Zombies intar tv-rutan!Bara tv-serier med vampyrer?
Jag satt här om dagen och funderade på alla tv-serier om vampyrer. Det är vampyrer hit och vampyrer dit. Buffy, Angel, Blade, True Blood... the list goes on. Men det som slog mig var; varför finns det ingen tv-serie för oss som diggar zombies?

Serietidning blir TV-Serie
Nu för bara några dagar sedan fick jag reda på att mina önskningar håller på att bli förverkligade. En tv-serie med zombies är faktiskt i produktion enligt The Hollywood Reporter för tv-stationen AMC. Serien kommer att baseras på Robert Kirkmans populära serietidning "The Walking Dead". För manus och regi står ingen mindre än Oscarnominerade regissören Frank Darabont (The Shawshank Redemption, The Green Mile). Darborant kommer även att stå som executive producer för projektet.

Zombier inte enda problemet 
Robert Kirkmans serietidningar följer en grupp överlevande efter en zombie apokalyps. Ledda av poliskonstapeln Rick Grimes är de på jakt efter en säker och skyddad plats att leva vidare sina liv på. Serien utforskar livets utmaningar i en värld som kryllar av blodtörstiga zombies. Ibland är faktiskt de mellanmänsklig konflikterna en större fara i deras överlevnad än vad zombierna är.

Hett byte bland bolagen
Serietidningen har varit ett hett byte bland de olika bolagen sedan den publicerades 2003 av Image Comics. Från början var det meningen att NBC skulle få rättigheterna, men NBC roffade slutligen åt sig kontraktet efter ett långt budgivningskrig. Tv-serien kommer nu att vara en del i den storsatsning som AMC kommer att köra med nästa år. Det är tänkt att de nya serierna ska konkurrera med HBO's nuvarande utbud.

Serien som har allt?
Joel Stillerman för AMC säger följande om tv-sationens val; "I don't know of another series of books that has such beautiful storytelling, great human emotions and everything that really works on AMC. It allows us to stay where we want to stay: in the world of smart, sophisticated storytelling and apply that to a show that we think the audience would love."

Ser fram emot serien
Det här är ju bara bra nyheter. Frank Darabont som manusförfattare och regissör! Shit. Ett gäng på flykt i ett land fyllt av zombies må vara ett rätt standardupplägg. Men det är klassiskt och det fungerar. Ser verkligen fram emot den här serien. Premiärdatum finns det ännu inte några uppgifter på, men troligtvis kan man tänka att det kanske blir seriestart till nästa höst.

Tidsfördriv i väntans tider
Officiell Hemsida
Wikiepdia Page
Walking Dead Cover Gallery
Making of the Walking Dead

 Kolla även in några fanmade trailers på youtube under tiden ni väntar på serien:
fan trailer #1, fan trailer #2

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0