Recent movies, alltså filmer

Så här är vi då, nu igen, med de senaste filmerna jag sett.


The Libertine - 2004
Laurence Dunmore
4-

Verklighetsbaserat drama som följer poeten John Wilmot, känd för att, ja rent utsagt, supa och knulla. Vi får följa honom genom hans liv och ta del av hans livsstil som senare även kom att bli hans död vid endast 33 år ålder.

Filmen har vissa svagheter och det kan vara lite svårt att hänga med i svängarna för ovane tittaren. Väldigt vulgär är den också men på samma gång rätt humoristisk och underhållande. Depp är som väntat absolut strålande och kostymerna är helt fantastiska, miljöerna likaså. Det är en lite konstig anda som ligger och flyter över filmen och det är det som gör att den känns så speciell. Jag gillar att den inte vill göra sig lättförstådd i första taget, visar att man tänkt igenom det hela lite extra. Trots mycket bra med filmen så lyckas den ändå inte riktigt nå upp till den där stabila fyran, så det blir en svag fyra för The Libertine.
IMDB | Filmtipset


Bridge to Terabithia 2007
Gabor Csupo
3-

En dag kommer en ny tjej till skolan, hon blir snabbt kompis med den lite utstötte Jesse Aaron. Tillsammans fantiserar det ihop en drömvärld ute i skogen, ett kungadöme med jättar, alver och magiker, men det finns även onda krafter som de måste beskydda invånarna från i Terabithia.

Det är ett lite annorlunda fantasy äventyr som får en att minnas ens barndomsår då man bara kunde drömma sig bort i en fantasivärld. I det stora hela påminner den faktiskt lite om filmen Min Tjej, på rätt många aspekter faktiskt. Filmen kändes helt okej rakt igenom men den avslutande delen känns inte alls bra. Slutet man hade hoppats så mycket på blev lite en riktigt besvikelse. Det hela kändes väldigt konstig på något vis och gav en lite vriden bild, plötsligt så känns allt fel på något sätt. Filmen lämnar en någon helt annan stans än vad man såg fram emot att den skulle göra. Det är faktiskt därför som filmen landar på en svag trea från att ha svävat runt på en tänkt fyra.
IMDB | Filmtipset


Dünyayi Kurtaran Adam (Turkish Star Wars) - 1982
Çetin Inanç
2+

Turkisk sciensfiction som lånat 50% av alla action scener från George Lucas Star Wars samt ledmotivet till Indiana Jones. Detta är en riktig lågbudget produktion med sprakigt ljud och katastrofalt skrattframkallande scener.

Dom säger att ett gott skratt förlänger livet, undra hur många hundra år alla som sett den här filmen kommer att leva. Det var nämligen mycket länge sen jag skrattade så mycket som jag gjorde till denna film. Allt är så katastrofalt patetiskt och att skådespelarna faktiskt tagit filmen någorlunda seriöst är skrattframkallande bara det. Specialeffekterna är så mycket humor som det bara kan bli. Det går inte att hålla sig från skratt i mer än 5 min, dock finns det lite mindre roligare partier men det absoluta slutet vänder på allting. Man ska inte tro att det är någon parodi utan det är en riktigt seriös film med rätt djup och ingående story, och det är det som gör det hela så patetiskt och galet roligt. I det här fallet är det så jävla dåligt att det blir bra. Dock kan jag inte ge den mer än en stark tvåa.
IMDB | Filmtipset


Superman Doomsday - 2007
Lauren Montgomery, Bruce W Timm, Brandon Vietti
2

Animerat äventyr med Stålmannen, baserar sig på en av de mest kända avsnittet från serietidningen, nämligen Doomsday.

Det speciella med denna film, och serien för all del, är att Stålmannen kommer till sitt slut och faktiskt dör. Nu kanske ni tycker att jag har spoilat hela filmen för er, men det är faktiskt så man marknadsför filmen; Superman Doomsday, Superman Dies. Själva storyn i sig fungerar väl relativt bra, ganska barnanpassat men det är ju även till den målgruppen de riktar sig. Det dåliga med filmen är ändå animationerna. Det ser exakt likadant ut som den ?massproducerade? serien, som överlag håller rätt ok nivå som serie, men som film blir det lite väl i underkant. Hade hoppats på något annat. Sammanfattat är det ett mer våldsamt och längre avsnitt från den animerade serien.
IMDB | Filmtipset

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0