Senaste fyndet på the World Wide Web!

Snubblade över en jävligt bra sida om man tycker om filmposters. Sidan heter Movie Poster Data Base och har över 12.000 posters man kan ladda hem, de flesta riktigt högupplösta.

För att ladda hem posters på sidan måste man först bli medlem och sedan måste man ettdera bistå sidan med att ladda upp posters elle betala en liten summa. Man får ladda hem en poster för varje som man laddar upp, det krongliga är bara att sidan redan har de flesta posters så det är inte så lätt att hitta något som inte redan finns. Tycker man det är värt att lägga ut en liten slant för att få ladda hem högupplösta och svårt överkommliga posters (många jag aldrig ens sett förut) så får man för 5e ladda hem 100 stycken posters, 10e 250 poster osv. Betalar man sidan en 50-lapp får man ladda hem 2000-posters, 2,5 cent per nerladding alltså.

Självklart behöver man inte ladda hem dessa posters utan det kan bara vara roligt att bläddra runt och se hur olika posters kan se ut från land till land. En självklar sida att bokmärka!

Det enda dåliga med sidan enligt mig är att det inte finns något arkiv över alla filmer på sidan, utan man måste veta namnet på den specifika filmen för att hitta en poster. Det går även att söka på reggisör.

Så vad väntar ni på? Gå och ta en titt och beundras på; http://www.movieposterdb.com


En annan sida jag använt mig av en längre tid är den tyska OutNow.ch. Sidan har ett ganska brett utbud av högupplösta posters, stillbilder och bakgrundsbilder. Det enda man behöver göra för att få ladda hem bilderna är att registrera sig på sidan som är helt gratis.

Ett minus med sidan är att det inte finns några äldre posters på sidan utan det är egentligen bara filmer från 2000-talet, sen är de flesta posters internationella med engelsk logo men kanske 30% av alla posters finns endast på Tyska.

Ta en titt på http://www.outnow.ch

Senste filmerna i mitt liv

Då var det dags igen, lite filmer som jag har sett på den senaste tiden...


Paris, Texas - 1984
Wim Wenders
4+

Vi får följa en man, Travis, som vandrar genom den stekande heta öknen i Texas, han kommer till en bar där han svimmar, uttorkad och utmattad. Den lokala läkaren får tag i Travis bror efter att ha hittat en lapp med ett telefonnummer i hans ficka. Travis har varit borta i 4 år, hans son är snart 8 och hans fru är borta...

Mycket stark fyra, känner att jag eventuellt måste se den en gång till för att uppskatta den fullt ut och därefter kanske ge den en femma. Det som tilltalade mig mest i filmen var det otroligt snygga och genomtänkta fotot. Skådespelarna är helt fantastiska och jag bara älskar den där långa scenen i slutet när de sitter i båset, helt fantastisk. Filmen känns så före sin tid på något sätt, varför kan jag inte riktigt sätta fingret på. En helt strålande film är det i alla fall.


Il ladro di bambini (The Stolen Children) - 1992
Gianni Amelio
3+

En ung flicka, som sålts av sin mor som prostituerad, blir med sin bror omhändertagna efter polisen fått reda på vad som försiggått. En karabinjär får i uppdrag att eskortera barnen, från Milanos förort, till ett religiöst barnhem. Men barnhemmet vill inte ta emot barnen på grund av flickans förflutna.

Riktigt bra skådespelare och välarbetad karaktärsutveckling. Men någonstans känns det inte riktigt tillräckligt engagerande, det smått släpiga tempot gör även att det blir aningen långdraget. Det är lite för händelselöst för min smak helt enkelt. Det är fortfarande en bra film som garanterat är sevärd, den får en mycket stark trea av mig!
IMDB | Filmtipset


Alice in Wonderland - 1966
Jonathan Miller
3+

En subversiv och mörkare variant av den klassiska barnsagan om Alice i underlandet. Med typisk viktoriansk och gotisk underton plågar filmen Lewis Carroll's originalhistoria, samtidigt som den driver med medelklass-england.

Jävligt mystisk. Filmen är lika ologisk som ens drömmar oftast brukar vara, vilket är helt lysande. Tar ett tag att vänja sig men lyckas man bara koppla bort hjärnan och inte tänka utan bara vara, så njuter man nog lite mer av denna skapelse.
IMDB | Filmtipset


A History of Violence - 2005
David Cronenberg
3-

Familjen Stall lever ett stillsamt liv i en liten stad i den amerikanska landsbygden. En dag händer något, på det lilla cafét som familjen äger, som kommer att förändra deras liv.

Det är en rätt ojämn film som början helt okej men lyckas aldrig bli speciellt intressant, det luktar lite mainstream underhållning med en standard twist över det hela. Skådespelarna är riktigt bra men handlingen, som kunde ha gjorts så mycket bättre, lyckas inte med att leverera. Det finns många saker som lämnas ouppklarade och ibland sitter man där som ett frågetecken. Hur kunde t.ex. Toms son va så jävla bra på att slåss? Ingen jävla aning faktiskt, kanske det är så att filmen egentligen är en smyg-sci-fi och sonen ärvde någon form av kung-fu egenskaper av sin farsa. Nej, en svag trea blir det för min del. Cronenberg får fan ta sig i kragen om han ska imponera på mig, några schysta "döds-scener" lyckades han ändå trycka in i filmen som gör att Violence inte känns helt bortkastat i titeln.
IMDB | Filmtipset

Gynekologen i Askim

Måste bara tipsa om den bästa svenska serien sedan den otroligt roliga Mäklarna med Kjell Bergkvist i huvudrollen, jag pratar så klart om Gynekologen i Askim! Svensk miniserie i fyra delar som följer olika familjers uppgångar och nergångar i kärlek, sex, otrohet och pinsamheter. Det är så typiskt svenskt och det är så jävla bra!

