The Informant! Ny Poster o. Trailer


En ny poster (förra postern) och trailer från Steven Soderbergh kommande mörka komedi "The Informant!" har hittat ut på internet. Kolla officiella hemsidan för mer info.

Allmänt skvaller
Damond fick lägga på sig några kilo för att passa in i rollen som Mark Whitacre. Nu ska han få bort de där extra kilona med hjälp av boxning. Pix och mer skvaller på hotgossip.com


Veckans Poster - 001

Nu kör vi igång "Veckans Poster". Varje vecka kommer snyggaste postern jag lagt mina ögon på den senaste veckan att visas här. Nytt som gammalt. Varje poster kommer att finnas för nerladdning i en högupplöst version. Vi börjar med en Japansk poster på Sam Raimis klassier:

Army of Darkness - JAPAN
Ladda hem 1612 x 2315

Evil Dead III: Army of Darkness, 1992 - JAPAN

Random info om postern:
Burkarna med tomatsoppa är med för att filmen i Japan gick under namnet "kyaputan supamarketto" (Captain Supermarket på engelska), och som en hint till Bruce efternamn (samma som tomatsoppan). Ett custom made DVD-fodral av postern kan ni se hos ~phelster

Rob snackar H2

Romb Zombie snackar H2 under Comic Con. Mer info om filmen i tidigare inlägget.


Ridley Scott regisserar Alien Prequel


Ny Alien film
Twentieth Century Fox har länge snackat om en prequel till Alien-serien. John Spaihts började jobba på manuset men vem som skulle stå för regin var forttfarande oklart. Men nu har det alltså blivit fastslaget. Variety bekräftar att det blir originalregissören själv som kommer att sitta i regissörsstolen.
Nämligen Ridley Scott.

Första uppföljaren av Scott
Filmen kommer som sagt att bli en prequel till originalet av Ridley Scott från 1979. Även fast filmen haft tre uppföljare så kommer det här att bli den första som Scott haft något att göra med.

Mindre FX, mer thriller?
Att det är Ridley Scott som står bakom den här nya filmen känns faktiskt lugnande. Det måste ändå betyda att de kommit på en så pass bra idé och story att Scott känt att det var värt att lägga ner tid på det. För övrigt är Scotts Alien den absolut bästa i serien, tätt följt av James Cameron "Aliens" från 1986. Cameron körde mer hårdkokt action medan Scott körde på spänning och skräck. Om Scott följer samma recept kan vi vänta oss en ryggradsisande skräckis. När jag tänker efter skulle det faktiskt sitta riktigt bra bland dagens specialeffekts orgier. En "back to basic, spine shilling and suspensive alien movie" helt enkelt. För lite idéer om vad filmen kan komma att handla om kan ni kolla in Martin Anderson artikel på denofgeek.com.

Inspelningarna börjar i slutet av året. Något premiärdatum är ännu inte spikat, så kolla in den här Alien Tribute filmen här nere istället.

Trailer - Fantastic Mr. Fox

Första trailern till Wes Andersons kommande stop motion film (baserad på en bok av Roald Dahl) "Fantastic Mr. Fox" har äntligen anlänt. Rösterna i filmen görs av bland annat; Owen Wilson, George Clooney, Meryl Streep, Jason Schwartzman och Bill Murray.

Gå in på Usdaily för lite bilder från inspelningen. I like it!

Fantastic Mr. Fox har premiär 13 november 2009


Trailer - A Serious Man

Bröderna Coens senaste film heter "A Serious Man". Den första trailern anlände för bara några timmar sedan och kan ses här nedanför.


Nya TRON LEGACY bilder, och musik

 

Helt sjukt snygga "concept art" bilder från Tron uppföljaren Tron Legacy har poppat upp på the Internets. Kolla dem på GEEKTYRANT.com 

Trailern postades tidigare och kan ses här

  


En Remix på Daft Punks theme låt av Crydaluv kan höras här

Tron Legacy Theme by tuxboard

Ghost Busters 1954

Någonsin undrat över hur Ghost Busters skulle se ut ifall att den var inspelad 1954 istället för 1984? Här här du svaret!


Nya katogerier

Jag har nu lagti till några nya kategorier här på bloggen, så att det lättare ska gå att hitta äldre inlägg bättre. Kolla in de nya kategorierna:
| kortfilm | trailer trash | veckans poster |


Kolla även i de gamla kategorierna som tips på internet och filmrecensioner

I Sell the Dead - 1800-tals skräck

Två gravplundrares story
Lagens långa arm har kommit ikapp de båda gravplundrarna Arthur Blake (Dominic Monaghan från Lost) och Willie Grimes (Larry Fessenden ). Med bara några timmar kvar till giljotinenberättar Arthur sin livshistoria till Father Francis Duffy (Ron "Hell Boy" Perlman). Det är en fartfylld, skrämmande och intressant historia. Han berättar om hur han som ung pojke började med att ta billiga smycken, till det att han mötte kompanjonen Willie och hur de tillsammans jagade varelser som inte ville acceptera deras plats under jorden.

Kan Monaghan leverera?
1800-tals skräck är ju aldrig fel, speciellt inte om det har med zombies (eller ja, levande döda). Dock blir jag lite skeptisk över Monaghan. Visst var/är han helt okej i Lost, men allt annat har han bara känts så felplacerad i. Och så även i denna. Sen att det även ska vara någon form av komedi sänker förhoppningarna ytterligare.

Gott mottagande
Filmen har i alla fall visats på en hel del olika filmfestivaler världen över under det senaste året. Mottagandet har varit gott, så visst kan det visa sig vara en helt OK rulle. Trailern har ni här nedanför.


 


I Sell The Dead har USA premiär 7 augusti 2009| IMDB | officiell hemsida |

Allmänt tråkigt...

George Lucas - Now and Thenha... det är sådant här som kommer upp när man har allmänt tråkgit...

Titanic i 3D, kanske T2!


Under årets Comic-Con hade Empire ett litet snack med James Cameron, se intervjun här. Under intervjun snackades det om Camerons förkärlek till 3D och han sa att han inte bara kommer att använda det till nya filmer som Avatar, utan även till hans tidigare klassiker som Titanic.

Cameron har bekräftat att nästa års projekt kommer att bli en 3D-version av Titanic! Ett 90 sekunders testklipp är redan klart och Cameron kan konstatera att det ser helt gudomligt ut.

Empire passade även på att fråga honom hur det kommer att bli med de andra klassikerna som Aliens, True Lies och TERMINATOR 2! Cameron svarar att Aliens känns lite föråldrar med an Terminator 2 är en film som håller fortfarande idag. True Lies säger han att inte känns rätt för honom. "Titanic är den mest absoluta just nu, det är den jag vill se 3D!" Säger han.

Om projektet börjar nästa år kommer de antagligen att få det klart till Titanix 15-års jubileum 2012. Terminator 2: Judgement Day 3D kanske blir verklighet inom fyra år, hoppas hoppas hoppas!

Marilyn SpockHow about a Spock?
För alla som gillar Spock och lite wierd saker så har Mrbrainwash.com the thing for you. De har nyligen kommit ut med en "Andy Warhol - Marilyn Monroe - SPOCK". Trycket är 15"x15", ca 38cm x 38cm. Priset ligger på 250USD/styck. Alla är dock inte så glada, kolla här. Mr.Brainwash.com har även liknande tryck (se nedan) på Michael Jackson, Marilyn Manson och Andy själv. Kolla in allt på Mr.Brainwash.com


Toy-Story - 3D Double-Feature

Toy Story och Toy Story 2 kommer ut som en 3D Double-feature. Här nedanför kan ni se den helt nya trailern för den tredimensionella sammanslagningen. Toy 1 + Toy 2 = Toy 3D. Trailern till Toy Story 3 hittar ni här YouTube


Comic-Con Costume Catwalk

The Geek Show 
Sandiego Comic-Con 2009 är avslutad. Mässan bjöd på massor av smaskiga nyheter, trailers och förhandstittar på nästa års kommande storfilmer. Men som vanligt är det besökarna själva som är en lika stor sevärdhet som utställarna. Empire har minglat runt bland kostymklädda besökare som valt att klä ut sig till sin favorit karaktär. Kolla in alla bilder på Comic-Con Costume Catwalk

Kortfilm - Jo Jo in the Stars

Vinnaren av bland annat en BAFTA för "Best Animated Short Film". Skriven och regisserad av Marc Craste. Inspirerad av Nick Cave and the Bad Seeds låt "The Carny", David Lynchs film Eraserhead från 1977 och Wim Wenders Wings of Desire från 1987.

Det var redan 1986 som Craste kom på idén till filmen efter att ha hört låten "The Carny", en låt som kombinerar cirkus musik från helvetet med en underbar story om ett gäng freaks, deras sadistiska ägare och en gammal häst som heter Sorrow. Crastes idé var att kombinera live action med 3D animation som skulle ha kol texturer för att matcha hans design. Men ingen ville finansiera projektet, inte ens Nick Cave and the Bad Seeds som han även visade upp bilderna åt. Ett par år senare hörde dock bandet av sig till Craste och undrade om han ville inkludera sina storybords till deras video kompilation "The Videos". Men på grund av att Craste bodde i Köpenhamn så föll även detta ur händerna.

