Riktiga SKIT-FILMER!!!


Från mina gångna dagar på den gamla bloggen har jag rotat fram de absolut ruttnaste och sämsta skit filmerna jag sett under min tid där. Här har vi då alla ruttna och stinkande ettor blandade med svaga "diare-konsistens-films" tvåor och några tvåor som stinker lite mer än andra. Låt det väl smakas!

Black Christmas
Glen Morgan

Detta måste vara en av de sämsta slasher-filmer jag sett på länge, uselt skådespeleri och en story tun som en tom A4-sida. Som en komedi skulle den vara helt okej, men nu försöker den faktiskt skrämmas och vara otäck. Om man ska se den, kan man se den på en förfest och skratta arslet av sig till den med några kompisar. Något annat syfte med denna film kan jag ej hitta.



Super Mario Brothers
Annabel Jankel, Rocky Morton

Den första filmen som belönats med en stinkande 1a på FiLMANiA var den olagligt dåliga Super Mario Brothers. Jag får rysningar bara jag tänker på skiten! Filmen är ju så jävla dålig att det svider i arslet på mig när jag minns den!

Nu måste jag lugna ner mig och sluta skriva om den här skiten. Vill ni läsa om alla mina kära tankar till denna film så kan ni gå in på Filmtipset och läsa min recension.


Population 436
Michelle Maxwell MacLaren

Argh, mera avföring i filmformat. Lyckas väl ändå hålla en sådär nästan stabil nivå. En till film som har potential att bli något mycket bättre, men istället fuckar man upp allt och slänger in Fred Durst som en av huvudpersonerna. Jag gillade den lite, en liten stund, sen blev det lite dåligt, en liten stund efter det blev det sämre och efter det bröt helvetet löst och i slutet ville jag bara dö.



School for Scoundrels
Todd Phillips

Usch, jag skulle inte ens orka skriva något om den här filmen. Same Shit i ny förpackning, en typsik "Average - Half-Ass - Teen-Comedy - Romance - Shit-Flick" som kunde ha blivit en hyffsad komedi. Den är faktiskt lite smart och nytänkande på vissa ställen, men slutar i samma jävla smörja som alla dessa pissluktande skit filmer! Bläää! Det ända den får en tvåa för är för att jag faktiskt skrattade till några gånger i början och för att jag faktiskt inte kända av den där svidande känslan man får i arslet när något är riktigt dåligt.


Vilken tur att jag bara utsatt sig själv för fyra stycken filmen som gett mig mardrömmar, och då inte för att de varit läskiga. Utan för att jag får sån ångest när jag tänker på hurdana jävla idioter det finns som ens kan tillåta att dessa filmer kommer till!

Movie-Filmer

Lite filmer som det har kollats på de senaste dagarna. Betygsatta och smått kommenterade...


Sunshine - 2007
Danny Boyle

Här har vi en sådär riktigt krispig och spännande Sci-Fi thriller som tar tankarna tillbaka till Alien.

Filmen utspelar sig 50 år framåt i tiden. Solen har börjat dö ut och människorna på jorden skickar iväg ett team av astronauter som sitt sista hopp. Utrustade med en atombomb i storlek med Texas, ska de försöka återuppliva solen och därmed rädda mänskligheten. Visst låter det lite som Depp Impact/Armageddon fast med solen som mål istället, men jag kan lova er att Sunshine är ljusår från dessa två filmer.

Det hela börjar faktiskt lite segt och mina förväntningar börjar sakta glida neråt, men det dröjer inte länge före spänningen dras upp till max för att nästan explodera mot slutet. Man satt minst sagt på helspänn i den sista halvan av filmen.

Vissa må tycka att den är rätt så overklig på sina ställen och det kan jag i och för sig hålla med dem om. Men det är väl ingen som sagt att en Sci-Fi thriller måste vara verklighetstrogen till 100 %? Det är ju lite det som är grejen med dessa filmer liksom. Cillian Murphy, som spelar en av astronauterna, har jag alltid tyckt ser lite små läskig och mystisk ut, och varje gång man ser honom i en "good-guy" roll känns det lite konstigt. Men han gör sin roll utmärkt i denna och bidrar till mystiken. De helt vrickade ljuden och musiken i filmen är en annan sak som verkligen förhöjer upplevelsen på det hela. Så en stabil fyra blir det helt klart.
. IMDB . . Filmtipset .