Karaktärerna är helt underbara! Mona Malm är helt klart den som utmärker sig mest i serien, vilken stål-mormor. Kameraarbetet är en annan mycket nämnvärd sak i serien och man arbetar mycket med speciella vinklar och mycket speglar, riktigt intressant. Sista avsnittet visas ikväll på SVT, och även fast avslutningen inte riktigt höll upp till de tre första avsnitten så är det helt klart godkänt. Överlag så får serien en stabil fyra!

Hela serien har redan under en längre tid funnits att köpas på en 2-disc DVD

Senaste nytt i filmvärlden!

Transformers 2
Som jag berättade för några månader sedan så skulle det komma fler Transformers filmer ifall att den första gick hem hos publiken. Efter att den första filmen kammade hem runt 700 miljoner dollar så är det alltså nu bekräftat. Sommaren 2009 kommer vi att få se en Transformers 2 i biograferna.

Shia LeBeouf kommer att återses och är fastställd i de kommande projekten, däremot har inte regissören Michael Bay setts till.


Terminator 4
2009 ser ut att bli ett fullspäckat filmår och här kommer ännu ett till bekräftande på tidigare nyheter jag skrivit om här på bloggen. En ny Terminator film är i produktion och går under namnet "Terminator Salvation: The Future Begins". Det lär ska bli en stor-budget-produktion och man rör sig med minst lika stora summor som vid inspelningen av den föregående tredje delen i serien. Arnie tycks dock inte synas till i projektet.


Justice League
George Miller planerar att snickra ihop en film om Justice League! Det blir alltås en film med Batman, Superman, Wonderwoman, Flash och andra mer eller mindre kända superhjältar i en och samma film. Miller, som planerar att filmen ska vara klar redan till 2009, är i full gång med att casta folk till superhjälterollerna. Vilka som valts att spela i filmen kommer att presenteras mycket snart, vilka kan det bli?


Rambo 4
Stallone ändrar tillbaka titeln från sin fjärde installation i Rambo serien från Rambo: To Hell and Back till hans första idé John Rambo. Ska bli riktigt intressant att se vad det blir av detta. Efter besvikelsen av den familjevänliga Die Hard 4.0 ser det ut som om Stallone ändå har lite mer "balls" i sin uppföljare.


Albert Einstein: The Movie
Jepp! Lionsgate har planer på att göra en film om världens mest kända vetenskapsman genom tiderna. Filmen kommer följa Einsteins yngre år. Varken regissör eller skådespelare har knutits till projektet ännu.

Arnie vs Sly

De var två upp-pumpade och nästan rivaliserande action hjältar för sin tid, båda med speciell brytning och båda i samma ålder (ett år skiljer dem åt).

Nu efter 80- och 90-talets glansdagar, vad finns kvar av dessa "idoler" som man såg upp till som liten medan man satt och smygtittande på Rambo och Commando. Vad vi alla vet är ju att det oftast var Arnie som hade övertaget, men hur ser det egentligen ut idag?

Efter att ha sett Stallones senaste film Rocky Ballboa kan jag inget annat säga än att Sly är i toppform! Något som man absolut inte kan säga om Arnie. Det ser ut som om Sly är den av de båda herrarna som höll ut längst, och han gör det fortfarande.


Vem tror du skulle vinna i en fight?

Sämsta titel översättningarna! DEL-2

Då fortsätter vi här i galenskaperna med allt från små störande till riktigt fittigt dåligt översatta Tv-serier, låt det väl smakas!


Batman
Läderlappen
Batman, hmmm? En man som är utklädd till fladdermus. Hans kläder är säkert av läder, lite Gimp över det hela alltså. Läderfladdermusen? Näe, det är för långt. Hmmm, en lapp av läder, det blir ju läderlappen! Ja det har vi det. Läderlappen! Så satans jävla genialt att det inte är klokt! Och nej, Batmans kläder var inte gjorda av läder i serien.


Home Improvement
Tummen mitt i Handen
Så dåligt att det inte ens är roligt... då är det illa


Knight Rider
Nattens Riddare
Vad har natt med serien att göra? Handlingen utspelar ju sig faktiskt mer under dagen än under natten? Hur jävla blåst i huvudet får man vara? Idioten som översatta trodde såklart att Knight (Riddare) betydde natt...


Teech
Full Fart på Internat
Jävlar bara, dessa jävla idioter kan rimma också!


ER
Cityakuten
Den engelska titeln passar bra till serien men läser man det på svenska så blir det ju något helt annat. Så jävla roligt bara när det kommer på tv och det står ER med stora bokstäver och så kommer undertexten Cityakuten.


JAG
På Heder och Samvete
Här kände de att de bara måste byta namn på titeln och jag kan hålla med om att JAG inte skulle passa så bra eftersom JAG nu betyder just jag på svenska. Men som med Cityakuten, hur fan blev det på Heder och Samvete?


