Sony OK till Michael Jackson film

Projektet som går under namnet "The Michael Jackson Movie" har fått grönt ljus av Sony. Vad det hela handlar om är de 80 timmar av inspelat material från repetitionerna av Jacksons "This is It" konsert. Materialet ska klippas ihop under regi av High School Musical regissören Kenny Ortega, som själv tog initiativet att följa Jacksons 50 inplanerade London spelningar. Ortega säger att han har en lucka ledig för projektet efter sin High School Musical 3 och den kommande Footloose.

Filmen kommer att innehålla ett bakom kulisserna reportage som från början var menat som en egen liten ”Behind the Scenes Moive”, tydligen editerat till 3D. Det kommer även att finnas med "nya versioner" av Jackson videos som spelades in enbart för konserten, dessa skulle ha visats på storbilds-tv under spelningen. Bland dessa finns "spökhus-versionen" av thriller, som även den antagligen kommer att bli i 3D.

Detta måste komma som en lättnad för AEG Entertainment som försöker med allt för att få tillbaka de förlorade pengarna från konserterna. Så prislappen på rättigheterna kommer antagligen att ligga på runt 50 miljoner USD för Sony.

Filmen siktar på en premiär före årets slut. Passande till julhandeln? Empires reporter Emily Phillips ställer sig frågan, vad kommer då filmen att heta? Was That It?

Några klipp från repetitionerna kan ni se här nedanför


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0