Senast sedda filmer 2 - MAJ -08

Mystery Train 1989
Jim Jarmusch
Betyg: 4+

Filmen utspelar sig Memphis och är uppdelad i fyra partier, alla sammanvävda med varandra. Vi får följa ett ungt japanskt par som vill uppleva stadens musikaliska historia, en italiensk kvinna som blivit tvungen att mellanlanda med sin mans likkista, ett gäng från staden som gör bort sig och en kvinna som varit tillsammans med en i gänget.

Återigen en helt underbar film av Jarmusch. Den första historien är klart bäst, men de andra är riktigt bra de med. Karaktärerna är, som vanligt när de handlar om Jarmusch, både intressanta, roliga och välspelade av respektive skådespelare. Buscemi var en glad överraskning, visste inte att han var med i denna. Det är dock en sak jag kom att tänka på, finns det bara ett hotell i Memphis?
Trailer | IMDB


The Cottage 2008
Paul Andrew Williams
Betyg: 4-

Ett kidnappningsförsök spårar ur, minst sagt. Kidnapparna finner sig plötsligt på en bondgård i de engelska ödemarkerna där mycket mystiska saker tycks försigå.

Kan man få nog av splatter-komedier? Svaret är nej, så länge de är roliga och gjorda med glimten i ögat. Blev mycket besviken på senaste Black Sheep som inte alls levde upp till förväntningarna. Här har vi i alla fall en film som lever upp till nästan samma standard och humor som Shaun of the Dead.

Det är nästan bara den här sortens humor som är rolig i dagens läge. Annars är det bara löjliga och överspelade komedier med usla skådespelare som skits ut. Den här filmen gav mig många bra skratt. Karaktärerna var sköna även fast Peter kändes lite som Hunter S. Thompson i Fear and Loathing och att den där bonden var en kopia av Leatherface. Men det kanske var meningen. Rikligt med humor bjuder den på i alla fall, speciellt mot slutet. Har inte skrattat så här mycket på länge.
Trailer | IMDB


Alice 1988
Jan Svankmajer
Betyg: 4-

Lewis Carrols saga om Alice i underlandet. Här i regi av den tjeckiske surrealisten Jan Svankmajer.

Historien är från början en helt galen och "urflippad" resa i fantasins värld. Vad blir det inte då när Svankmajer står för regin? Det var det första jag tänkte när jag hörde om den här filmen. Vad finns det då att säga nu efter att man sett den? Surrealistisk, urflippad, konstig, bisarr, galen, sjuk, humoristisk... och helt underbar. Den var inte riktigt så bra som jag trodde att den skulle vara, men det helt klart en fyra. En svag fyra dock. Bästa långfilmen av Svankmajer är fortfarande Lunacy i mitt tycke.
Clip | IMDB


Den Gode Strømer 2004
Lasse Spang Olsen
Betyg: 3-

Sverige har sina polisfilmer, Danmark har sina smågangster-filmer. Här har vi ännu ett underhållande exemplar bland danska smågangsters.

Jens är Polis. Men polisbrickan hindrar inte honom från att ha en bekantskapskrets med mindre lagliga personer. Det är även på grund av dessa kontakter som Jens dras in i en svåruppklarad härva blad de olika gängen i staden.

Det första jag vill säga om den här filmen är att den skulle ha varit så mycket bättre med annan musik. Den där jävla "Litte Less Conversation" var mycket irriterande och förstörde stämningen i filmen. All annan "dunka-dunka" techno kunde man även ha spolat ner i toalettstolen. Måste det vara sådan musik bara för att han där skalliga snubben från Aqua är med i filmen?

Annars är det en riktigt underhållande film i typsik danks-smågangster-stil. Den totalt action-överexponerade slutscenen var extrem humor. Rastasnubben var för övrigt skönaste personen i hela filmen, vilken röst!
IMDB

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0