Father Ted
Jösses
Ja jösses i helvete va bra översättning


Space: Above and Beyond
Slaget om Tellus
Man hör ju att dessa titlar hör ihop, alla vet ju att Slaget om Tellus blir Space: Above and Beyond.


Fawlty Towers
Pang i Bygget
När jag var liten trodde jag att Pang i Bygget handlade om en byggnadsfirma och inte ett Hotell som heter Fawlty Towers. Hur jävla missvisande kan en titel vara egentligen


Buffy
Buffy och Vampyrerna
När det står Buffy och Vampyrerna tror man ju att Buffy och Vampyrerna är typ kompanjoner. Men i själva verket så jagar Buffy dessa vampyrer och sparkar skiten ur dem. Buffy Vampyrjägaren skulle i alla fall vara en titel som inte var lika jävla missvisande.


Married... With Children
Våra Värsta År
Tog jävligt länge innan jag kom på att serien faktiskt heter Married With Children. Fattade inte alls vad det var för serie som det snackades om på ett filmforum. Så jävla idiotförklarad blir man när nerknarkade översättare med en hjärna stor som ett knappnålshuvud sitter och översätter alla titlar.


Mission: Impossible
På Farligt Uppdrag
Omöjligt uppdrag skulle ju ha vara hundra gånger relevantare, men nej FARLIGT låter ju mycket mer spännande. Finns även en serie som heter På Hemligt Uppdrag (Soldiers of Fortune). Alla var ju så jävla kåta på allt som är Uppdrag!


Golden Girls
Pantertanter
Ha ha ha! Den här va så jävla dålig att den bara måste vara med, Panter-Tanter? Ha ha ha


Jake and the Fatman
Rättvisans Män
Mycket rättvis översättning...


Party of Five
Ensamma Hemma
När serien hade premiär på Tv trodde de flesta att den hade något att göra med filmen Home Alone (Ensam Hemma). Men det har den absolut inte. Och vem är det som är ensam? de är ju fem stycken!


Bonanza
Bröderna Cartwright
Jepp, där har vi den också


Thunder in Paradise
Jaktmark Florida
Wrestlern Hulk Hogans egna action serie där han och hans kompanjon fångar skurkar med high-tech båten Thunder. Jaktmark Florida låter som en serie om en jävla jägare som skjuter fåglar i skogen.


Falcon Crest
Maktkamp på Falcon Crest
De kunde inte liksom bara nöja sig med Falcon Crest, de måste visa att titeln är på svenska genom att trycka dit Maktkamp.


The Flying Doctors
Doktorn kan Komma
Översättaren tyckte det inte var så relevant att doktorn flög i serien. Doktorn kommer lät mycket bättre tyckte han, men om man inte var helt säker på att han faktiskt skulle komma så blev ju allt lite mer spännande. Doktor Kan Komma, men va fan inte säker på det!


Space
Månbas Alpha
Bara space funkar inte. Det måste vara måne för att man ska förstå att det är i rymden och sen Alpha låter ju skit coolt.


'Allo 'Allo
Allå, allå, 'emliga armén
Varför i helvete måste man lägga till hemligt i allting?Ja man kan inte annat än att bli irriterad när någon måste gå ditt och pilla på titlarna med sina långa fingrar. Hur ska man kunna prata om en film med någon från t.ex. finland, england, norge, danmark eller något annat land, när titeln på filmen är olika i alla jävla länder?

Ge fan i filmtitlarna och låt filmerna heta det som de heter!

Senast sedda filmerna!

Lite mer filmer det har tittats på den senaste tiden


Ils - 2006
David Moreau, Xavier Palud
4

Här har ni ett mycket bra val till Halloween-film-kvällen i dessa kommande mörka och regniga höstkvällar.

Det var länge sen jag såg en riktigt bra skräckfilm som var sådär härligt skrämmande och fick en att sitta på helspänn filmen igenom. Jag trodde nästan att det helt slutat produceras filmer i denna genre som inte var skrattretande dåliga och så lättuträknade att bara man såg omslaget visste man hur filmen skulle sluta. Ils, eller Them som den är mer känd som, var därför en varmt välkomnad film i det dystra höstmörkret. Lite synd att den var så kort bara, 77min spinner den lös på och det är nästan lite kortfilmer över det hela.

Filmen bygger i alla fall på verkliga händelser och följer ett franskt par som för tillfället bor i ett stort gammalt hus i en liten förort till Bukarest. En natt vaknar de till konstiga ljud utanför deras hus.

Det är en ganska simpel historia men ändå riktigt spännande och inte för överdriven med löjliga monster och aliens. Det är även skönt att slippa se dessa amerikaniserade filmer med jobbiga high-school blondiner. Jag blev faktiskt så fascinerad av filmen att jag bara var tvungen att se den en gång till med min flickvän för att skrämma upp henne lite.
IMDB | Filmtipset


The Princess Bride - 1987
Rob Reiner
4-

Nostalgiskt äventyr i härlig "fantasyanda" blandat med den där rätta matiné känslan! Här finns allt som ska finnas i en fartfylld och spännande saga. Själva upplägget påminner rätt mycket om The Never Ending Story från 1984, men handlingsmässigt skiljer de sig åt rätt mycket.

Berättelsen följer den unga och vackra "Buttercup" som är förälskad i den bortgångne Westley. Hon måste nu gifta sig med en prins hon inte vill ha och prinsen tycks ha andra mörkare planer för henne än att bli hans fru.

