Band of Brothers - Säsong 2?


Bästa andravärldskrigsdramat
Ingen missade väl Steven Spielbergs 2001 HBO miniserie om andra världskriget? "Band of Brothers" var, och är fortfarande, den bästa gestaltningen av andra världskriget jag någonsin sett. Men som det ser ut nu kanske den uppfattningen kommer att ändras. Spielberg har nämligen en ny miniserie i rullning för HBO - The Pacific. 

Som en TV-Serie variant av långfilmerna
Om "Band of Brothers" var tv-serie varianten av "Saving Private Ryan", så är "The Pacific" tv-serie varianten av Clint Eastwoods "Flags of Our Fathers / Letters from Iwo Jima". Som i "Band of Brothers" är "The Pacific" uppdelad i tio avsnitt. Även den här gången är Tom Hanks med på ett hörn tillsammans med Gary Goatzman.

Baserat på på två soldaters memoarer
Historien utspelar sig under andra världskriget 1942 då amerikanska styrkor attackerade Japan för att ge igen för deras attack mot Pearl Harbor. Det är i grunden baserat på två böcker av två soldater; "With the Old Breed" av Eugene Sledge och "Helmet for My Pillow" av Robert Leckie". I serien får vi följa dessa herrars sammanflätade historier, Corporal Eugene "Sledgehammer" Sledge spelad av Joseph Mazzello och Private First Class Robert Leckie av James Badge Dale. Med i flätan finns även Gunnery Sergeant John "Manila" Basilone, spelad av Jon Seda.

Många kända slag med
Några kända slag som lär ska finnas med är; slaget runt ön Guadalcanal mellan 7 augusti 1942 och 9 februari 1943, slaget vid Cape Gloucester nära ön New Britain i Papua New Guinea mellan december 1943 och april 1944, Operation Stalemate II runt ön Peleilu mellan september och november 1944 samt Operation Iceberg runt Ryuku Island i Okinawa som var ett 82 dagar långt avslutande slag mellan mars och juni 1945. I Operation Iceberg stupade över 100,000 japanska soldater och av de allierade, som var främst amerikaner, fanns ca 50,000 sårade och över 12,000 stupade. Det var det största slaget under kriget i Stilla Havet. Det är även möjligt att delar ut slaget mot Iwo Jima finns med då John "Manila" Basilone var aktiv där.

Dyraste serien i Australien
Seriens budget har uppgivits ligga på runt 150 miljoner USD, så någon billig såpa handlar det inte om. Serien, som har sin bas i Australien, är faktiskt den dyraste serien som någonsin gjorts i "the land of kangaroos". Inspelningarna började 10 augusti, 2007 i just Australien och avslutades runt maj 2008. Premiären är planerad till mars 2010, men när den visas på TV här är ännu oklart. Klart är att det här är någonting som absolut inte får missas. En trailer på "The Pacific" hittar ni här: HBO's första "The Pacific" trailer

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0