Inland Empire - 2007
David Lynch


Var ska man börja med en film som denna? En tre timmars film som, av "Painter gone Director" David Lunch, kort och gott beskrivs som "A woman in trouble".

Ettdera finns det inte så mycket att säga om denna film eller så finns det så mycket att det skulle ta flera timmar, om inte dagar, att skriva ner alla sina tankar om den. Lynch är verkligen en mästare på få tittaren att inte förstå någonting.

Den första timmen av filmen tycker jag ändå var riktigt underhållande. Skådespelet är i absolut toppklass hela filmen igenom och det var riktigt roligt att se Grace Zabriskie som den smått knäppa besökaren i huset. Fick mig faktiskt att skratta ett flertal gånger. Sedan spårar det hela ut i konstiga och osammanhängande klipp som snurrar sönder ens hjärna vid minsta försök att försöka tyda dem. Jag tror jag behöver något mer konkret för att ta till mig fullt ut av film som denna och att jag såg den i ett sömnigt tillstånd gjorde ju inte filmen lättare att förstå det heller.

I slutet lyckas den ändå knyta ihop allt på något underligt sätt och att den nästan bankat sönder min hjärna känns helt plötsligt värt det. Detta är ändå en film som bör ses minst ett par gånger innan man ens kan komma i närheten av att förstå den, om det ens går att förstå den. Alla får tolka den på sitt sett, vilket gör att det ändå är en väldigt unik film.

En omtitt vid ett piggare tillstånd skulle mycket väl höja filmen från min starka trea till minst en fyra. Men det får bli den dagen.
. IMDB . . Filmtipset .


Zodiac - 2007
David Flincher

Hade höga förhoppningar på denna film och redan det har börjat visa sig vara ett dåligt tecken nu för tiden, för jag blir alltid lika besviken och så även denna gång.

Filmen bygger på verkliga händelser som utspelade sig i slutet av 60-talet och början av 70-talet. En seriemördare som gick under namnet Zodiac härjade runt i Kalifornien området och skickade mystiska meddelanden med koder till tidningarna i trakten där han erkände morden han begått.

Den första timmen var väldigt lovande och det hela såg ut att vara en riktigt smart thriller som skulle engagera tittaren i att försöka lista ut gåtan. Tyvärr så blev det istället en seg och långtråkig jakt på mördaren som varken var smart eller speciellt intressant. Miljöerna är dock riktigt snygga och det är för dem och de riktigt bra scenerna i början som den håller sig på en någorlunda stabil nivå.

Sämst var ändå texten på slutet som berättade hur fallet låg till i dagsläget och vad som hände med personerna som var inblandade. Eller texten i sig var det inget fel på, men varför i hela helvete hade man valt att ha så liten storlek på texten att man måste springa fram till teven med ett förstoringsglas för att få ut något av den.
. IMDB . . Filmtipset .


The Good Shepherd - 2006
Robert De Niro


Vad tänkte De Niro egentligen på när han gjorde denna? Tydligen alldeles för mycket eftersom han helt glömde bort att göra sin film mer intressant än ett vitt A4-papper.

Nu kanske jag tog i lite väl, men filmen är rena sömnpillret och får dina ögonlock att väga 100kg. Det blir faktiskt väldigt segt och långtråkigt att se denna film. Något som den ändå kan trösta sig med är att Matt Damon och de andra skådespelarna spelar helt hyfsat och att den faktiskt har sina riktigt bra höjdpunkter. Även fast dessa höjdpunkter drunknar i det ointressanta.

Det jag tycker var roligast med denna film var ändå att äntligen få se Joe Pesci på film igen, efter hans åtta åriga uppehåll. Men det är ju klart, han kan ju inte göra gamle kompisen De Niro besviken.

Men ändå, jag fatta knappt någonting av den här filmen och jag fattar mig inte på De Niro just nu! Ett plus ett lika med två och en halv.
. IMDB . . Filmtipset .


