Polsk WW:II Steampunk - HARDKOR 44


Den polska regissören Tomasz Baginski, som både Oscar nominerats och tilldelats en "BAFTA", är på gång med en ny film betitlad "Hardkor 44".

Filmen utspelar sig under andra världskriget år 1944 i Warszawa. De flesta kanske tror att det här är ännu en historiskt korrekt återspegling av livsöden i Warszawa gettot under kriget, kanske i stil med Jon Avnets Uprising från 2001 eller Polanskis The Pianist från 2002. Men där tror man helt fel. Baginskis historia lektion slutar precis där den börjar. Soviet är på intåg från öst och ett uppror håller på att koka upp i det Nazi ockuperade Warsava. Allt därefter är ren sciensfiction. Av bilderna att dömma; mörk och skitig sciensfiction med SS-Cyborgs och inslag av steampunk och Jean-Pierre Jeunet. Mums!

Som Sin City och 300
De mesta i filmen är gjort med greenscreen á la filmatiseringarna av Frank Millers "Sin City" och "300". Vi kommer få se ett Warszawa fyllt av krigsmaskiner och cyborg-Robotar, en syn som lovas bli värre än den av det verkliga Warszawa under kriget för 65 år sedan. I en intervju med "The Warsawa Website" berättar Baginski att han är ute efter en ny syn på sättet man berättar om historiska händelser. "Jag vill inte visa upproret på ett sätt vi är vana att se det". Bakom all i ögonfallande CGI står det polska bolaget Platige Image som nu senaste stod för de digitala effekterna i Lars Von Triers "Antichrist". Kolla in deras hemsida här. När premiären blir av är fortfarande oklart. Sista som hörts är 2012.

En polsk sida postade tidigare lite art-pix från filmen och det ser riktigt jävla bra ut. Scrolla längst ner på sidan och ta en titt här

Officiell hemsida: hardkore44.pl

Värt att ta en titt på är Tomasz Baginski och Platige Images tidigare verk, kolla på youtube

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0