Det jag gillar med den här filmen är att den inte tar sig själv för seriöst. Filmskaparna visste att det var lite små löjligt och de spelar på det, vilket gör humorn extra tilltagande. Filmen bjuder även på en av de bästa fäktningsscenerna med den maskerade "Man in Black" och den störtsköna Inigo Montoya. Helt klart en film man bör se!
IMDB | Filmtipset


The Lookout - 2007
Scott Frank
3

Chris liv förändrades totalt efter en självförvållad bilolycka där hans två vänner omkom och hans dåvarande flickvän förlorade sitt ben. Efter olyckan är Chris korttidsminne rubbat och han kan inte röra sig ordentligt. Han försöker återgå tillbaka till ett normalt liv och jobbar nattskift som städare på en bank, men minnena från olyckan spökar ständigt i hans huvud. Det blir inte heller lättare av att han blir indragen i ett rån på banken.

Det hela är en ganska lagom film som egentligen inte bjuder på så mycket nyheter. Det mesta är ganska typiskt och det hålls på en rätt stabil nivå filmen igenom. Skådespelarna gör ett hyfsat jobb och det finns egentligen inte några störande element. Det är dock lite väl mediokert och lättuträknat för att få ett högre betyg än tre. Det är fortfarande en helt sevärd film.
IMDB | Filmtipset


Hood of Horror - 2006
Stacy Title
2

Ett lite mindre bra alternativ till Halloween är Snoop Doggs Hood of Horror. En hip-hop inspirerad splatterkomedi uppdelad i tre olika delar, hostad av Snoop Dogg själv.

Anime introt till filmen är riktigt snyggt och tar tankarna till Afro Samurai, resten är rätt så simpelt och skrattframkallande. Budskapet i de tre delarna är dock ganska bra genomtänkt, fast kanske inte så bra utfört. I den första delen får vi lära oss hur fel där att att gå och spraya över någon annans grafitti. Den andra delen handlar om girighet och den tredje förklarar att hip-hop är så mycket mer än bara pengar, bilar och bling.

Den är sevärd som en förfest film och bjuder på rätt låg humor med rätt så originella "döds-scener". Skådespeleriet är riktigt kasst men några kända ansikten höjer nivån lite.
IMDB | Filmtipset

Sämsta titel översättningarna!

Sämsta översättningarna!

Varför, varför i hela helvete översätts filmtitlar till svenska, har ni tänkt på det någon gång? Eller låtsas ni bara som ingenting och tycker att t.ex. Citronträd och Motorolja är en bra översättning på en dokumentär som heter Worlds Fastest Indian på engelska?

Det finns tusentals av dessa helt IQ-befriade översättningar av filmtitlar! Värst är det när man vill gå in på en engelsk hemsida som IMDB för att hitta information om en film. Lycka till att hitta något om du söker på Fåglarna Sjunga Klockan 1.45, när det egentligen är Hitchcocks film Sabotage du är ute efter. Värst var det i början på filmens livscykel då egentligen alla filmer som släptes skulle få sin titel översatt (läs analt våldtagen). Nu för tiden börjar detta idiotiska titelöversättande sakta av avta. Ändå får man då och då syn på ett underligt DVD fodral med en svensk titel och man undrar för sig själv; vad i helvete är det här för jävla film?

Här nedan har jag rotat fram några av de sämsta titelöversättningarna jag sett och hört talas om. Man vet inte om man ska skratta eller gråta. Det värsta av allt är att idioterna som kommit på dessa översatta titlar har till och med fått betalt för det, det är ju nästan så att nackskott borde utdelas.


The Thing From Another World
Fantomen från Mars
Kultskräckisen från 1955 som är mer känd som en ?re-make? av John Carpenter. Inget i filmen pekar på att monstret skulle vara från mars! Tydligen fanns det inget som hette utomjording på 50-talet, utan det existerade bara marsianer. Helt jävla idiotisk översättning.


The Day the Earth Stood Still
Mannen från Mars
Just det, mera marsianer!


Jay and Silent Bob Strikes Back
Stjärnor Utan Hjärnor
Jay and Silent Bob är alltid roliga att kolla på, men vad är det där för missvisande jävla titel på filmen?


Bloodbath at the House of Death
Mera Blod i Baljan, Boys
Mera Blod i Baljan skulle väl kanske nästan varit förlåtligt, men varför i helvete la de med Boys på slutet?


Monty Python and the Holy Grail
Monty pythons galna värld
Hur svårt är det att skriva Mony Python och den Heliga Gralen? ÖVERSÄTTAREN: - Nej för fan! byt ut Gralen det vet ju ändå ingen vad betyder, eller jag vet inte vad det betyder. Skriv Galna Värld istället, det låter mycket bättre.


My Blue Heaven
Hur jag lärde en FBI-Agent att Dansa Marengo
Va?


Magic Town
Handen på Hjärtat
Ja, just det... där har vi det!


The Rink
Chaplin på Rullskridskor
Stumfilm från 1916 med Charlie Chaplin. På den här tiden var folk så dumma i huvudet att det måste förklaras i detalj vad filmerna handlade om i titeln


Them!
Spindlarna
Den mest missvisande jävla titelöversättningen som existerar! Spindlarna? Då kan man ju inte tro annat än att filmen handlar om just spindlar. Men i själva verket handlar den om jättestora myror som dödar människor. Den helt nerknarkade översättaren som just spytt ut sin egen hjärna tyckte inte myror var så skrämmande så han bytte ut det till spindlar istället, fast bara i titeln förståss.


