DN med Tarantino på Cannes

DN, som är nere i Cannes, har tagit ett snack med Tarantino om hans nya film "Inglourious Basterds" samt några av skådespelarna. Här är några utdrag, hela intervjun kan läsas här

Det lär ska vara mycket humor i filmen. Diane Kruger (Bridget) säger att Tarantino skrattar så högt åt sina egna skämt i filmen att de är tvungna att ta om flera scener för att skratten kommer med på ljudbandet.

Hon säger även att det inte räcker med skämten i filmen för Mr.Tarantino. Under inspelningen hade han även satt upp en ”Skammens vägg”. -Alla som hittades sovande på inspelningsplatsen fotograferades så att det såg ut som om de hade en dildo i munnen, berättar hon. Brad Pitt ska tydligen finns med på en sådan bild.

Tarantino berättar att 60-talets krigsfilmer som The Devil's Brigade och The Dirty Dozen inte varit de filmer som influerat honom i skapandet av Inglourious Basterds. Istället är det krigsfilmer från 40-talet, inspelade under kriget, som varit hans största inspirationskälla.

På frågan varför titeln är felstavad svarar han att det är en konstnärlig släng. Att förklara det skulle förstöra det och då hade man lika gärna kunnat strunta i det från början.

DN's reporter frågar honom även om jobbet i videobutiken på 80-talet och om han någonsin trodde att han skulle bli så här berömd. -Jag hoppades att jag i bästa fall skulle kunna bli lika framgångsrik som Brian De Palma var på sjuttiotalet, säger han.


Inglourious Basterds har premiär 2 oktober i Finland

Läs mer om DN's reportage under filmfestivalen i Cannes här

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0