Freddy is Back!

klicka för större poster Freddy nästa i ledet
När man nu ändå har gjort re-makes på klassiska skräckfilmskaraktärer som Leatherface, Michael Myers och Jason Voorhees - så varför inte även göra en på A Nightmare on Elmstreets Freddy Krueger? Eller rättare sagt tre, men mer om de sen. 

Den 29 januari, 2008 gick Variety ut med att Michael Bay och hans produktionsbolag Plarinum Dunes skulle göra en nyinspelning av slasherklassikern "A Nightmare on Elmstreet" från 1984. 11 februari 2009 konstaterar Risky Biz Blog att musikvideoregissören Samuel Bayer kommer att dra i spakarna för projektet. 

Från Wes Craven blev det dock lite sura miner när nyheterna nådde honom. IGN tog ett snack med Craven som säger "Det är bittert, det är det för att det är en så viktig film för mig. När jag skrev på originalkontraktet för filmerna gav jag upp alla rättigheter, så det finns inget jag kan göra. Jag var mycket mera nöjd med Last House on the Left där jag fick vara med och vägleda filmen genom produktionen och vi hittade en underbar regissör". Hela IGN's Craven intervju, där det även snackas lite Scream 4, kan läsas "här.

En som i alla fall ställer sig possitivt till nyinspelningen är Robert Enlglund (Freddy Krueger i de tidigare filmerna). I en intervju med fearnet.com berättar han att han tycker det är på tiden att en ny version med bättre specialeffekter och dröm-scener som piffats upp med CGI kommer ut. Han kommenterar även skådespelar valet för den nya Freddie Krueger.

Jackie Earle Haley som Freddy Krueger

Den nya Freddy Krueger kommer alltså att gestaltas av Jackie Earle Haley, eller Rorschach från Watchmen därifrån de flesta säkert känner igenom honom. Haley har skrivit på kontrakt för tre filmer, vilket betyder att vi antagligen kommer att få se två uppföljare på den här nyinspelningen. Om den första drar in tillräckligt mycket cash det vill säga. Haley är för övrigt ett välkommet namn, hans prestationer var absolut prima i Watchmen, och i Fearnet.com intervjun ger Englund tummen upp åt honom med kommentaren "Jag är mycket nöjd med valet av Jackie, jag har varit ett fan av honom sedan Breaking Awy. Hans enorma psyke kommer passa utmärkt till rollen". Enlgund påpekar även att han inte gillade Watchmen, men att han verkligen gillade Haley i den.

Enligt Haley kommer hans Freddy inte att inspireras av Englunds gestaltning. Det är även en mer allvarlig Freddy vi kommer att få se, inte den mer skämtsamma Freddy från uppföljarna. Producenten Brad Fuller beskrivning det så här; "He's not funny, he's a fucked up guy". Som motivering för att komma in i rollen säger Haley att han använder frustrationen av att måsta sitta stilla tre och en halv timme när allt smink appliceras. Andra namn i filmen är Ronney Mara som Nancy Thompson, Kyle Gallner som Quentin, Katie Cassidy som Kris och Connie Britton som Marge Thompson. För svar på dina frågor om filmen, kolla in IMDB's FAQ

A Nightmare on Elm Street har premiär den 16 april 2010

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0