Arachnophobia
Imse Vimse Spindel
Okej den här gången handlar ju faktiskt filmen om spindlar, men va fan? En jävla barnvisa som titel på en skräckfilm?


Walk, Don't Run
Skynda Långsamt Grabben
Självklart måste de lägga till "grabben" till den redan pissluktande titeln och visa att det handlar om en komedi.


Bastad Out of Carolina
Horungen
Vilken smaklig titel?


Pretty Maids All in a Row
Ta mej igen... "Taiger"
Vad i helvete är Taiger för något? Vilket satans skämt!


Superman III
Stålmannen går på en Krypto-NIT
Här försökte man verkligen skoja till det, och satan i gatan vad roligt det blev! HA HA HA HA, jag skrattar så jag skiter ner mig! Eller så inte. Och varifrån kom stål in i bilden? Han är väl för fan inte jord av metall heller! Ganska missvisande när det även finns en superhjälte som heter Ironman. Man tror ju att Stålmannen och Järnmannen är kompanjoner... (Alla andra filmer i serien går under namnet Superman)


Airport
Katastroflarm
En jävla katastrof är precis vad det är!


Ace Ventura
Den Galopperande Detektiven
Det är inte någon som galopperar på en häst, inte något annat djur heller för den delen, i hela jävla filmen. Var i helvete kommer galopperandet ifrån?


Ace Ventura 2: Nature Calls
Den Galopperande Detektiven Rider Igen
Är det här någon satans hästfilm eller vad är det frågan om? Men nu är det ju faktiskt en som rider på en häst i filmen, förlåt... Titeln är perfekt, jag hade fel. (fittans idioter)


It Should Happen to You
Sånt Händer med Flickor
Varför i helvete måste man gå och förvränga titlarna så där?


Bringing Up Baby
Ingen Fara på Taket
Just det, eller?


Murder by Death
Släpp Deckarna Loss, Det är Mord
Jag vet inte vilken, originaltiteln eller den översatta, som är sämt i detta fallet. Ha ha ha...


It Could happen to you
Polis ger servitris 1 miljon i dricks
Här försöker man ju inte alls dölja vad som händer i filmen...


Whole Nine Yards
Oss Torpeder Emellan
Kan tyckas vara en ganska godkänd översättning av mindre IQ-begåvande. Men hur smart blev det sen då när uppföljaren Whole Ten Yards kom? Skulle filmen heta Oss Torpeder Emellan 2? Nej, den fick heta Whole Ten Yards. Hur fan skulle man veta att dessa två filmer hör i hop?


The Cutting Edge
Kärlek på Hal is
Fan vad jag hatar dessa svenska uttryck, nu är du ute på hal is mister mister


Attack of the 50ft Woman
Wow! Min fru är en sexig jätte
Wow! Min hjärna exploderar av skit som detta


Du Barry was a Lady
Mitt Majestät Kung Ludda
Ettdera var översättaren jävligt dålig på gramatik eller bara allmänt blåst i huvudet (som resten av alla översättare)


When Eight Bells Toll
Åtta Glas
Glas? Det är ju klockor för helvete!


On Our Merry Way
Kom och Blås
Ja blås så enda in i helvete... blås huvudet av dig jävla titelöversättare!


Running with scissors
Det är nåt som inte stämmer
Det är fan inte någonting som stämmer med den där idiotiska titeln.


The Longest Yard
Benknäckargänget
Det finns väl inget jävla gäng i filmen som heter benknäckarna?


Dial M for Murder
Slå Nollan till Polisen
Mer analvåldtäkt av Hitchcocks filmer


Alexis Zorbas
Zorba, greken
Man måste ju veta att Alexis Zorba faktiskt är en grek innan mas ser filmen


A Father for Charlie / Blue River
Den förlorade sonen
Under 1995 kom två filmen med helt olika titlar och som handlade om helt olika saker. Några jävla smarthuvuden gick och döpte om dessa två titlar till samma sak. Alltså kom det två filmen under namnet Den Förlorade Sonen 1995, och det var två helt olika filmer. Hur fan kan man vara så jävla dum i huvudet? Dessutom finns det två filmer från förut (1920, 1934) som också heter just Den Förlorade Sonen. Smart va!


American Graffiti
Sista natten med gänget
Varför ens fundera på att översätta en så bra titel? Vissa översättningar tycks bara finnas för att de kände att de bara måste ha en översättning, bara för att liksom. Visa att det är de som bestämmer. Bestäm en träff och skjut huvudet av er tycker jag!


That Touch of Mink
Älskling, jag ger mej
Ge er för i helvete! Jävla titelöversättare!


The Cannonball Run
Mitt i Plåten
Vadå mitt i plåten? Vad är det som är så jävla i mitten på vilken plåt? Ugnsplåten?


Paint Your Wagon
Guldrushens Glada Dagar
Jävligt fyndigt måste jag säga...


Someone Like You
Trogen Tjur Sökes
Hur fan lyckas man egentligen?


the Talk of the Town
Han kom om Natten
Visst är det fantastiskt? Vad tänker dessa människor med... eller kan man ens kalla något så intelligensbefirat för en människa?