The Hamiltons - 2006
The Butcherbrothers


Vad fan är det här? The Butcherbrothers, lika skrattretande som filmen!

Varför, varför, varför har denna film vunnit så jävla många priser? På omslaget stoltserar den men vunna filmpriser från den ena filmfestivalen till den andra. Klart man tror att det är en riktigt bra skräck film då. Och varför går man alltid på de där IQ-befriade lockelse texterna på DVD omslagen? Smartaste Independet filmen sen Saw, visst, vilket jävla skämt! Alla dessa citat borde ju skrivas upp och ges ut som en skämtbok!

Filmen handlar i alla fall om familjen Hamilton som ser ut att vara en helt vanlig amerikansk familj, men under ytan döljer de sina mörkaste hemligheter. Jag trodde först att detta skulle vara en blandning av Saw och Hostel. Den första scenen, som antydde mycket på det, såg även riktigt lovande ut. Men det är rätt fantastiskt hur otroligt jävla fel man kan ha!

Storyn må vara nytänkande men filmen är 90min av långtråkigt trams. Independent filmer med skräcktema brukar oftast fungera om de inte försöker vara allt för seriösa och inte sparar på blodet. I The Hamiltons gör man helt tvärtemot. Man försöker få det seriöst med dåliga amatörskådisar (måste bara ändå säga att han som spelade polisen var riktigt rolig) och slänger in lite folk i blodiga kläder och några styva bröstvårtor som syns genom tröjan. Det blir en mycket svag tvåa för att man i alla fall försökt vara lite kreativa gällande storyn. Ifall att The Butcherbrothers försöker göra ett namn för sig inom skräckfilms-genren så är de i alla fall långt ifrån nära att lyckas!
. IMDB . . Filmtipset .

Back on track, fit for fight, black as the Night...

Nu när sommaren börjar lida mot sitt slut och kvällarna blir allt mörkare och mörkare, så börjar filmerna sakta krypa sig fram från de där mörka hålorna (även kända som skåp) som de hållit sig gömda i under dessa solens dagar.

Jepp, du har förstått rätt. I'm back! Back on the track, fit for the fight and black as the night!
Under sommaren som gått har det inte blivit så mycket filmtittande, mest på grund av att jag haft händerna fulla med andra saker. Ni vet, ligga på stranden och chilla. Några filmer har det ju ändå blivit av så jag ska försöka lista upp några av "The Deep Shadows" och "The Brilliant Highlights" som en liten mjukstart för vad som komma skall.


Lunacy (Sílení) - 2005
Jan Svankmajer

I sommar har jag fått upp ögonen för denne Tjeckiske regissör som sysslat med en hel del sjuka saker inom stop-motion animationens värld. När jag själv var till Tjeckien nu för ett tag sedan var jag ju tvungen att köpa en film med honom. Fast det var inte allt för lätt att hitta någon av hans filmer, frågade man efter honom i filmbutikerna så blev expediterna nästan lite till sig och sa nervöst; nej, nej hans filmer har vi inte här, nej. Nåja, över till filmen.

I början tyckte jag mest bara att den var jävligt sjuk, men efter slutet kom jag att tänka på hur otroligt bra och smart den egentligen är. Historien är välutformad med alla konstiga vändningar som är både underhållande, sjuka, skrämmande och äckliga. Skådespelet är i topp och fotot är det heller inget fel på.

Men vad var då tanken med dessa små stop-motion klipp där köttbitar, tungor, ögon och ja, till och med hjärnor som krälar omkring? Klippen var riktigt bra gjorda och vissa av dem passade in bra med resten av filmen, men jag undrar om Svankmajer hade någon större mening med allt detta kött? Vissa saker i filmen känner man igen från hans kortfilmer, bland annat just dessa animationer med kött från hans kortfilm Meatlove. I slutändan är det en riktigt bra film som sätter tankarna i rullning. En mycket stark fyra!
.IMDB. .Filmtipset.


The Simpsons Movie- 2007
David Silverman

Var kanske lite smått skeptisk när jag första gången fick höra om att det slutligen skulle göras en film på en av mina absoluta favoritserier, som jag gillat ända sen jag var liten. Men efter allt jag läst om den på Internet och i olika filmtidningar så har mitt intresse för filmen bara växt.

