Senaste fyndet på the World Wide Web!

Snubblade över en jävligt bra sida om man tycker om filmposters. Sidan heter Movie Poster Data Base och har över 12.000 posters man kan ladda hem, de flesta riktigt högupplösta.

För att ladda hem posters på sidan måste man först bli medlem och sedan måste man ettdera bistå sidan med att ladda upp posters elle betala en liten summa. Man får ladda hem en poster för varje som man laddar upp, det krongliga är bara att sidan redan har de flesta posters så det är inte så lätt att hitta något som inte redan finns. Tycker man det är värt att lägga ut en liten slant för att få ladda hem högupplösta och svårt överkommliga posters (många jag aldrig ens sett förut) så får man för 5e ladda hem 100 stycken posters, 10e 250 poster osv. Betalar man sidan en 50-lapp får man ladda hem 2000-posters, 2,5 cent per nerladding alltså.

Självklart behöver man inte ladda hem dessa posters utan det kan bara vara roligt att bläddra runt och se hur olika posters kan se ut från land till land. En självklar sida att bokmärka!

Det enda dåliga med sidan enligt mig är att det inte finns något arkiv över alla filmer på sidan, utan man måste veta namnet på den specifika filmen för att hitta en poster. Det går även att söka på reggisör.

Så vad väntar ni på? Gå och ta en titt och beundras på; http://www.movieposterdb.com


En annan sida jag använt mig av en längre tid är den tyska OutNow.ch. Sidan har ett ganska brett utbud av högupplösta posters, stillbilder och bakgrundsbilder. Det enda man behöver göra för att få ladda hem bilderna är att registrera sig på sidan som är helt gratis.

Ett minus med sidan är att det inte finns några äldre posters på sidan utan det är egentligen bara filmer från 2000-talet, sen är de flesta posters internationella med engelsk logo men kanske 30% av alla posters finns endast på Tyska.

Ta en titt på http://www.outnow.ch

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0