Houseboat
Dadda För Tre
Behöver man ens säga något?


Fathers Little Dividend
Morfar Opp i Dagen
Va lustigt när man ska skoja till det lite och skriva O istället för ett U, tihi. Det roligaste är att detta är en uppföljare till filmen Father of the Bride som på svenska heter Brudens Far.


Stir Crazy
Dårfinkarna
Hur i helvete döper man en film till Dårfinkarna?


For Pete´s Sake
Nä, dra åt skogen
Ha ha, klockren...


You Gotta Stay Happy
Upp Genom Lufter
Det här var verkligen Upp Genom Luften.


North by Northwest
I Sista Minuten
Många Hitchock filmer som fått riktigt dåliga titelöversättningar, här är ett till extremt fall


Love and Basketball
Allt är tillåtet i Love & Basketball
Varför måste de trycka dit "Allt är tillåtet i" om de ändå tänker ha Love och Basketball på engelska i titeln?


The Manchurian Candidate
Hjärntvättad
Det är nog precis vad man blir av dessa jävla översatta filmtitlar, HJÄRNTVÄTTAD!


What's up, doc?
Go´dag Yxskaft?
Var tog man yxskaftet ifrån?


Island in the Sky
SOS - Vi Nödlandar
Något som händer i filmen måste tryckas in i filmen, det är bara så. Det går inte att undgå.


Bad Day at Black Rock
En Man Steg av Tåget
Logiken, var i helvete finns logiken i dessa jävla titelöversättningar? Man tror ju att det hela är ett skämt ibland


No Time for Comedy
Min Man har en Väninna
...visst har han det


Malaya
Hemligt Uppdrag i Malaya
Bara Malaya låter för slött, uppdrag i Malaya låter lite mer spännande. Är uppdraget till på köpet hemligt så blir det ännu mer spännande! Ja, så gör vi.


A Star is Born
Skandal i Hollywoos
Hur jävla omvänt kan det bli? Ibland tror man att det är löpsedelskribenter från skvallertidningar som kommer på dessa titelöversättningar


Return to Peyton Place
Skandal i Peyton Place
Mera jävla skandaler! Största skandalen är att filmen är uppföljare till Peyton Place som på svenska heter så mycket som Lek i Mörker. Visst fattar man ju att de hör ihop, eller hur?


Heathers
Häxor, Läxor och Dödliga Lektioner
Genialt!


Can't Harldy Wait
Alla Var Där
Allt var tydligen inte där i översättarens huvud...


The Princess Bride
Bleka Dödens Minut
Denna titel får ju filmen, som är en Fantasyrulle, att låta som en billig B-Action thriller. Var hittar de desse titelöversättare? Antagligen på F.F.N.A.S.K.L.E. (Föreningen för Nerknarkade Alkoholister som kan lite Engelska)


Take Her, She's Mine
Hans Vilda Dotter
På något sätt måste man försöka trycka dit en person som gör eller är något i titeln, här syftar det på en dotter som är vild och är hans. Typiskt för komedier.


Mr.Mom
Se Upp, Farsan är lös!
See upp för mer skit skulle jag säga!


Two Week's Notice
Kärlek på Jobbet
Så pyttinuttigt... MEN DET ÄR FEL! eller hur var det de sa på Cartoon Network?


In Name Only
Hjärter är Trumf
Det säger ju sig själv att Hjärter är Trumf om filmen heter In Name Only, det säger ju sig själv. Eller hur?


The Secret Life of Walter Mitty
Här Kommer en Annan
Jepp! Här kommer en annan helt jävla värdelös översättning


There's No Business Like Show Business
Sex i Elden
Hur fan tänkte dom här? Det är väl fan ingen i filmen som håller på och knullar i en brasa?


Reservoir Dogs
De Hänsynslösa
Varför...?


Aloha Boby and Rose
Fartdårens Vilda Flykt
Den här titeln är så jävla IQ-befriad att det blir ett vacuum i huvudet på mig när jag tänker på den...


House
Titta vi spökar
Ja titta vilken jävla idiot som varit framme och tänkt med kuken och ändrat titeln, det måste ju fan ha spökat i huvudet på honom.


Airplane!
Titta Vi Flyger
Lika jävla patetiskt som titeln på uppföljaren Nu Flyger vi Ännu Högre (Airplane II: The Sequel).


What a Way to go!
Drömbrud för sex
Översättaren måste ha varit en gubbsjuk kåtbock som runkade till tanken av hur kåta alla skulle bli av den så ?vulgära? titeln han kommit på.


After the Thin Man
Efter den Gäckande Skuggan
Ja, där har vi det! Efter den Gäckande Skuggan, helt brilliant! Kom så springer vi!


Det våras för?
Vad är egentligen meningen med dessa titlar? Tydligen att få korkade filmtittare att förstå att det var samma person (Mel Brooks) som gjorde dem? Något annat syfte på dessa idiotiska tiltar kan jag inte hitta.

Young Frankenstein
Det Våras för Frankenstein

To Be or Not to Be
Det Våras för Hamlet

History of the World - Part I
Det våras för världshistorien, del 1

The Producers
Det Våras för Hitler

High Anxiety
Det Våras för Galningarna

Spaceballs
Det Våras för Rymden

Blazing Saddles
Det Våras för Sheriffen

Life Stinks
Det Våras för Slummen

Silent Movie
Det Våras för Stumfilmen

The Twelve Chairs
Det Våras för SvärmorVi fortsätter med dåligt översatta Tv-serier i nästa del.

