The Dark Knight #1 på IMDB top 250

The Dark Knight har stigit till första plats på IMDB's top 250 filmer "of all time". Filmen ligger på ett medelbetyg på 9,5 med 46,915 69,135 röster, alltså bara knappa 1000 röster från Once Upon a Time in the West med 48,376 röster på plats nummer 19.

Det här är något historiskt och helt fantastiskt. En film om en serietidningshjälte slår storfilmer som Godfather, The Shawshank Redemption, Pulp Fiction och Schindler's List. Nu är frågan, hur länge kommer The Dark Knight att kunna behålla förstaplaceringen? Och hur mycket har den sorgliga bortgången av Heath Ledger hjälpt filmen att nå skyarna? Många vill antagligen hylla Leadger genom att ge filmen högt betyg. Men det är inte bara sörgande Ledger fans som hyllar filmen. Filmtidningen EMPIRE gav The Dark Knight fem av fem och på Rottentomatoes.com har filmen 94% på sidans "tomatometer". Filmen har även slagit alla försäljningsrekord.

Det är ju faktiskt så att man blir närvös för att se den här filmen. Förväntningarna ligger så högt att man nästan skiter på sig! Kommer dessutom ha så fullt upp de närmaste veckorna att jag inte kan se filmen förens andra helgen i augusti. Men det kanske är lika bra att se den först då, för det kommer väl att vara fullsmockat i biosalarna de närmaste veckorna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0