Åren därpå gjorde Mark Craste tre stycken en-minurers-kortfilmer för Studio AKA. Det var rätt mörka och våldsamma mardrömsscenarion med robotliknande figurer med kanin öron. Med i filmerna fanns även karaktären ”dominatrix Madame Pica” som han hade planerat att ha med i "The Carny filmen". Studio AKA gillade de tre kortfilmerna och undrade om han kunde göra en längre film med samma karaktärer, fast utan några mord. Där föddes Jo Jo in the Stars och det slutliga resultatet kan ni se här nedanför.


Bakom "Where the Wild Tings Are"

Nyligen anlänt: en "featurette" där författaren Maurice Sendak, regissören Spike Jonze och screenwritern Dave Eggers diskuterar samarbetet med filmatiseringen av Sendaks bok "Where the Wild Things Are". Kolla tidigare inlägg för mer info om filmen.


Gladiator möter 300 in ny TV-serie!

Tv-kanalen Starz nysatsning i tv-serieformat heter Spartacus: Blood and Sand. Det är Gladiator som möter 300, typ. För tillfället finns inte så mycket info om projektet förutom att det är Sam Raimi och Rob Tapert som står bakom produktionen. En trailer och ett lite bakom kulisserna reportage kan ses här nedanför.

Premiären är satt till januari 2010.

First trailerBehind the scenes of Spartacus: Blood and Sand

Kick-Ass

Matthew Vaugh är nästa i ledet att att filmatisera en serietidning av Mark Millar. Senast ut var ryssen Timur Bekmambetov med Wanted. Timur som för övrigt är i planerna med en Wanted 2, Moby Dick, samt tredje delen i ryska vampyrserien Day/Night/Twiligt-Watch. Men nog om det.

Vaugh har valt att filmatisera Mark Millars "Kick-Ass". Storyn går ut på att High School studenten Dave Lizewski (Aaron Johnson), som läst lite för många serietidningar, en dag bestämmer sig för att bli superhjälte. Även fast han inte har några superkrafter eller genomgått någon som helst träning. Hans hjältedådiga insatser visar sig bli ett fenomen på internet via youtube. Plötsligt är gatorna fyllda med maskerade tonåringar som leker superhjälte.

I filmen ser vi Nicolas Cage som ex-snuten "Damon Macready", på jakt efter knarkbaronen Frank D'Amico, i sin tur spelad av Mark Strong. Strong har tränat upp sin 11-åriga dotter till en hänsynslös mördarmaskin under namnet "Hit-Girl", spelad av Chloe Moretz. Lizewskis Kick-Ass får assistans av Christopher Mintz-Plasse "Red Mist". 

Vaughn berättar i en intervju med aintitcool.com att "Vad Lock, Stock gjorde för gangsterfilmerna, gör vi för serietidnings/superhjälte filmerna". Enligt honom kommer filmen att ha premiär 2010, och uppföljaren kommer att sättas i rullning inom de närmaste 18 till 24 månaderna.  En intervju med Aaron Johnson om hans roll i filmen kan ses på collider.com

Kolla in de senaste bilderna från filmen här nedanför.


| IMDB | MySpace | YouTube |

Halo - the Movie?

Jackson om HALO på Comic-Con

Neill Blomkamp och Petert Jackson, som är aktuell med sci-fi action rullen "District 9", snackar Halo film... igen. Duons tidigare plander för en filmatisering av det populära Xbox liret har gått i kras ett flertalet gånger. Men om District 9 visar sig leverera, och dra in tillräckligt mycket cash till studion, så kanske det inte skulle vara helt omöjlgit för projektet att återupplivas. De första 8min av vad som skulle ha blivit Halo filmen kans ses här youtube

Under Comic-Con tog sig Peter Jackson och Neill Blomkamp ett snacka om Halo the Movie. Kolla videon på IGN

Tills filmen kommer, om den kommer, så får filmsugna Halo-fantaster nöja sig med den kommande Japanska animeserien "Halo Legends". Kolla trailern här nedanför:Tron Legacy får Trailer

Den första trailen på uppföljaren till gamla sci-fi klassikern Tron från 1982 har anlänt. Tron 2, eller "Tron Legacy" som den heter (numreringar är tydligen totalföbjudna i titlar nu för tiden), ser ut att bli en helt sjukt snygg film. Jag kan bara fantisera om hur otrolig den kommer att vara att se i 3D. Kolla in trailern här nedanför!


Tron Legacy har premiär 2011

SAW IV - Teaser Trailer


Här är då första teasern på del 6 i den allt mer urtvattnade SAW-serien. Tidigare postade jag en "motion-poster" som ändå va rätt frän här . För övrigt rapporterar Empire att den sjunde filmen fått grönt ljus och kommer antagligen ut runt oktober nästa år.


Lite sedda filmer, 24.7-09

Brüno
2009
Larry Charles
Betyg: 4-

Sacha Baron Cohens "mockumentär" uppföljare till 2006's Borat. Den här gången får vil följa honom i skepnaden av en homosexuell Österrikisk modereporter. Brüno blir utfryst från Österrikes modevärld och bestämmer sig för att finna lyckan i USA. Med sin medhjälpare Lutz (spelad av svensken Gustaf Hammarsten) åker Brüno till staterna med hopp om att bli megakändis. Han är beredd att gå hur långt som helst och satsa allt för sitt kändisskap.

Det är humor från första sekunderna (då Universals logo stavas med ett Ü) till de absolut sista (med stolkastningar och burop). De flesta ser antagligen den här bara för att se hur långt Cohen vågar gå med sina sketcher om bögfobi. Ibland är det faktiskt rätt skrämmande att se hur inskränkta vissa människor är. Mycket i filmen är uppenbart uppgjort i förväg, men det finns en hel del scener som är genuina. I en intervju med Empire säger Cohen att det var mycket svårare med den här filmen än med Borat då så många nu känner till honom. Bland annat fick sketchen vid Alabama National Guard avbrytas efter att bara några scener spelats in, då en av internerna kände igen Cohen och meddelade detta till ett befäl.


Även fast det är riktigt roligt och man skrattar nästan hela tiden så känns det inte riktigt lika bra som föregångaren. I Borat kände man av en röd tråd som knöt ihop allt till en helhet. Det här känns mer som en kompilation av olika mer eller mindre samhällskritiska sketcher. Men skratta får man göra så det räcker till och blir över, lite kort tycker jag dock att det var (hoppas på massor av extra på DVD'n). Klara pluspoäng för slutet, att de lyckades få med allihopa är smått fantastiskt.
| IMDB | trailer |


Yes Man
2008
Peyton Reed
Betyg: 3+

Carl Allen (Jim Carrey) lever ett tråkigt liv som soffliggare och har som vana att tacka nej till allting. Hans kompisar börja tröttna på honom och allt hopp håller på att sippra ut mellan Carls fingrar. Men en gammal kompis han stöter på tipsar honom om ett självhjälpsprogram. Det går ut på på att man ska släppa lös "JA-kraften" inom sig och sluta säga nej. Resultatet blir häpnadsväckande för Carl, men att tacka ja till precis allting tycks även ha sina nackdelar.

Det första jag tänker här är "Liar, Liar". Där kunde Carrey inte ljuga, i den här kan han inte säga nej. Så jag ser Yes Man lite som en fristående uppföljare. Personligen gillar jag Carrey bäst i hans mer seriösa roller, som i Man on the Moon och Eternal Sunshine. Men visst håller han som komiker fortfarande, även fast de mesta så småningom börjar kännas aningen utslitet efter för mycket återanvändning.


Situationskomik är en av Carreys starkaste sidor som komiker och som väntat bjuds det på en hel del av detta i filmen. Bitvis riktigt rolig sådan. Även fast man sett det mesta förut så är det fortfarande roligt, och det är just för att Carrey gör det så otroligt bra. Man får vad man förväntar sig helt enkelt; en hel del skratt. Här finns dock inget utöver det vanliga som skulle höjt filmen till en fyra. Så det blir en stark trea för Carrey och Yes Man.
| IMDB | trailer |


City of the Living Dead
1980
Lucio Fulci
Betyg: 3-

Portarna till helvetet öppnas då en präst hänger sig på en kyrkogård. En kvinna får vetskap om händelsen genom en seans, men dör bara några minuter efteråt. Om portarna inte stängs inom kort så kommer mycket fasansfulla saker att hända, tiden för mänskligheten håller på att rinna ut.

Jag förväntat mig en klassisk Zombie-rulle i stil med Fulcios tidigare Zombie Fleash Eaters från 1979. Det här med zombier som någonsorts vålnader/spöken är inte riktigt min kopp te. Så en liten besvikelse på den biten. Skådespelarna är som väntat absurt dåliga, men han där fin liraren som spelar reportern är ändå lite mysig. "Skägg Gubben" får godkänt han med. Något som inte får godkänt är slutet. Totalt värdelöst.


Det är tre scener och den sköna musiken som egentligen är det enda som lyfter filmen. Här snackar vi "borren", "levande begravd" och "flygande maskar". Resten är faktiskt rätt tunt. Så tunt att det egentligen borde landa på en svag tvåa. Men de här tre scenerna är faktiskt så jäva bra, tillsammans med "reportern" och "skägg gubben", att jag faktiskt måste sträcka mig till en svag trea. En absurt jävla skadskjuten och dödslidande svag trea. Lyssna på det fantastiska soundtracket på youtube del-1 & del-2
| IMDB | trailer |

Shutter Island får Poster


Första postern har anlänt till Martin Scorsese "Shutter Island" med Leonardo DiCaprio i huvudrollen. Det utlovas en mysig thrill-ride med några skarpa och oförutsägbara kurvor. Kolla trailern här.