Senast sedda filmerna

Lite filmer jag har kollat på... ska meddela att hemsida börjar bli klar snart, den långa väntan är snart över!!!French Connection - 1971
William Friedkin
4-

Verklighetsbaserad film om poliserna "Popeye" och Buddy Russo. De är en liga på spåren som smugglar narkotika New York, i samma veva får de nys om ?The French Connection?.

Jag måste ändå säga att jag gillar den här typen av filmer. Själva stilen och den där sköna 70-tals känslan är helt underbar. Den ökända bil jakten efter tåget är helt lysande och pumpar in adrenalin i filmen. Karaktärerna är stenhårda och tuffa, sådana som bara kan ses i filmer som denna och från just denna tids epok. Det som drar ner betyget till en svag fyra är slutet där man ska berätta vad som hände sen. Skulle inte detta varit med skulle det ha varit en så mycket bättre film.
IMDB | Filmtipset


Meet the Robinsons - 2007
Stephen J Anderson
3-

Disney åker återigen sin egen väg i animationsvärlden utan Pixar med i båten, resultatet visar på att valet kanske inte är det allra smartaste.

Filmen följer den lilla pojken Lewis som är helt galen i vetenskap och uppfinningar. En dag uppfinner han en maskin som kan återvinna minnen man glömt. Med denna maskin tänker han kamma hem första priset i en tävling, men som vanligt för den lille Lewis så går något fel och han ger upp. Det är då den mystiske Wilbur, som påstår sig komma från framtiden, dyker upp och berättar vad som kan vara felet till hans missöde.

Det är en ganska lagom familjeunderhållning som håller rätt jämn nivå med några enstaka dykningar här och där. Annorlunda koncept och gillar man filmer med tidsresor så höjer det upplevelsen en liten bit. Dock finns det mycket bättre animerade filmer än denna och betyget slutar på svag trea.
IMDB | Filmtipset


Die Hard 4.0 - 2007
Len Wiseman
2+

Har försökt att hålla mig från se denna ett tag nu, med rädsla för att bli besviken. Men slutligen kunde jag inte stå emot frestelsen längre! Och vad kan man säga? Förvånad är vad jag blev, negativt förvånad.

Det känns som om man har släppt av McClane i en bond-rulle. Det är alldeles för mycket datorer och hightech grejer. Action scenerna är dock riktigt coola och häftiga, vilket gör att filmen är sevärd som popcorn underhållning. Men bara dessa scener lyckas inte dra upp betyget mer än till en mycket stark två, och då är jag faktiskt snäll. Filmen är så långt ifrån vad de andra tre helt suveräna filmerna är. Skurken, spelad av Hitman aktuella Timothy Olyphant, är inte heller speciellt intressant, känns som en dålig kopia av Simon Gruber i trean. Yippie-ka-yay scenen var bara för patetisk och kändes så sista minuten. Som helhet är det alldeles för tråkigt, förutsägbart och för mycket orealistiskt hacker o data skit.
IMDB | Filmtipset


Black Sheep - 2006
Jonathan King
2+

Jonathan King försöker följa Peter Jackson fotspår i sann Nya Zeeland anda, men någonstans på vägen måste han ha gått vilse uppe bland bergen och fått sitt huvud fullt med fårskit.

I hans rätt så bleka Bad Taste/Braindead kopia förvandlas alla får på Nya Zeeland till blodtörstiga muterade mördarmaskiner. Allt på grund av ett hemligt genmanipulationsexperiment. Mycket klyven till denna film. Vissa scener är riktig bra med rikligt av blod och huvuden som exploderar och blir sönderskjutna av hagelgevär, medan andra är rent ut sagt muterad fårskit.

Den bör ses i andan av sina original som jag nämde här ovan (Bad Taste, Brainded) och ska inte tas s peciellt seriöst, inte ens för att vara en splatter-komedi. Den sådär halvrolig humorn, nästan på lågstadienivå, blandat med pruttskämt blev jag faktiskt inte så värst imponerad av. Hade alldeles för höga förväntningar. Även fast jag gillar denna genre och överlag är en splatter-films-fantast så håller inte denna film helt ut. Men den är helt klart sevärd för likasinnade, för hur ofta ser man muterade får som sliter ut och glufsar i sig inälvorna från en nyligen ihjälbitna människor?
IMDB | Filmtipset

Var köper man filmposters?

Måpste bara tipsa om denna exceptionellt bra sida där ni kan köpa era filmposters, nämligen Discshop.se.

Här finns hundratals olika posters från ett flertal olika filmer och även en hel del musikrelaterade planscher. Du kan hitta posters för 49kr om du har tur, annars ligger priserna runt 99-150kr. Det finns även vissa posters som är med i en säljkampanj och då får man 3st för 199 kr. De har även andra filmrelaterade produkter som t.ex. kortlekar med motiv från filmerna.

Värsta filmtitlarna?

Det här med filmtitlar är ganska speciellt. Ibland är det egentligen bara filmtiteln man går på när man väljer film. Låter titeln tilltalande så väljer man oftast den filmen istället för någon annan film med en kanske mer motsägande titel, även fast man kanske inte ens vet vad någon av filmerna handlar om.