Filmen är humor rakt igenom. Bara det att ingen har vetat vad filmen egentligen handlar om är roligt bara det. Det är inte många sekunder som man inte sitter och gapskrattar, och dessa stunder är de där lite mer sentimentala bitarna. Filmen slutar på en stark fyra för min del, nästan en femma faktiskt. För när jag tänker efter så finns det egentligen inget som jag tycker kunde ha gjorts så mycket bättre. Den brillianta humorn väger faktiskt upp det mesta.

Man kanske måste vara ett riktigt Simpsonsfan för att ta till sig av hela filmen, annars man kanske tycker den är lite medelmåttig. För mig var den ändå en ända lång skrattfest!
.IMDB. .Filmtipset.


The Devil's Backbone - 2001
Guillermo del Toro

Ända sedan jag missade början och såg lite snabbt på den när den gick på SVT, så har försökt att få tag på denna film. Under tiden sökandet pågick fick jag nöja mig med del Toros senare film, Pans Labyrinth så länge. Den filmen var i sin tur är en "syster-film" till Devils Backbone och en helt enastående skapelse. Men över till Backbone nu.

Som med Pans Labyrinth utspelar sig Devils Backbone i Spanien under inbördeskriget. Det hela kretsar kring en spökhistoria som viskas runt av barnen på ett barnhem mitt ute i öknen dit den föräldralösa Carlos anländer.

Det är väldigt vacker film med snyggt foto och barnen gör riktigt bra ifrån sig gällande skådespelarprestationerna. Historien är rätt så kompromisslös och även fast man kanske kan ana sig lite till hur det hela kommer att sluta, så förvånas man flera gånger på vägen dit. En stark fyra för del Toro!
.IMDB. .Filmtipset.


Transformers - 2005
Michael Bay

Det första jag vill säga om Transformers är att den ska ses som en komedi, har man det i bakhuvudet medan man ser den så kan jag nästan garantera att man uppskattar den mycket mer än om man sitter och förväntar sig en renodlad Sci-Fi Action. För det är det inte.

Filmen i sig är riktigt underhållande från början till slut. Visst har den sina brister och allt kanske inte är logiskt till 100 % men detta är ren underhållning och riktigt hyfsad sådan. Angående humorn så kan en hel del paralleller dras till American Pie serien, något som säkert retar upp många. Själv tycker skämten var riktigt roliga, även fast de flesta av dem inte håller så speciellt hög nivå.

Det som filmen ändå lever på är actionscenerna, jag måste bara skriva det en gång till, actionscenerna! Filmen bjuder på något av det bästa jag sett i CGI-väg och man kan knappt tro sina ögon, det är helt fantastiskt. Missade du denna film på bio så tycker jag synd om dig, såg du den på Savoy tycker jag ännu mer synd om dig. En helt stabil fyra blir det. Kan tänkta mig att Bay inte nöjer sig med bara en film och han har redan nästan bekräftat minst två filmer till.
.IMDB. .Filmtipset.


The Business - 2005
Nick Love

En rätt så O-originell gangster historia som lånat en hel del från andra filmer i genren. Den har ändå riktigt bra driv på storyn och det händer grejer hela tiden. Snyggt filmad är den också, till ett 80-tals soundtrack som faktisk lyckas komma upp i samma nivå som Scarface.

Historien är som sagt inget nytt. Under 80-talet flyr den små kriminelle Frankie (Dany Dyer) från England till den Spanska Rivieran. Där kommer han snabbt i kontakt med den undre världen och börjar sakta arbeta sig upp hos knarklangaren och playboyen Charlie (Tamer Hassan). Det tar inte länge förens Frankie tagit sig högt upp i den organiserade kriminalitetens hierarki.

Att man slutar filmen genom att, till stillbilder av karaktärerna, berätta vad som hände med dem kändes rätt så dåligt. Det drog ner hela känslan till någon sorts komedi. Sannerligen trist sätt att lämna filmen på. Det hela slutar i alla fall på en stark trea p.g.a. det oerhört bra soundtracket + att jag faktiskt är helt såld på gansterfilmer.
.IMDB. .Filmtipset.