Här nedanför kan ni se en intervju med Emily Mortimer som spelar den mystiskt försvunna patienten "Rachel Solando".


Freddy is Back!

klicka för större poster Freddy nästa i ledet
När man nu ändå har gjort re-makes på klassiska skräckfilmskaraktärer som Leatherface, Michael Myers och Jason Voorhees - så varför inte även göra en på A Nightmare on Elmstreets Freddy Krueger? Eller rättare sagt tre, men mer om de sen. 

Den 29 januari, 2008 gick Variety ut med att Michael Bay och hans produktionsbolag Plarinum Dunes skulle göra en nyinspelning av slasherklassikern "A Nightmare on Elmstreet" från 1984. 11 februari 2009 konstaterar Risky Biz Blog att musikvideoregissören Samuel Bayer kommer att dra i spakarna för projektet. 

Från Wes Craven blev det dock lite sura miner när nyheterna nådde honom. IGN tog ett snack med Craven som säger "Det är bittert, det är det för att det är en så viktig film för mig. När jag skrev på originalkontraktet för filmerna gav jag upp alla rättigheter, så det finns inget jag kan göra. Jag var mycket mera nöjd med Last House on the Left där jag fick vara med och vägleda filmen genom produktionen och vi hittade en underbar regissör". Hela IGN's Craven intervju, där det även snackas lite Scream 4, kan läsas "här.

En som i alla fall ställer sig possitivt till nyinspelningen är Robert Enlglund (Freddy Krueger i de tidigare filmerna). I en intervju med fearnet.com berättar han att han tycker det är på tiden att en ny version med bättre specialeffekter och dröm-scener som piffats upp med CGI kommer ut. Han kommenterar även skådespelar valet för den nya Freddie Krueger.

Jackie Earle Haley som Freddy Krueger

Den nya Freddy Krueger kommer alltså att gestaltas av Jackie Earle Haley, eller Rorschach från Watchmen därifrån de flesta säkert känner igenom honom. Haley har skrivit på kontrakt för tre filmer, vilket betyder att vi antagligen kommer att få se två uppföljare på den här nyinspelningen. Om den första drar in tillräckligt mycket cash det vill säga. Haley är för övrigt ett välkommet namn, hans prestationer var absolut prima i Watchmen, och i Fearnet.com intervjun ger Englund tummen upp åt honom med kommentaren "Jag är mycket nöjd med valet av Jackie, jag har varit ett fan av honom sedan Breaking Awy. Hans enorma psyke kommer passa utmärkt till rollen". Enlgund påpekar även att han inte gillade Watchmen, men att han verkligen gillade Haley i den.

Enligt Haley kommer hans Freddy inte att inspireras av Englunds gestaltning. Det är även en mer allvarlig Freddy vi kommer att få se, inte den mer skämtsamma Freddy från uppföljarna. Producenten Brad Fuller beskrivning det så här; "He's not funny, he's a fucked up guy". Som motivering för att komma in i rollen säger Haley att han använder frustrationen av att måsta sitta stilla tre och en halv timme när allt smink appliceras. Andra namn i filmen är Ronney Mara som Nancy Thompson, Kyle Gallner som Quentin, Katie Cassidy som Kris och Connie Britton som Marge Thompson. För svar på dina frågor om filmen, kolla in IMDB's FAQ

A Nightmare on Elm Street har premiär den 16 april 2010

Tarantino i Stockholm

 

Quentin Tarantino besökte Stockholm
för att marknadsföra sin ny film "Inglourious Basterds". Svenska filmsiten "Moviezine" fick några snabba ord med regissören och några alldagliga svenska kändisar som säger vad de tycker om honom. Klippet kan ses på Moviezine.se. Kolla här för den längre Tarantino intervjun. DN's reportrar var även på plats och deras ihopknåpade artikel om Tarantinos besök hittar ni på DN.se.

Inglourious Basterds har premiär 21 augusti i Sverige, två veckor senare i Finland dock.


Inglourious Basterds - Trailer #4

Tim Burtons Alice teaser!

Första Teasern här!
Nu är den då äntligen här! Första teasern till Tim Burtons Alice in Wonderland.

Första intrycket jag får är att det är väldigt mycket CGI, men är det för mycket? Svårt att säga faktiskt. Antagligen är det för att 3D effekterna ska bli bättre när man ser den på biografen, vilket antagligen kommer bli duktigt sweet. Men sen hade jag hoppats på att det skulle vara lite mörkare i stil med "A Corpse Bride". Det här är mer färgglatt och lite åt barnvänliga hållet á la Charlie and the Chocolatefactory.

Men som sagt är det här bara en teaser, skenet kan bedra. Jag hoppas i alla fall att slutresultatet blir en lite mindre barnanpassad variant.

Tidigare inlägg om filmen: Fyra nya foton... och Tim Burtons Alice...Alice in Wonderland har premiär 12 mars i Norden.

Ben Kingsley i Prince of Persia

Ben Kingsley is the Bad Guy
Ännu en till poster har anlänt (klicka för större bild) från Walt Disneys senaste storfilm "Prince of Persia: The Sands of Time". På bilden ser vi alltså Ben Kingsley som den ondskefulla Nizam som gör allt för att släppa lös "The Sands of Time" och på så sätt kunna backa tiden. Det är upp till Gyllenhaals "Prince Dastan" och Gemma Artertons "Princess Tamina" att se till att planen inte går igenom.

Som alltid när det handlar om tv-spelsfilmatiseringar så lovas det att det kommer att bli en som faktiskt är bra. Personligen måste jag faktiskt säga att jag tror på att de kan komma att lyckas med den här.

För tidigare posters och mer info om filmen, kolla det tidigare inlägget här. Kolla även in lite bilder från EMPIRE


Prince of Persia: The Sands of Time, har premiär 28 maj, 2010.

Romeros nya "Dead" får namn och premiärZombie gudfadern Geroge Romero följer upp sin dead-serie med den sjätte i raden, nu betitlade "Survival of the Dead" skriver ShootForTheHead. Filmen kommer att ha världspremiär på Toronto Film Festival 2009 i delen man kallar Midnight Madness. "Vi är i det slutliga skedet med filmen och det känns helt underbart att få reda på att filmen blivit vald till festivalen. Det är en toppen skräckis!" berättar Romero. Några bilder från filmen kan ses här nedanför, trailer längst ner.


IGN intervjuade Colin Geddes, en av högre hönsen för Midnight Madness, och han säger "Vi är överlyckliga att få välkomna Geroge tillbaka till våra dunkla korridorer. Personligen är det även en "thrill" för min inre tioåring, som samlade småmynt för att kunna köpa Night of the Living Dead på VHS.

Survival of the Dead följer ett gäng krigslystna soldater som blir iväglurade till en ö som sägs vara "the last paradise on earth". Men det upptäcker snabbt att även den här paradisön inte kan undkomma -  the living dead!

Midnight Madness 2009 - övriga bidrag
- Jennifer’s Body (Dir. Karyn Kusama) trailer
- Bitch Slap (Dir. Rick Jacobson) trailer
- A Town Called Panic (Dir. Stéphane Aubier och Vincent Patar) trailer
- Ong Bak 2: The Beginning (Dir. Tony Jaa) trailer
- Symbol (Dir. Hitoshi Matsumoto) trailer
- The Loved Ones (Dir. Sean Byrne) trailer
- Solomon Kane (Dir. Michael J. Bassett) trailer
- [REC] 2 (Dir. Jaume Balagueró and Paco Plaza) trailer
- Daybreakers (Dir. Michael and Peter Spierig) trailer


Survival of the Dead - Teaser Trailer

SAW VI - The Motion Poster

Jag har inte lagt allt för mycket vikt på den här serien sen den första, utmärkta, delen. Den här postern va ändå rätt cool. Tror Motion-Posters är the new shiat!| Official Homepage | Wikipedia | IMDB |

Årets Crazy 4 Cult bidrag ute!


Crazy 4 Cult: 3D, som jag berättade om tidigare här, har nu slagit upp dörrarna och lagt upp årets bidrag. Pretty fucking amazing är allt jag har att säga. Gå in på mässans hemsida och beundras över allt filminspirerat ögongodis som dessa 100 konstnärer skapat. Har du några hundralappar extra på konton kanske du till och med kan göra ett köp? CRAZY 4 CULT: 3D 2009 PRINT SECTION

Passa på att kolla in några av mina favoritkonstnärers hemsidor

| Tim Doyle | Jeff Boyes | Tom Whalen | Billy Perkins | Julian Callos | N.C Winters | Dan May |
| Jessica Van Hule | Ben Strawn |

Två nya Prince of Persia posters!

Nästa sommars, förväntade, big-hit storfilm är tv-spelsfilmatiseringen Prince of Percia: The Sands of Time. Nu har två pinfärska posters anlänt från filmen. En på upp-gymade Jake Gyllenhaal (kolla six-packet alltså) som huvudpersonen "Prince Dastan" och en på Gemma Arterton som den lite mystiska "Princess Tamina". Tamina är den som motvilligt teamar ihop med filmens good-guys för att skydda en forntida dolk som sägs släppa lös "the sands of time", vilket skulle innebär att filmens bad-guys kan backa tiden och ta över världen. Typ.