Jag har här samlat ihop några av de ?bästa? filmtitlarna som direkt får en att vilja se filmerna, och då är det inte för att de är speciellt bra.


Attack of the Killer Refridgerator
Klart som fan att man vill se på en film där några kids går och sparkar på ett stackars kylskåp. Kylskåpet känner sig sedan trakasserat och börjar löpa amok och käkar upp ungjävlarna en efter en. Varför fick inte den här filmen en Oscar för bästa filmidé?
info


Hollywood Chainsaw Hookers
Här har vi Hollywood med billiga luder som är beväpnade med motorsågar. En ung tjej hamnar i en annorlunda kult av prostituerade som gillar att ta livet av sina kunder med motorsågar. En självklar familjefilm, helgen är räddad!
info


The Attack Of The Mutant Flesh Eating Killer Zombies From Outer Space
Jepp, en titel kan nästan inte bli mer beskrivande. Det handlar alltså om en kortfilm med attackerande mördar-zombies som är muterade och äter kött, och de kommer från yttre rymden också. Solklart, klockrent och helt jävla magnifikt.
info


The Incredibly Strange Creatures Who Stopped Living and Became Mixed-Up Zombies
Vad fan är Mixed-Up Zombies? Antar att man måste se filmen för att få reda på det. Så där har vi en till sak som gör denna film sevärd bortsett från titeln.
info


The Man with the Smallest Penis in Existence and the Electron Microscope Technician Who Loved Him
En kille med världens minsta pitt bestämmer sig för att ta till plastikoperation och blir förälskad i Dr. Tess som är kirurgen. Vilken underbar kärlekshistoria, helt klart filmen som ger dig ligg på första daten.
info


Zombie Ninja Gangbangers
Vilken jävla titel! Alltså handlar det här om zombies som samtidigt är ninjas och de gillar alla att ha sex med samma tjej samtidigt. Ibland undrar man var fan alla dessa idéer kommer ifrån.
info


Surf Nazis Must Die
Filmbolaget Troma är specialister på att spotta ur sig lågbudget skräckisar med helt IQ-befriade titlar och handlingar. Surfande Nazis? Klart som fan att de måste dö!
info


Cannibal Women in the Avocado Jungle of Death
Kannibaler, avokado, kvinnor, djungel och död. Smått fantastiskt att man fått in allt detta i en och samma titeln. Värd att slösa bort 90min av ditt liv på? YOU BET!
info


A Nymphoid Barbarian in Dinosaur Hell
Mera Troma film med rolig titel och totalt värdelös film. Men klart som fan att man vill se en film med en sån titel, eller?
info


Wrestling Women vs. The Aztec Mummy
En jädrans fight måste det bli, helt klart ett måste i vill se listan?
info


Punk Rock Zombie Kung Fu Catfight
Jag tror inte jag behöver säga så mycket mer, titeln säger allt.
info


I Killed My Lesbian Wife, Hung Her on a Meat Hook, and Now I Have a Three-Picture Deal at Disney
Ben Affleck gjorde regissörsdebut med denna kortfilm 1993. Även fast det handlar om Affleck så vill man ju bara se en film med en sådan titel.
info


Så där ja, nu vet ni vad det finns att kolla på ifall att ni inte vet vad ni ska se på.

Filmböcker?

Funderat på att köpa filmböker?

Jag tycker det skit kul att bläddra och läsa i böcker som handlar om olika filmer. Det kan vara en samling av gamla filmposters, biografier eller bara recensioner av de bästa filmerna från en viss tid eller genre.

Något som jag däremot inte har tyckt att är så värst ?skit kul? är att hitta alla dessa helt fantastiska böcker. Men efter att ha snubblat över en helt fantastisk guldgruva som rent utsagt svämmar över av filmrelaterade böcker, spenderar jag mina dagar bläddrandes (dräglandes) igenom alla dessa hundratals titlar som erbjuds på bokplus.fi. speciellt dyra är de inte heller.


Vad sägs om;

American Gothic
Följer 60 år av skräckfilmens historia i the US and A.


The Godfather Book of Wisdom
Utförlig skildring av hela historien.


Frank Miller?s ?Sin City?
Utforskar filmen fullt ut och innehåller fotografier från filmen och produktionen samt intervjuer med skådespelarna och smakprov av serietidningen


Movies of the 20?s ? 90?s
Jurgen Müllers berömda boksamling med en bok för varje årtionde, innehållande de bästa filmerna från just de åren. Ingående information med mycket bilder, rekommenderas!


Trash: The Graphic Genuis of Xploitation Movie Posters
En härlig samling av bisarra och skräckinjagade exploitations-films-poster. En måste för Grindhouse fantaster.


?Fast and the Furious? The Official Car Guide
Bilder och grundlig information om bilarna i filmerna.


The Illustrated History of Movie Through Posters
Mera film posters, här hitter vi en boksamling som har en salig blandning av gamla hederliga posters. Allt från B-Filmen och skräck till krigsfilmer och Cowboys.


The Greatest Car Chases of all Time
Titeln säger väl det mesta i detta fall. En bok som redogör de coolaste och häftigaste biljakterna som beskådats på den vita duken.Jag hoppas att jag fått upp ögonen för er som inte hade en aning om att ?sådanahär? böcker ens existerade. På bookplus.fi hittar ni hundratals av andra mycket intressanta böcker.

RSS 2.0