Senast sedda filmer, 10 Juni -08

Eastern Promises 2007
David Cronenberg
Betyg: 3+

David Cronenberg och Viggo Mortensen följer upp "A History of Violence" med denna ryskinspirerade maffiasaga.

Barnmorskan Anna (Naomi Watts) försöker desperat hitta släktingarna till ett nyfött barn vars mor dog i förlossningen. Modern visar sig vara en rysk prostituerad som var involverad i den ryska maffian. Det dröjer inte länge fören Anna blivit indragen i den undre världen i hopp om att finna svar på moderns förflutna.

Det är en helt okej film med några bra scener. Och en jävligt bra Viggo, skulle det inte varit för honom skulle filmen antagligen inte ha fungerat. Fler samarbeten mellan Cronenberg och Viggo! Storyn känns delvis bra men den har sina hål. Varför överlät t.ex. inte Anna utredningen direkt till Polisen istället? Är det så att alla barnmorskor egentligen är detektiver på fritiden? Filmen har i alla fall några underhållande "moments". En nerblodad och naken Viggo som dinglar med kuken och slåss för sitt liv mot två ryska torpeder. Filmen slutar på en stark trea för min del.
Trailer | IMDB


Hollywoodland 2006
Allen Coulter
Betyg: 3

Louis Simo (Adrien Brody) försöker knyta ihop ledtrådarna för den mystiska bortgången av Gerorge Reeves (Ben Afflek), 50-talets Stålmannen. Var det ett självmord eller blev han mördad? Luois börjar göra en hel del upptäckter i filmstjärnans förflutna som kanske kan hjälpa honom att lösa fallet.

Jag gillar sättet den är filmad på. Likaså stilen och hoppandet mellan det som hände före och efter mordet. Man har verkligen lyckats fånga den där 60-tals känslan med fotot och musiken. Affleck känns till och med, hör och häpna, helt okej i sin roll som Reeves. Trodde aldrig att det skulle fungera med honom i huvudrollen. Filmen är dock alldeles får långdragen och det blir aldrig riktigt spännande eller intressant. Den går på samma nit som The Black Dahlia, snygg och välspelad men för långdragen och inte speciellt intressant.
Trailer | IMDB


Body Melt 1993
Philip Brophy
Betyg: 2+

I det lilla samhället Pebbles Court tror sig invånarna leva de perfekta liven. Ovetande om att Vimuville Health Resort använder dem som försökskaniner i ett experiment som går ut på att framställa en supervitamin. Vitaminen ska ge otroliga krafter, men dessvärre tycks inte kroppen klara av de enorma påfrestningarna. Resultatet blir att människorna börjar smälta till pölar av slime.

Australiens svar på Troma? Det är en rätt underhållande och geggig film. Benämningen "Melt-Movie" passar sannerligen in här. Det finns ett antal sevärda scener här. Tempot är dock alldeles för långsamt det och filmen är överlag för händelselös för att dra upp betyget till en trea. Man ska heller inte vara alltför bakis när man ser den, he he. Måste försöka få tag på filmen Street Trash nu bara, den lär ska vara den ultimata "smält-filmen". Philip Brohy gjorde för övrigt sin filmdebut med "Salt, Salivia, Sperm and Sweat", bara titeln gör den filmen värd att se.
Clip | IMDB


Gymkata 1985
Robert Clouse
Betyg: 2

USA's regeringer skickar iväg elitgymnasten Jonathan Cabot för att delta i den brutala och dödliga tävlingen "The Game" i Parmistan. Den som vinner tävlingen får önska sig vad som helst, Jonathan är beredd att göra vad som helst för att vinna.

Vilket förlorat litet guldkorn i B-filmsvärlden. Filmer som denna borde dock inte vara längre än 60min, för de är så länge man orkar hålla sig engagerad i dem. Alltså var början riktigt bra och bjöd på många skratt, medan det mot slutet blev onödigt patetiskt och långdraget. Den där gamla staden uppe på kullen var riktigt cool, likaså svettiga och håriga Prince Rubali. Helt klart en "dagen-efter-must-see"
Trailer | IMDB


Där hade vi då de senaste filmerna jag sett. Nya filmer nästa vecka.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0