Filmen är baserad på det populära tv-spelet som gjorde debut på Apple II 1989. Men det är just den fjärde delen i spelserien (The Sands of Time) som är grunden till filmen. Som regissör står Mike Newell som gjort allt från "Four Weddings and a Funeral" till "Donnie Brasco" till "Harry Potter 4". Newell känns som en erfaren regissör som har mycket kött på benen, 2005 tilldelades han även en doktorstitel i "Doctors of Arts" av University of Hertfordshire. Bara så att ni vet liksom.

Det är Disney och Jerry Bruckheimer's Studios som står för projektet, alltså samma team som för Pirates of the Caribbean. Filmen var planerad för premiär redan i sommar den 19 juli, men flyttades fram till 28 maj 2010 efter att inspelningarna hållit på i en månad. Det blev tydligen "to much to handle" för gänget som ville dra ut på det hela. Utomhusscenerna, de flesta i alla fall, spelas in i Marocko, resten körs i Storbritannien.

Ett videoklipp med en Jerry Bruckerheimer intervju + lite bakom kulisserna material från inspelningarna hittar ni längst ner. En officiell video om inspelningarna hittar ni här: youtube

två rykande färska posters


Jerry Bruckerheimer intervju + bakom kulisserna

| IMDB | Wikipedia |

Kortfilm - DESTINOHär har vi Salvador Dalís och Walt Disneys kortfilmsprojekt Destino. Produktionen sattes i i rullning i slutet av 1945. Först 58 år senare kunde kortfilmen ses i sin helhet på Annecy International Animated Film Festival, den 2 juni 2003. Filmen är gjord med traditionell animering som blandats med CGI. Animationerna, som inspirerats av Dalís berömda målningar, spelas upp till toner skrivna av den Mexikanska kompositören Armando Dominguez (framfört av Dora Luz)

Dalí och animeraren John Hench från Disney arbetade 8 månader med filmen mellan 1945 och 1946. Men på grund av den vacklande ekonomi hos Walt Disney Studios under andra världs kriget började projektet ligga i riskzonen. Hench fick ihop ett 18 sekunder långt test klipp som han hoppades skulle övertyga Disney om att de skulle få fortsätta. Men projektet sågs inte längre finansiellt och lades därför ner.

När Walt Disneys brorsson Roy Edward Disney 1999 arbetade med Fantasia 2000 fick han nys om projektet. Han bestämde sig för att återuppliva filmen med hjälp av studions franska produktionsavdelning. En grupp på ungefär 25 animerare satte sig ner för att försöka tyda Dalís och Henchs kryptiska storyboards. Till hjälp hade de Gala Dalís (Dalís fru) journaler och den nu avlidne Hench själv.

De 18 sekunder långa testklippet av Hench kan ses i scenen med de två sköldpaddorna. Filmen planeras komma ut på DVD 2010 och kommer att innehålla en dokumentär om Dalís och Disneys partnership.

Det här är en helt fantastisk kortfilm som måste ses, det är som att vara inne i en av Dalís tavlor. Själv kan jag bara drömma om vad den här duon skulle ha kunnat åstadkomma ifall att de skulle få ha fortsatt att arbeta ihop. Se den här nedanför, och gör det nu!| IMDB | The Artwork from Destino | The Destiny of Dalís Destino |

Sony OK till Michael Jackson film

Projektet som går under namnet "The Michael Jackson Movie" har fått grönt ljus av Sony. Vad det hela handlar om är de 80 timmar av inspelat material från repetitionerna av Jacksons "This is It" konsert. Materialet ska klippas ihop under regi av High School Musical regissören Kenny Ortega, som själv tog initiativet att följa Jacksons 50 inplanerade London spelningar. Ortega säger att han har en lucka ledig för projektet efter sin High School Musical 3 och den kommande Footloose.

Filmen kommer att innehålla ett bakom kulisserna reportage som från början var menat som en egen liten ”Behind the Scenes Moive”, tydligen editerat till 3D. Det kommer även att finnas med "nya versioner" av Jackson videos som spelades in enbart för konserten, dessa skulle ha visats på storbilds-tv under spelningen. Bland dessa finns "spökhus-versionen" av thriller, som även den antagligen kommer att bli i 3D.

Detta måste komma som en lättnad för AEG Entertainment som försöker med allt för att få tillbaka de förlorade pengarna från konserterna. Så prislappen på rättigheterna kommer antagligen att ligga på runt 50 miljoner USD för Sony.

Filmen siktar på en premiär före årets slut. Passande till julhandeln? Empires reporter Emily Phillips ställer sig frågan, vad kommer då filmen att heta? Was That It?

Några klipp från repetitionerna kan ni se här nedanför


Sverige i fokus i Brittisk film

 
Three Miles North of Molkom är en brittisk film som utspelar sig i Sverige. Empire beskriver den som "an extremely entertaining look at a Swedish "playground for adults" where international participants engage in, well, hippyish behaviour on a journey to find out more about themselves and each other"

Filmen följer en liten grupp som campar på Ängsbacka. De är slumpmässigt ihopsatta och ska utföra aktiviteter som firewalking, shamanism och tantric sex. Intressant? Trailern ser ni här nedanför.


Machetes ryktade skådespelare


Robert Rodriguez nästa filmprojekt "Machete" ryktas vara i "casting"-stadiet. För ovetande bygger filmen på en fake-trailer i Rodriguez och Tarantinos Grind House. Som alla redan gissat är det Danny Trejo som kommer att spela huvudrollen som Machete; knivmästaren ute efter hämnd. Men vilka fler kommer vi att få se i filmen? Bloody Disgusting säger sig ha snappat upp några namn, några ögonbrynshöjande namn faktiskt.

Först ut har vi Robert DeNiro som ska ta rollen som filmens bad-guy och Machetes nemesis, Senator McLaughlin. Nästa person i ledet är Jonah Hill (Superbad) som Julio och Michelle Rodriguez (Fast & Furious) som Luz. Det här är namnen som Bloody Disgusting levererat. Men det finns ett namn till från The Playlist. Och det är... *trumvirvel* ...Steven Segal! Segal sägs ha fått en erbjudan att vara med i filmen men om han tackat ja är ännu obekräftat.'

Så vad säger man då om detta? DeNiro är ju alltid ett välkommet namn, men Jonah Hill? Hoppas inte att Rodriguez är ute efter någon "Seth Rogen"-humor, skulle ju förstöra hela filmen. Michelle Rodriguez har jag inget att säga om, standard brud som lever på sitt utseende. Men Steven Segal kan bli riktigt bra, han ägde ju hela "The Onion Movie" med sin Cock Puncher. Mest för att han vill vara så hård men ändå är så patetisk, ha ha!

Detta är som sagt bara rykten. Så vem vet, kanske är det Ben Affleck och Jennifer Lopez som kommer att spela Senator McLaughlin och Luz? Det lär vi få reda på nästa år då Machete är planerad för premiär. Under tiden kan man försöka få tag på den Spanska "Machete" från 2006 av Roman Hernandez Cordova och Pablo Esparza. Sägs vara riktigt bra. Kolla filmens IMDB-sida

Fake-trailern från Grind House kan ni se här nedanför


Funny People!

 
Judd Apatows kommande film "Funny People" har premiär i USA nu i slutet av Juli. Passa på att kolla in karaktärernas "påhittade" hemsidor. Geroge Simmons, Hollywood stjärnan spelad av Adam Sandler. Mark Taylor Jackson, sitcom stjärnan spelad av Jason Schwartzman. Och Raaaaaaaandy, miserabla stand-up artisten spelad av Aziz Ansari.

Officiell hemsida på funnypeople.com.

| IMDB | trailer |

D-Box - nya sättet att se film?

D-Box hemma. Fler och fler Bluray filmer kommer ut med ett D-Box spår. Först ut var Fast & Furious, Terminator Salvation och nu senaste Harry Potter filmen (Half-Blood Prince). Tanken är att biografer ska haka på och utrusta salarna med "D-Box fåtöljer". Men vad fan är D-Box kanske du tänker? Kolla skaparnas hemsida på d-box.com och deras lilla introduktionsvideo här nere.


Top Toy Movies

Allt fler filmer bygger på leksaker. Här är några till...


Chris Smith's "TRIANGEL"

Seglare störter på problem
Årets senaste chiller går under namnet "Triangel". Filmen är regisserad av Chris Smith (Creep, Severance) och följer Jess (Melissa George) och hennes vänner på en seglats i Atlanten. De överraskas av en hård storm men tror sig se en räddning i form av ett till synes övergivet fartyg. Naturligtvis har det fel.

En till i ledet
Tänker direkt på Virus och Ghost Ship när jag hörde handlingen till den här. Hur många filmer tänker de egentligen göra som börjar på exakt samma sätt? Nå, kanske den kan bjuda på några chills n' thrills.

Premiär blir i höst, 16 oktober. Trailern har ni här nere. 


