H2 närmar sig


Michael Myers is back! Rob Zombie är, som all borde veta vid det här laget, snart ute med en uppföljare på sin re-make/prequel av slasherklassikern Halloween från 1978. Rob Zombies Halloween från 2007 var en rätt hyfsad och klart sevärd film om hur Michael Myers blev den kallblodiga slashersymbolen i vit mask. Jag vet att många kanske inte håller med mig på den punkten, men som en ensamstående film är den helt klart godkänd. Punkt.

Laurie Strode i fokus
H2, som uppföljaren heter, fortsätter där den första slutade och följer upp eftereffekterna av det hemskheter som inträffade i den lilla staden Haddonfield. Istället för att fokusera på Michael Myers kommer filmen att följa Laurie Strode (Scout Taylor-Compton) och hur hennes dagliga liv påverkats av händelserna. "Jag försöker skapa det helt motsatta av vad folk förväntar sig", berättar Zombie. Enligt honom är det kontakten mellan syskonen Michael och Laurie som är den drivande kraften i filmen, hur de båda delar liknande psykologiska problem. Michael är givet sinnesjuk och det är Larue också, men hennes psykopatiska sinnen är inte lika uppenbar. Genom filmens gång sjunker hon längre och längre ner i galenskapen. Det som förut varit dolt i djupet kommer slutligen upp till ytan. Det kommer att bli mycket realistisk och mycket våldsamt.

 

Inga skyldigheter till originalet
Rob vill göra klart för alla med att poängtera att det inte rör sig om någon re-make på Halloween II från 1981 - "Det här är helt min egen grej med en helt egen story". Han säger att det känns skönt att köra sitt eget race och inte behöva bry sig om att vara lojal till serien eller att försöka skapa någon sorts John Carpenter atmosfär. I en intervju med Bloody Disgusting säger han "Jag känner inga som helst skyldigheter, förutom att gå helt crazy med filmen". I slutändan påminner det hela visst lite om vad Rob sa om den förra filmen, att han inte var ute efter en re-make utan en egen vision. Nå, vi får se vad herr Zombie kokar ihop.
 
Zombie var trött på filmen
Från början var det inte helt klart att det var Rob Zombie som skulle regissera uppföljaren. På Terror Convention 2008 bekräftade producenten Malek Akkad att en uppföljare var på gång, men att det var fransmännen Alexandre Bustillo och Julien Muary som skulle stå för regin. Zombie hade nämligen tidigare upplyst producenten om att han känt sig trött och utsliten av hela konceptet och inte ville ha något att göra med en eventuell uppföljare. Men efter att ha fått vädra sina tankar ett tag ändrade han sig slutligen. 15 december 2008 rapporterade Variety att Rob Zombie slutligen skulle regissera.

Samma skådespelare
Skådespelarna från den förra filmen återvänder. Alltså får vi se Tyler Mane som "Michael Myers", Malcolm McDowell som "Dr. Samuel Loomis", Danielle Harris som Annie Bracket och som tidigare nämnt Scout Taylor-Compton som Michels syster "Laurie Strode". Rob Zombies fru Sheri Moon Zombie lär även komma tillbaka i rollen som Deborah Myers, Michael och Lauries mor. Även fast Debora dog i den förra filmen. Förmodligen är det alltså i flashbacks, drömmar eller i Lauries psykotiska synvillor som får vi se henne.Myers slashar till psychobilly toner
Musiken i filmen kommer att framföras av bland annat "Captain Clegg and The Night Creatures'". Psychobilly bandet kommer även att släppa en skiva parallellt med filmen under titeln "ROB ZOMBIE presents CAPTAIN CLEGG & THE NIGHT CREATURES (music from Halloween 2)". Kolla in bandets Myspace.

H2 har premiär 28 augusti 2009
, trailern har ni här nedanför. Men var fan är Zombies omtalade T-Rex?
FEARnet gjorde ett liten "behind the scenes" reportage på filmen som kan ses här: FEARnet On Set

Trailer #2, första trailern hittar du på youtube

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0