Lite sedda filmer 26.5 -09

Where in the World Is Osama Bin Laden?
Morgan Spurlock
2008
Betyg: 3

Morgan Spurlock som gav oss dokumentären om snabbmatens baksida "Super Size Me" är tillbaka. Han ställer sig frågan om hur bra Usama Bin Laden egentligen gömt sig? Har USA letat överallt eller har de bara kör runt och chillat? Morgan bestämmer sig för att leta upp Bin Laden själv.

Det är lite smårolig fakta Morgan lägger fram, men oftast skrapas det bara på ytan. Det blir liksom aldrig så där jätte spännande och det mesta hade man ändå någon sorts nys om. Men visst är det en film som förhoppningsvis öppnar ögonen för inte bara amerikaner, utan alla i hela världen, att börja tänka om i lite andra banor.


Return of the Living Dead, Part: II
Ken Wiederhorn
1987
Betyg: 2-

Gaahh! Samma upplägg som den första fast med en jobbig jävla unge och ingen naken zombie-brud som dansar på gravstenar.

Det är så jävla mycket teater-överspel i den här att jag fan får svårt att titta. Vad är det som är så jävla roligt med personer som bara står och skriker sina repliker? Den har några få bra scener med schyst zombie-slakt. Det är dessa som räddar den från ett totalt jävla magplask. Sen att den försöker vara spännande med en dörr som stängs för långsamt, en hiss som aldrig kommer och en bil som inte startar (två gånger dessutom) - är bara patetiskt.


Deck the Halls
John Whitesell
2006
Betyg: 1

"En Lysande Jul" heter den här på svenska. Där trodde de att de var klyftiga va? Två grannar slåss om vem som har den bästa julbelysningen. Det hela spårar ur. Det blir bråk. Det händer töntiga saker som ska försöka vara roliga. I slutet är alla vänner.

Det började faktiskt rätt schyst och kunde med lite tur slutat på en tvåa. Men efter halva filmen fattar jag inte ens själv varför jag fortsätter att titta. Danny DeVito tycks ha ensamrätt på att spela fifflande bilförsäljare.


The Day the Earth Stood Still
Scott Derrickson
2008
Betyg: 2-

Re-maken på gamla sci-fi klassikern med samma namn från 1951. Här med Keanu Reeves i huvudrollen. Jorden håller på att förintas av människorna. En alien vid namn Klaatu kommer till jordens undsättning för att förgöra alla människor. Vi människor tycker inte det är så OK.

Den tar ju upp ett viktigt ämne - att det är vi människor som är jordens största hot. Och här finns några politiskt riktade scener mot våra vänner i "US and A". Plus en hel del rätt snygga specialeffekter. Men som film i grund och botten är den faktiskt rätt pinsam, seg och tråkig. Jag har inte sett originalet, men jag kan tänka mig att den är mycket mer underhållande än det här specialeffektsfyllda "hafsverket".

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0