 
Trailer

Lite sedda filmer - 16.7 -09

Coraline
2009
Henry Selick
Betyg: 4-

Baserad på en novell med samma namn av Neil Gaiman följer berättelsen den lilla flickan Coraline (Dakota Fanning). Hon har nyligen flyttat in i ett gammalt hus med sina extremt upptagna föräldrar. När hon inte får någon uppmärksamhet av föräldrarna börjar hon inspektera huset. Till sin förvåning finner hon en gömd dörr bakom tapeten i ett av rummen. På dörrens andra sida väntar en exakt kopia av huset de flyttat in i. Fast i kopian är allt mycket bättre. Den nya kopiorna av föräldrarna är snällare, maten godare och leksakerna roligare. Men det är något som inte riktigt stämmer. Den nya mamman och pappan börjar bete sig märkligt och de vill att Coraline ska stanna hos dem, för evigt.

Väntan på något nytt från Henry Selick har varit lång. Förväntningarna inför den här filmen har alltså varit på topp, speciellt efter alla bilder man sett. Nu efter att ha sett filmen måste jag säga att jag nog hade förväntat mig något lite mer häpnadsväckande från Selick. Inte för att det på något sätt var en dålig film, utan för att jag inte kunde känna det där lilla extra.


Storyn flyter på i ett bra tempo och miljöer samt animationer är riktigt snygga. Kanske att det är aningen förutsägbart och lite för barnvänligt för min smak. Hade hoppats på något lite mer läskigare och spännande, som "monstret" och avslutningen i animerade barnfilms-sagan Monster House. Här avslutas allt rätt abrupt precis när man känner att spänningen äntligen börjar ta fart. Hursomhelst är det en snygg och välanimerad saga som åtminstone är värd en svag fyra.
| IMDB | trailer |


Houndddog
2007
Deborah Kampmeier
Betyg: 4-

Nioåriga Lewellen (Dakota Fanning) bor med sin alkoholiserade far (David Morse) i 50-talets Alabama, USA. Det är ett depressivt och fattigt liv hon får kämpa med tillsammans med den ständigt alkoholpåverkade och våldsamma fadern. Lewellens enda flykt från verkligheten är att lyssna på Elvis och leka med grannpojken Buddy (Cody Handford). När Buddy säger att han kan få tag på biljetter till en Elvis konsert i staden blir Lawellen överlycklig. Men när de tillsammans ska gå och hämta biljetterna händer något som släcker den sista gnistan av hopp i Lewellens liv. Den enda som tycks förstå Lewellen är Charles (Afemo Omilami), en mörkhyad man som bor i en lada i utkanten av staden. Han tröstar henne och lär henne allt hon behöver veta om blues, ormar och livet.

Det här blev en trevlig överraskning. Hade förväntat mig en alldaglig och tramsig historia utan något som helst djup. Men det här var faktiskt riktigt intressant med flera oförutsedda vändningar. Till och med slutet lyckades hoppa på ett spår som jag inte hade förväntat mig. En stark och berörande historia rakt igenom.


Dakota Fanning slutar aldrig att förvåna mig med sin utstrålning och talang. Jag kan inte sluta jämföra henne med Jodie Foster eller Natalie Portman. Den här tjejen kommer att erövra världen. Resten av skådespelarna gör ett hyfsat jobb och de håller en stabil nivå. Men inget mer nämnvärt där. Kanske inte en film som kommer att passa alla i smaken, men tycker ändå den är värd att ta en titt på.
| IMDB | trailer |


REC [REC]
2007
Jaume Balagueró, Paco Plaza
Betyg: 2+

En journalist blir inlåst i ett höghus tillsammans med sin kameraman, de boende i huset och den patrullerande brandkåren hon gör ett reportage om. Brandkåren hade fått ett larm om en kvinna som skrikit hysteriskt i en av lägenheterna. Väl på plats börjar underliga saker hända som ingen har något direkt svar på. Ingen tycks heller veta varför de inte får komma ut ur huset som är omringat av polisens specialstyrka. Allt är filmat med hand-cam á la Blariwitch Project.


Upplägget är bra och det börjar helt schyst. Tycker även de gjort ett strålande jobb med alla långa scener utan klipp. Så långt allt bra. Men det första problemet man stöter på är det här ständiga gapandet och hysteriska skrikandet. Det blir liksom inte mer skrämmande ju mer eller högre personerna skriker. Snarare är det mer irriterande och huvudverksframkallande. Andra problemet är kameramannen, Pablo. Vilken totalt patetisk människa! När andra springer för sina liv och letar efter en nyckel i en lägenhet traskar han lugnt bakom dem för att filma allting. Hur verklighetstroget är det? Det tredje är det som sänker hela filmen, nämligen slutet. Helt poänglöst.Det här kunde ha blivit helt okej om man hållit sig inom standardens ramar. Men jag förstår att man vill utveckla och vara nyskapande. Absolut inget fel med det, det är bara bra. Men den här gången lyckades man inte nå ändra fram, möjligtvis för att man inte tänkt igenom det hela tillräckligt. Efter allt gott man hört om den här så blev det helt klart en besvikelse. Kan knappast tänka mig att den amerikanska re-maken "Quarantine" från 2008 lyckas bättre.
| IMDB | trailer |


Street Trash Street Trash
1988
James Muro
Betyg: 2+

En spritförsäljare hittar en gammal undangömd låda i butikens källare, fylld med drycken "Viper". Glad över sin nya upptäckt drar han upp lådan och börjar sälja flaskorna till ett billigt pris åt de lokala alkisarna. Men alla som kommit i kontakt med drycken smälter ihop till en blodig och färgglad sörja. Bill The Cop försöker lösa fallet med de smältande uteliggarna. Men han stöter ständigt på problem från gäng ledaren Bronson och hans gäng från soptippen.

Många vill påstå att det är den här filmen som är "the Ultimate Melt Movie". Men jag måste faktiskt säga att jag tycker Body Melt är en mycket bättre och trevligare film i den här smala subgenren. Street Trash bjuder ändå på rolig humor med schysta melt-scener (kolla här youtube). Kameraarbetet är innovativt och nyskapande, speciellt i den första delen av filmen. Mot slutet känns det dock som om de inte orkade bry sig mer.


Det som gör att intresset för filmen vacklar är att här inte finns någon egentlig "huvud story". Visst, det är "viper" flaskorna som är den drivande biten. Men allt runt om känns väldigt ytligt. Dessutom är det inte speciellt mycket man får reda på om dessa flaskor. Är man ute efter lite uteliggarhumor blandat med helt schysta melt-scener så visst, det här är filmen för dig. Men om man som jag hoppades det skulle leva upp till samma standard som Body Melt så blir man besviken. Slutscenen i eftertexterna är en av de bästa scenerna i hela filmen. "suck your dick? it's dripping down the stairs!".
| IMDB | trailer |

Polsk WW:II Steampunk - HARDKOR 44


Den polska regissören Tomasz Baginski, som både Oscar nominerats och tilldelats en "BAFTA", är på gång med en ny film betitlad "Hardkor 44".

Filmen utspelar sig under andra världskriget år 1944 i Warszawa. De flesta kanske tror att det här är ännu en historiskt korrekt återspegling av livsöden i Warszawa gettot under kriget, kanske i stil med Jon Avnets Uprising från 2001 eller Polanskis The Pianist från 2002. Men där tror man helt fel. Baginskis historia lektion slutar precis där den börjar. Soviet är på intåg från öst och ett uppror håller på att koka upp i det Nazi ockuperade Warsava. Allt därefter är ren sciensfiction. Av bilderna att dömma; mörk och skitig sciensfiction med SS-Cyborgs och inslag av steampunk och Jean-Pierre Jeunet. Mums!

Som Sin City och 300
De mesta i filmen är gjort med greenscreen á la filmatiseringarna av Frank Millers "Sin City" och "300". Vi kommer få se ett Warszawa fyllt av krigsmaskiner och cyborg-Robotar, en syn som lovas bli värre än den av det verkliga Warszawa under kriget för 65 år sedan. I en intervju med "The Warsawa Website" berättar Baginski att han är ute efter en ny syn på sättet man berättar om historiska händelser. "Jag vill inte visa upproret på ett sätt vi är vana att se det". Bakom all i ögonfallande CGI står det polska bolaget Platige Image som nu senaste stod för de digitala effekterna i Lars Von Triers "Antichrist". Kolla in deras hemsida här. När premiären blir av är fortfarande oklart. Sista som hörts är 2012.

En polsk sida postade tidigare lite art-pix från filmen och det ser riktigt jävla bra ut. Scrolla längst ner på sidan och ta en titt här

Officiell hemsida: hardkore44.pl

Värt att ta en titt på är Tomasz Baginski och Platige Images tidigare verk, kolla på youtube

Crazy 4 Cult


Crazy 4 Cult är en årligen återkommande konstmässa som hålls i One Nine Eight gallerierna i Los Angeles och San Fransisco, kolla in deras hemsida här. Det här är den tredje mässan som hålls och den går under namnet "Crazy 4 Cult: 3D".

Det hela går ut på att man samlar 100 konstnärer som ska porträttera deras egna kultfilmsfavorit. Resultaten är oftast helt otroliga och nästan olagligt snygga.

Några kända namn bland de hundra utvalda är Scott Campbell, Tyler Stout, Tristan Eaton, Greg Simkins, Dan May, Travis Louie, Rick Catlow och Ana Bagayan. Bara för att nämna några. Hela listan med alla 100 namn hittar du på mässans hemsida: crazy4cult.com

Det kommer även att hållas en tävling med den kända konstnären Tim Doyle (kolla in hans grejer på Nakatomi Inc). Doyle har tecknat en poster med 40 vapen från kända kult filmer. Uppgiften är att namnge filmerna vapnen är från. Postern kan ses här. Vinnaren i tävlingen får en hög med målningar från mässan + en "Artist Proof" målning av Luke Chueh på "I Asked for Scrambled". Inte så illa.

