Kick-Ass

Matthew Vaugh är nästa i ledet att att filmatisera en serietidning av Mark Millar. Senast ut var ryssen Timur Bekmambetov med Wanted. Timur som för övrigt är i planerna med en Wanted 2, Moby Dick, samt tredje delen i ryska vampyrserien Day/Night/Twiligt-Watch. Men nog om det.

Vaugh har valt att filmatisera Mark Millars "Kick-Ass". Storyn går ut på att High School studenten Dave Lizewski (Aaron Johnson), som läst lite för många serietidningar, en dag bestämmer sig för att bli superhjälte. Även fast han inte har några superkrafter eller genomgått någon som helst träning. Hans hjältedådiga insatser visar sig bli ett fenomen på internet via youtube. Plötsligt är gatorna fyllda med maskerade tonåringar som leker superhjälte.

I filmen ser vi Nicolas Cage som ex-snuten "Damon Macready", på jakt efter knarkbaronen Frank D'Amico, i sin tur spelad av Mark Strong. Strong har tränat upp sin 11-åriga dotter till en hänsynslös mördarmaskin under namnet "Hit-Girl", spelad av Chloe Moretz. Lizewskis Kick-Ass får assistans av Christopher Mintz-Plasse "Red Mist". 

Vaughn berättar i en intervju med aintitcool.com att "Vad Lock, Stock gjorde för gangsterfilmerna, gör vi för serietidnings/superhjälte filmerna". Enligt honom kommer filmen att ha premiär 2010, och uppföljaren kommer att sättas i rullning inom de närmaste 18 till 24 månaderna.  En intervju med Aaron Johnson om hans roll i filmen kan ses på collider.com

Kolla in de senaste bilderna från filmen här nedanför.


| IMDB | MySpace | YouTube |

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0