och hemmagjorda filmsnuttar relaterade till The Dark Knight
Dark Night Trailern i LEGO
Parodi Trailer
Joker Vs Joker (Nicholson vs Heath Ledger)
The Dark Knight 1989-Style
The Dark Knight 1966-style
The Dark Knight 1943-style
Dark Knight Speed Painting
The Joker Speed Painting
Tim Burton Vs. Christopher Nolan
The Joker found Dead / OD'd

Nicholsons varning till Heath Ledger

Resident Evil 4?

Sony positiva
Extinction kommer högst antagligen inte bli det sista vi kommer att se i filmväg från Resident Evil. Manusförfattaren Paul WS Anderson berättar att slutscenen i den tredje filmen skulle ligga som en perfekt öppning till en fjärde del i serien. Anderson hade nyligen ett samtal med Sony om en den eventuella fjärde delen och konstaterar att responsen var positiv.


Ingen konkret story
I dagsläget finns det dock inte någon konkret story men Anderson berättar att även den fjärde delen förmodligen kommer att följa Alice. I en intervju säger han att han älskar Resident Evil och vill alltid försöka göra den bästa möjliga filmen. Han påstår också att de inte kommer bli någon film ifall att man inte har en bra anledning till det.


Tror inte på ännu en uppföljare

Tror inte mycket på att en fjärde del i serien skulle vara speciellt intressant. Har i och för sig inte ens sett den tredje filmen ännu. Men av vad jag hört så har den fått rätt delade kommentarer varav det bästa varit i stil med "helt okej". Den första filmen tycker jag ändå är en schyst zombie-film, men så var det ju också Anderson själv som regisserade den.


RSS 2.0