Alla målningar/posters går till försäljning när mässan öppnas den 16 juli. Det som blir över kommer att säljas på Nakatomi Inc.

Så, kolla in mässans hemsida och beundras över alla snygga mästerverk. Nytt material kommer upp hela tiden. Mässan öppnar den 16 juli.

Gå in på: Crazy 4 Cult

Han Solos Magnum P.I.

Titeln säger allt. Check it out!


Fyra nya foton från Alice in WonderlandFyra nya karaktärsfoton har dykt upp till Tim Burtons senaste projekt, Alice in Wonderland. De första bilderna poastade jag tidigare och kan ses här.

På bilderna här nere ser vi då Anne Hathaway som White Queen, tillsammans med husmusen? Johnny Depp som Mad Hatter, tillsammans med en brun kanin? Helena Bonham-Carter som Red Queen, tillsammans med en mini gris? Och Mia Wasikowska som Alice, tillsammans med den vita kaninen som leder henne ner till "Wonderland". Klicka för högupplösta bilder.Premiär 12 mars 2010 i Sverige

H2 närmar sig


Michael Myers is back! Rob Zombie är, som all borde veta vid det här laget, snart ute med en uppföljare på sin re-make/prequel av slasherklassikern Halloween från 1978. Rob Zombies Halloween från 2007 var en rätt hyfsad och klart sevärd film om hur Michael Myers blev den kallblodiga slashersymbolen i vit mask. Jag vet att många kanske inte håller med mig på den punkten, men som en ensamstående film är den helt klart godkänd. Punkt.

Laurie Strode i fokus
H2, som uppföljaren heter, fortsätter där den första slutade och följer upp eftereffekterna av det hemskheter som inträffade i den lilla staden Haddonfield. Istället för att fokusera på Michael Myers kommer filmen att följa Laurie Strode (Scout Taylor-Compton) och hur hennes dagliga liv påverkats av händelserna. "Jag försöker skapa det helt motsatta av vad folk förväntar sig", berättar Zombie. Enligt honom är det kontakten mellan syskonen Michael och Laurie som är den drivande kraften i filmen, hur de båda delar liknande psykologiska problem. Michael är givet sinnesjuk och det är Larue också, men hennes psykopatiska sinnen är inte lika uppenbar. Genom filmens gång sjunker hon längre och längre ner i galenskapen. Det som förut varit dolt i djupet kommer slutligen upp till ytan. Det kommer att bli mycket realistisk och mycket våldsamt.

 

Inga skyldigheter till originalet
Rob vill göra klart för alla med att poängtera att det inte rör sig om någon re-make på Halloween II från 1981 - "Det här är helt min egen grej med en helt egen story". Han säger att det känns skönt att köra sitt eget race och inte behöva bry sig om att vara lojal till serien eller att försöka skapa någon sorts John Carpenter atmosfär. I en intervju med Bloody Disgusting säger han "Jag känner inga som helst skyldigheter, förutom att gå helt crazy med filmen". I slutändan påminner det hela visst lite om vad Rob sa om den förra filmen, att han inte var ute efter en re-make utan en egen vision. Nå, vi får se vad herr Zombie kokar ihop.
 
Zombie var trött på filmen
Från början var det inte helt klart att det var Rob Zombie som skulle regissera uppföljaren. På Terror Convention 2008 bekräftade producenten Malek Akkad att en uppföljare var på gång, men att det var fransmännen Alexandre Bustillo och Julien Muary som skulle stå för regin. Zombie hade nämligen tidigare upplyst producenten om att han känt sig trött och utsliten av hela konceptet och inte ville ha något att göra med en eventuell uppföljare. Men efter att ha fått vädra sina tankar ett tag ändrade han sig slutligen. 15 december 2008 rapporterade Variety att Rob Zombie slutligen skulle regissera.

Samma skådespelare
Skådespelarna från den förra filmen återvänder. Alltså får vi se Tyler Mane som "Michael Myers", Malcolm McDowell som "Dr. Samuel Loomis", Danielle Harris som Annie Bracket och som tidigare nämnt Scout Taylor-Compton som Michels syster "Laurie Strode". Rob Zombies fru Sheri Moon Zombie lär även komma tillbaka i rollen som Deborah Myers, Michael och Lauries mor. Även fast Debora dog i den förra filmen. Förmodligen är det alltså i flashbacks, drömmar eller i Lauries psykotiska synvillor som får vi se henne.Myers slashar till psychobilly toner
Musiken i filmen kommer att framföras av bland annat "Captain Clegg and The Night Creatures'". Psychobilly bandet kommer även att släppa en skiva parallellt med filmen under titeln "ROB ZOMBIE presents CAPTAIN CLEGG & THE NIGHT CREATURES (music from Halloween 2)". Kolla in bandets Myspace.

H2 har premiär 28 augusti 2009
, trailern har ni här nedanför. Men var fan är Zombies omtalade T-Rex?
FEARnet gjorde ett liten "behind the scenes" reportage på filmen som kan ses här: FEARnet On Set

Trailer #2, första trailern hittar du på youtube

Filmposters - Senaste fyndet!


Senaste fyndet på Internet är posterarkivet "Wrong Side of the Art". Här hittar man högupplösta skräck, scifi, explotation, cult, trash och b-films posters. Allt helt gratis för nertankning. Man har även uppdelade arkiv och tags som; italian sex comedy, torture, zombie, carsploitation, sex-education med flera, med flera. Helt klart värt att ta en titt in. Wrong Side of the Art

Ändå är det fortfarande movieposterdb.com som är "teh shiat" när det gäller nerladdningsbara filmposters, här finns (nästan) allt! Fast det kostar en liten slant, 5€ för 100 posters, 10€ för 250, 25€ för 750 eller 50€ för 2000. Man kan även ladda upp posters, som förståss inte redan finns på sidan, och på så sätt få credits. En uppladdad poster = en poster att ladda hem. Bäst gillar jag den här sidan för att de har posters från så många olika länder. Polska och Tjeckiska är mina absoluta favoriter.

Ong-Bak 2 här?

Ong-Bak 2 här?
Nu, äntligen, kommer Tony Jaa med sin uppföljare (som är en prequel) på "Thai-fight" rullen Ong-Bak. Elle ja, Ong-Bak 2 kom ju redan 4 december förra året i Thailand. Men vi är ju lite sena med asiatiska filmer här på våra breddgrader. Men vi kanske får vänta lite till i alla fall. Tyskland har ju redan fått filmen på DVD, dubbad på tyska så klart. I Frankrike har filmen premiär på bio 22 juli, dubbad till franska (så klart). Filmen har även premiär i Spanien och Italien i sommar, men även där dubbade varianter. Så va fan? I USA får folket vänta till 23 oktober på en premiär. Så kanske, med lite tur, är det vår tur efter jänkarna.

Forntida Thailand
Filmen utspelar sig år 1421, eller 1974 i den Buddistiska kalendern, i Thailand. Berättelsen kretar runt en föräldralös pojke som undkommer sin död och räddas av en grupp krigare. Han växer upp i en by där han får kunskaper och lärdom av uråldrig stridskonst. Genom att hjälpa folket och hitta sina föräldrars mördare beger han sig iväg. Men sanningen om hans föräldrars död ligger närmare honom än vad han tror. (från filmtipset.se)

Filmen har egentligen ingenting att göra med den första filmen eller med Jaas tidigare Tom-Yum-Goong som ibland kallats för Ong-Bak 2.


En trailer med custom-english-subtitles finns att ses här nere:


I väntan på Lost


I den långa väntat på säsong sex av Lost (Januari 2010) har IGN en "painkiller/tillfällig tröst" i form av en artikel om huvudpersonernas öden. De kallar den för ""Lost: Greatest Tragedies" (klicka på titeln för att öppna artikeln)

Artikeln följer de miserabla öden som några av huvudpersonerna råkat ut för. Personerna är; Michael Dawson, Charlie Pace, Juoliet Burke, Daniel Faraday och John Locke.
 
!!!SPOILER WARNING!!! !!!SPOILER WARNING!!! !!!SPOILER WARNING!!!
Har du inte sett klart alla fem säsonger ska du hålla dig borta från artikeln!

Kortfilm - Gay by Dawn

Här har vi Jonathan Londons sinnesjukt roliga "Gay by Dawn" om fyra rednecks som sitter ute i skogen och berättar spökhistorier. När en av dem berättar en historia om vilka fasor som kan lura i skogen blir gänget plötsligt rädda och misstänksamma. Kommer de att klara natten, eller kommer det att bli "Gay by Dawn"?

Jonathan London har belönats med en hel del priser för sin kortfilm. Bland annat plockat hem vinster på Comic-Con 2005 och International Festival of Horror 2004 för att nämna några. Den här måste bara ses!

Filmen finns att köpa på DVD för 5,99$ på dvdexpeditor.com


GAY BY DAWN

Finlands svar på Hostel?


De två finska regissörerna Tommi Lepola, från Ylöjärvi, och Tero Molin, från Tammefors, har snickrat ihop en finsk skräckis med Hostel-anda. De kallar den för Skeleton Crew!