The Number 23 - 2007
Joel Schumacher

När jag hör namnet Joel Schumacher kommer jag att tänka på två saker, för det första undrar jag om han är släkt med Formel 1 föraren och för det andra tänker jag på hans katastrofalt dåliga filmer Batman Forever och Batman and Robin. För en liten det tredje ska jag ändå påpeka att han lyckades omvända mitt hat mot honom med den helt geniala Phone Booth.

The Number 23 följer Walter Sparrow, spelad av Jim Carrey, som en dag stöter på en bok som hans fru hittat i en gammal bokaffär. Efter att ha läst några kapitel börjar han snabbt se likheter med huvudpersonen i boken och sitt eget liv. Fingerlin, som boken handlar om, har blivit besatt av siffran 23 och har kommit underfund med att alla datum, tider, namn, platser o.s.v. i hans liv på ett sätt eller annat summar ihop till just 23. Eftersom boken avlutas med ett mord blir Walter plötsligt nervös i sin tillvaro.

Blev faktiskt en smula besviken på det hela, kanske hade jag allt för höga förväntningar. Det blir aldrig riktigt sådär spännande som man hoppas att det ska bli, utan det ligger mest bara och skrapar på ytan. Carrey spelar ändå riktigt bra och det är faktiskt roligt att se honom i dessa mer seriösa roller. Manuset är väl det som sänker filmen mest och är fullt med ologiska luckor och hål. Grejen med numret 23 tyckte jag var en helt rolig grej i filmen och kändes väldigt genomtänkt, enda tills jag fick reda på att det finns en tysk film från 1998 som heter 23 och som bygger på samma teorier. Summa summarum blir det svag trea.
.IMDB. .Filmtipset.


Offside - 2006
Mårten Klingberg

Typsikt svenskt komedi-drama. Regisserat med handboken för svenska komedi-draman i handen, skrivet enligt den färdiga mallen för just, svenska komedi-draman och skådespelarna är av den sorten som oftast ses i svenska komedi-draman. Kan det bli så jävla mycket mer svenskt komedi-drama än det? Ja! Det kan ju faktiskt vara ett bra svenskt komedi-drama också. Offside är i alla fall inte ett sådant svenskt komedi-drama, utan faller snyggt och prydligt in i ledet med alla andra halvroliga och lättuträknade svenska komedi-draman. Så vad har jag då fått ut av att se just detta svenska komedi-drama?

Till att börja med så är den faktiskt smått underhållande, men i längden blir det alldeles för förutsägbart och den faller platt som en pannkaka. Alla vet ju hur den kommer att sluta och vägen dit bjuder inte på några överraskningar. "Svengelska" skämten var roliga första gången, resten hade man sett förut. Det blir ändå en stark tvåa, ända upp till en svag trea klarar den sig i alla fall inte enligt mig.
.IMDB. .Filmtipset.


Beck, Gamen - 2006
Kjell Sundvall

Detta måste jag säga är en av de sämsta Beck filmerna jag sett på länge!

Till att börja med så var Ewa Carlssons "comeback" (Ni vet hon finlandssvenskan som spela kapten i Rederiet) en av de sämsta prestationer jag sett på länge, jag blir spyfärdig och illamående bara jag tänker på det. Storyn var så förutsägbar att det sved i arslet på mig när jag gång på gång visste vad som skulle hända. Inte ens grannen var speciellt rolig längre förutom i den andra scenen. Den i trappan kändes mest som om de fått slut på idéer. Överlag en riktigt rutten film, Gunvald är egentligen den ända som lyfter upp filmen från en stinkande 1a, det och att jag faktiskt är lite av ett Beck-fan. Den är i alla fall inte lika jävla rutten som Spår i Mörkret.
.IMDB. .Filmtipset.



Så! Där hade då några av sommarens höjdarfilmer och riktiga bottennapp. Nu ska jag försöka att komma igång här igen så, check back soon!

Välkommen till min nya blogg!

Ni hittar mina gamla skriverier på FiLMANiA - Ålandstidningen

RSS 2.0