I filmen ser vi okända finska skådespelare som Rita Suomalainen, Anna Alkiomaa, Jani Lahti, Ville Arasalo, Riikka Niemi, Eija Koskimaa plus många andra du säkert aldrig har hört talas om. De pratas heller inte finska i filmen, utan det är engelska som gäller. Fast med en viss, kanske inte så distant, finsk-engelsk brytning så klart. Kan det bli bättre än så här kanske du frågar dig själv? Vänta tills du fått höra handlingen.Filmen går ut på att ett gäng ungdomar ska spela in en film. Filmen ska återskapa de händelser som utspelade sig i ett gammalt hus, alltså ett hus där man tydligen spelade in snuff-filmer. Men när de av en slump hittar och börjar titta på original rullarna som legat gömda i huset blir regissören galen och vill göra allt som i filmerna, fast på riktigt. Trailern till spektaklet kan du se här nedanför. Kom ihåg att pricka i en närliggande bakislördag för den här.

Premiären är satt till 21 juli.


Jennifer's Body - Hell Yes!


Här har vi då den slutliga (final) postern för Megan Fox kannibal/zombie rulle "Jennifer´s Body", skriven av "Juno" författaren Diablo Cody. bloody-disgusting.com har fått ta del av postern i all sin ära först av alla, därför de taggat den med sin logo. Klicka på postern ovan för en högupplöst variant.

Undrar om de blev tvungna att byta ut den första postern efter att de insåg att den va så lik "True Blood". Förra postern med "True Blood" jämförelse samt första "greenband" trailern (nu i HD kvalité) postada jag tidigare och kan ses här. Den ocensurerade trailern (redband) finns på youtube

Den officiella hemsida hittar ni på: Jennifersbody.com

Where are the Wild Things?Den prisbelönta musikvideoregissören Spike Jonzes filmatisering av Maurice Sendaks bok "Where the Wild Things Are" har världspremiär 16 oktober i år. Kanske du aldrig hört talas om den? Shame on you! Men bara lugn, här är din guide till både filmen, boken och även allt annat runt omkring.

 Vilken Bok?
Where the Wild Things Are är en bilderbok för barn av Maurice Sendak. Den utkom 1963 och har därefter vunnit ett flertal olika priser. Bland annat belönades den med ett av de mest prestigefyllda amerikanska barnboksprisen, the Caldeo Medal 1964. Priset tilldelas den författare/konstnär som skapat årets bilderbok för barn.

Max flyr verkligheten
Bokens handling kretsar runt den lilla pojken Max. En kväll springer han runt hemma utklädd till varg och jagar hunden med en gaffel. Detta gör att Max mor blir arg på honom och han blir skickad i säng utan kvällsmat. I sin frustration fantiserar Max ihop en mystisk skog i sitt rum, en skog fylld av märkliga och otäcka monster. Monstren ser skrämmande och farliga ut, men Max lär sig att tämja dem och blir krönt till deras konung.

Obamas favorit
Lite rolig kuriosa om boken är att i en intervju berättade Sendak att monstren i boken egentligen skulle vara hästar. Men han kom på att han inte kunde rita hästar, så det fick bli monster istället. President Barack Obama ska även ha sagt att det här är en av hans favorit böcker. 

Tidigare filmatiseringar
Den första filmatiseringen av boken kom 1973, regisserad av Gene Deitch. Det var en animerad kortfilm på 7min som utkom i två olika versioner. Originalversionen hade berättarrösten gjord av Allen Swift medan 1988-versionen använde Peter Schickeles röst.

Walt Disneys försök
1983 va Disney på gång med en banbrytande CGI-animerad filmatisering av boken. Som regissör stod blivande Pixar chefen John Lasseter. Projektet kom dock aldrig längre än test stadiet och filmrättigheterna föll ur händerna på Disney. Test klippen finns dock att ses på yotube här 


Where the Wild Things Are 2009

Spike Jonze har försökt hålla historien så nära boken som möjligt i sin filmatisering. Till sin hjälp har han haft Dave Eggers. Under inspelningen har  även de båda varit i kontakt med bokens författare (Maurice Sendak) för att bolla idéer. Sanningen är att det faktiskt var Sendak själv som gick till Jonze och föreslog att han skulle filmatisera boken. En filmatisering ska ha varit i Sendaks tankar sedan tidigt 90-tal, men han säger att det inte funnits någon som passat för projektet.

Max spelar Max
I filmen ser vi Max Records (passande namn) spela den unga pojken Max. Som i boken blir Max skickad till sängs, detta efter att han ställt till med olika hyss för att modern Connie (Catherine Keener) bjudit över en pojkvän. På sitt rum fantiserar Max ihop en fantasivärld där han seglar iväg på ett hav till en ö bebodd av mystiska monster.

Kända namn som monsterröster
Att hitta någon som skulle passa i rollen som Max var inte det lättaste. Man höll öppna auditions dit tusentals barn världen över kom för att visa vad de gick för. Slutligen föll lotten på Max Records. Max Records kan för tillfället ses i "The Brothers Bloom" från 2008 tillsammans med Mark Ruffalo, som även spelar i denna. Rösterna till monstren har lånats ut av bland annat James Gandolfini, Forest Whitaker och Catherine O'Hara. Monstren är gjorda med hjälp av dockor, animatronik och CGI. 


Musikvedeoregissör
Regissören Spike Jonze är mest känd för sina skatefilmer och musikvideos åt bland annat
Björk, R.E.M, Beastie Boys och Chemical Brothers. Men han har även gjort ett namn för sig inom långfilmsvärlden, för ingen har väl missat hans succé film "Being John Malkovich" från 1999. Men det har stått aningen stilla på den här fronten ett tag nu (närmare sju år sedan förra långfilmen "Adaption" hade premiär). Fast det är förståss inte helt sant...

Mycket trubbel på vägen
Från början var det nämligen meningen att Universal skulle stå för produktionen av "Where the Wild Things Are". Så tidigt som november 2000 kunde man se en teaser i början av filmen "The Grinch".  Det blev dock en hel del tjatter mellan studion och Jonze som slutligen gick över till Warner Bros för att slutföra sin film. Anledningen till dispyten mellan Jonze och Universal ryktas bero på att studion tyckte att filmen var alldeles för grym. Det ska även ha rapporterats om barn som sprungit ut gråtandes från en förhandstitt av den ofärdiga filmen. Men även Warner Bros lär ska ha tyckt att filmen inte varit tillräckligt familjevänlig. En hel del ändringar har lett till att premiärdatumet ständigt skjutits fram. Först var premiären satt till maj  2008, sen oktober samma år till "någon gång" 2009. Nu är det i alla fall världspremiär 16 oktober i år. För våra breddgrader blir det i slutet av november.

Trailern kan ni se här nedanför.


Trailer

District 9 - Theatrical Trailer

OK. Det är kanske lite väl mycket snack om den här filmen här på bloggen. Men nu har i alla fall den fullständiga trailen äntligen anlänt, och det kan man ju bara inte strunta i. Check it out! Följ hypen via mitt tidigare inlägget om District 9 här


GAMER - Hologramposter!

Hologram Poster
Nya action-rullen "GAMER" har kommit med en ny poster. Och här snackar vi inte "your avarage movie poster". Det här är en hologram liknande 3D poster som du ser via din datorskärm med hjälp av en web-cam. Låter det komplicerat?

Via Web-Cam
Så här fungerar det. Gå in på whosplayingyou.com och ladda hem den svartvita "i-Con". Printa ut denna på ett vitt papper. Slå på din web-cam och lägg pappret med den utskrivna "i-Con" på bordet framför kameran. På skärmen kommer du se hur ett 3D hologram vecklar ut sig från pappret. Svänger du på pappret svänger sig hologrammet på skärmen i "real time". Sick! Trailern postades jag tidigare här

Vad väntar du på? Gå in på whosplayingyou.com och testa själv!i-Con

Lite sedda filmer, 8/7 -09

Don't Torture a Duckling
1972
Lucio Fulci
Betyg: 3+

Tre busiga ungar lever i en underutvecklad bondby i Italien där de fördriver tiden med diverse hyss. En dag hittas en av ungarna strypt till döds. Misstankarna faller direkt på byfånen. Men efter närmare granskningar visar sig mördaren vara någon helt annan. En grym och mörk historia vecklar ut sig.

"Non si sevizia un paperino" (eller "Don't Torture a Duckling" som den är mera känd som) är en både obehaglig och ruggig historia i Giallons spår. Fulci har laddar upp med otäcka scener och en historia som vrids och bänds från vänster till höger under filmens gång. Våldet flödar. En kvinna blir grovt misshandlad av ett gäng beväpnade med kättingar på en gravgård. Brutalt. Men förutom några riktigt bra scener så tycker jag inte det finns  något som skiljer den nämnvärt från mängden. Det är en bra film som absolut är sevärd, men inte tillräckligt speciell för att komma över tröskeln till en fyra.


Cry Baby
1990
John Waters
Betyg: 4-

Totalparodi på 60-talets musikaler á la Grease. Johnny Depp spelar huvudrollen som coolingen "Cry-Baby". Han kan trycka fram en tår på begäran och lyckas på det sättet få alla tjejer på fall. Hans coola gäng åker på trubbel från medelklassgänget när Cry-Baby stöter på en av killarnas tjej.

Iggy Pop, Ricky Lake och Johnny Depp i samma film! Det är för bra för att vara sant. Jag satt och gapskrattade hela filmen genom. Det är så patetiskt överdrivet med sådan sjukt kul humor som har glimten i ögat. Förstår inte hur folk kan kommentera på att det är för överspelat och för mycket Grease. Det är som att säga "Starship Troopers är för mycket action och för lite handling med hjärndöda huvudpersoner". Det här är ju fan en parodi på Grease i all sin ära. Det är överspelat, ja! Överdramatiserat, ja! Men det är så perfekt timing att allt blir helt klockrent.


Zombi Holocaust
1979
Marino Girolami
Betyg: 2-

Kroppsdelar försvinner märkligt från ett bårhus i New York. Gärningsmannen tas på bar gärning, tuggande på ett hjärta. Mannen visar sig ha anknytningar till en kannibalisk ö. En grupp läkare och reportrar beger sig ut till ön för att forska i mannens kannibaliska beteende.

Marino Girolami har inte lyckats med mycket, inte ens den här, hans mest kända verk. Som namnet redan antyder är det här en direkt ripp off av två filmer. Första halvan är från Lucio Fulcis "Zombie Flesh Eaters", och den sista halvan från Cannibal Holocaust. Filmen är till och med inspelad på samma plats som Fulcis zombie rulle, slutscenerna är i samma jävla hus! Det är inte mycket som räddar den här filmen från en etta, men gore scenerna är rätt bra. Båtmotorn är en sann klassiker.


Sorstalanság (Fateless)
2005
Lajos Koltai
Betyg: 4+

Gyrörgy är 14 år och bor i Ungern. Andra världskriget är i full gång. Efter svåra tider hemma hamnar han slutligen på ett tåg till Auschwitz och sedan vidare till Buchenwald. Han får lära sig att se livet från den ljusa sidan, medan man själv befinner sig i ständigt mörker.

Filmatiseringen av nobelpristagaren Imre Kertész' självbiografiska roman är stark och jordnära. Att det är ungerska skådespelare gör att den känns så mycket mer än engelsktalande varianter. Mer äkta, mer sant. Sen gör också skådespelarna helt fantastiska insatser. Fotot är oerhört vackert och historien är fängslande. Man sitter klistrad, vågar knappt blinka. Jag måste ändå få klaga lite på att det känns aningen ryckigt med de korta klippen. Men i sin helhet hör den hemma bland de starkaste filmerna om förintelsen.


Willow
1988
Ron Howard
Betyg: 3+

Drottning Bavmorda (Jean Marsh) får vetskap om att en nyfödd flicka kommer att leda till hennes undergång. Hon beordrar genast att alla nyfödda flickor ska dräpas. Av en slump hamnar flickebarnet hos den kortväxta bonden Willow Ufgood (Warwivk Davis). Han beger sig iväg för att skydda barnet tillsammans med Madmartigan (Val Kilmer). Det blir ett storslaget äventyr i ett land fyllt av krig och magi.

Det är ett småmysigt äventyr George Lucas och Ron Howard kokat ihop med ingredienser från bibeln och J.R.R Tolkien, kryddat med lite hemliga kryddor av Lucas själv. Storyn är rätt basic och följer mallen för de flesta fantasy filmer. Huvudpersonen ska från punkt A till punkt B och på vägen stöter han på monster/magiker/drakar. Effekterna är bra för att vara 1988. Överlag gillar jag äldre filmer i den här genren, för då slipper man plastiga CGI-klumpar. Även fast det där monstret med två huvuden skriker efter "digital improvement". De där gris-hund-rottorna, eller vad man ska kalla dem, va riktigt schysta. Ska tydligen ha varit uppklädda Rottweilers. Det här är inte den bästa i genren men helt klart ett sevärt bidrag. Lucas själv insåg att det här inte riktigt fungerade som film, men fortsatte att skriva böcker om huvudpersonerna.

Jennifer's Body - First Trailer

Megan Fox (Transformers) är aktuell som zombie kannibal i Diablo Codys (Juno) senaste skapelse "Jennifer's Body". Regisserar gör Karyn Kausman, som kanske inte riktigt lyckades med sin senaste film Aeon Flux. Men hon säger att det här är filmen som ska ändra hennes rykte. Vi får hoppas på det.

Fox spelar cheerleadern Jennifer som blir besatt av en demon. Hennes törst på blod kan bara släckas av killarna i hennes klass. Diablo Cody berättade nyligen i en intervju med tidningen Empire att hon ville skriva något helt annat efter Juno. "Skräck har alltid varit en fascinerande genre", berättar hon.

Angående postern till filmen, liknar den inte lite väl mycket på postern till True Blood? Kolla här: True Blood Poster


Första trailern kom för bara några timmar sedan och kan för tillfället fotfarande ses här nere, lägger upp bättre version inom kort. Premiär 9 oktober 2009.
(HD-trailer nu addad, 10.7 kl.15:30)

 

Jennifer's Body - first trailer

Senaste "District 9" Postern


Rykande färsk poster som just anlänt

Antal regisserar Predators

And the winner is...
Predators regissör är fastslagen, Robert Rodriguez har bestämt sig. Det slutliga valet har legat mellan Neil Marshall (The Descent) och Nimrod Antal (Vacancy). Men nu är det bekräftat att Nimrod Antal vunnit duellen. "Han har sådan utstrålning, kommunikationen fungerar bra och han är full av idéer" säger Rodriguez, som står som producent för den nya Predator filmen.

Inte hem till Predator, ännu
Filmen kommer att utspela sig på en annan planet, en Predator planet. Men inte Predators "hem planet", poängterar Rodriguez, "Det är inte läge för det riktigt ännu".

Den värdiga uppföljaren?
Det känns bra att Rodriguez är med och drar i spakarna från sitt "Troublemaker Studios". Annars hade vi antagligen sett en barnvänlig Predator film med en åldersgräns på typ 13. Inte för att jag tror att Antal skulle balla ur, men med ett stort namn bakom sig så har man mer att säga till om. Inte för att ta ut något i förväg, men jag kan mig redan nu säga att Predators kommer vara den där uppföljaren alla fans väntat på sen besvikelsen på Predator 2.

Var är Arnie?
Det är ganska osannolikt att Arnie kommer att vara med i den här, inte ens i sitt CGI-utförande á la Terminator Salvation. Arnie säger att han har allt för mycket jobb med att rädda Kaliforniens vacklande ekonomi, att ta ledigt för att spela in actionfilmer skulle inte se så bra ut.

Mer Alien vs Predator?
Angående titeln "Predators" undrar jag om de inte hintar lite på filmerna Alien och Alines (Alien 2), kanske vi får se fler anknytningar i filmen? Premiären är för tillfället satt till 7 juli 2010.

Mer från Rodriguez
Förutom att producera Predators är Rodriguez på G med "Sin City 2", en sci-fi action som kallas "Neverwrackers" och så klart, "Machete" från Grindhouse fake trailern.

you don't mess with the Predator!

District 9 tar över!Det byggs upp mer och mer hype runt Neill Blomkaps regisserade och Peter Jacksons producerade Sci-Fi rulle "District 9". Kollar man runt på internet hittar man fake hemsidor om företagen i filmen, informationsfilmer och en arg bloggare som tycker att företaget MNU sprider lögner.

Jag har här nedan försökt samla ihop allt jag kunnat hitta angående filmens reklamkampanj. Filmen ifråga har premiär 14 augusti.

THE PAGES
Hemsidorna relaterade till filmen och företagen i filmen

D9.com läs
Officiella hemsidan. Här kan man logga in som "Human" eller "Non-Human". Human-sidan är vänligt upplagd medan Non-human är mer elak i tonen.

Multi-National United läs
Fiktiva företaget MNU och deras hemsida. Här kan man söka jobb och läsa om vad företaget sysslar med

Maths from Outer Space läs
Ett matematiktest för att hitta de smartaste personerna för jobb inom MNU. Fick 8 av 10 rätt, fixar du det?

MNU Spread Lies läs
Den arga bloggaren som tycker MNU sprider lögner. Sidan är skriven i alien-språk men kan översätta till engelska med en knapp på sidan om texterna.

MNU Spread Lies - Twitter läs
Samma bloggare som ovan fast på twitter

THE POSTERS
Dessa plakat har man kunnat hitta runt om i USA. Vill du ladda hem och skriva ut egna postade jag för ett tag sedan några i bättre kvalla. Se här

   

THE INTERVIEWS
Här hittar ni de tre intervjuer som D9-news gjorde med ortsbor som tyckte till i olika frågor angående "the non-humans".

Interview #1 [watch]
How do you feel about the non-humans living in your city?

Interview #2
[watch]
Do you have a problem with the way the non-humans communicate?

Interview #3
[watch]
Do you think the non-humans are comitting too many crimes?


THE VIRAL VIDEOS
Upplysande klipp om företaget MNU och anti Non-Humans kampanjer

MNU Multi-National United [watch]
Kort informationsfilm om företaget MNU

"Non-humans have escaped from District 9"


THE OTHER STUFF
Lite annat smått och gott jag snubblat över på youtube

District9News.com Opening [watch]

District9News.com - Update #1 [watch]

Trailer - uncensored [watch]

MNU Protest [watch]

The Viral Campaign Revealed [watch]
Allt om kampanjen runt District 9

Kortfilmen "Alive in Joburg" som District 9 bygger på postade jag i ett tidigare inlägg. Se här

RSS 2.0