Senaste sedda filmerna

Så där ja! Lite filmer som det har tittats på den senaste tiden...


Ratatoulie - 2007
Brad Bird, Jan Pinkava
4

Disney återgår till sin gamle animationspartner och kokar ihop 2007's kanske bästa animerade film, Ratatoulie. I filmen får vi följa råttan Remy som har ett luktsinne ingen annan råtta har, han största dröm är att bli en kock. Men eftersom han nu är en råtta så är det kanske inte det enklaste, att han ständigt blir nertryckt av sin far som tycker att han är totalt oduglig gör ju heller inte saker och ting lättare för den lille Remy. Men en dag tycks vinden vända och en helt ny värld öppnar sig, nämligen Paris.

Det är ett annorlunda upplägg men av en rätt standard Disney berättelse. Animationerna är snygga och visar på att Pixar verkligen är världsledande inom området och karaktärerna är riktigt roliga. Man kan se en hel del drag från tidigare Disney filmer gällande just karaktärerna, även små element från senare Pixarproduktioner kan ses av den mer skarpsynte.

Historien bjuder som sagt inte på några större nyheter men det är ett bra driv på det hela och filmen håller ett stadigt grepp om en med ett högt tempo och händelsefullt innehåll. Detta är ett bra bevis på att Disney och Pixar ska jobba jämsides. Disney vinner absolut ingenting på att försöka gå sin egen väg i animationens värld, de visar sig oftast bara gå vilse med halvfabrikat som Chicken Little, "Kogänget", Meet the Robinsons och The Wild.
IMDB | Filmtipset


Murder Party - 2007
Jeremy Saulnier
3

Det är Halloween och en intet ont anande parkeringsvakt hittar ett inbjudningskort till en fest när han är på väg hem från jobbet. På kortet står det att han är inbjudet till ett Murder Party. Väl framme vid festen, med en hopsnickrad riddarrustning av kartong på sig och ett hembakat bröd till festvärden i ena handen, får han reda på att detta kanske är den sista natten han kommer att spendera... levande!

Det här är ändå en ganska rolig och underhållande film. Det första man ska ha i bakhuvudet när man ser filmen är att detta faktiskt är en lågbudgetproduktion och man ska därför inte sätta förväntningsribban alldeles för högt. Visst känns det lite bittert att inte alltid få se allt smaskigt som händer utanför bilden istället för att se lite blod som skvätter i ansiktet på personen som håller i kniven, och visst har man sett filmer från tidigt 90-tal med mindre budget och bättre effekter. Men den originella idén, humorn och karaktärerna gör ändå detta till ett måste för alla som uppskattar blod i kombination med humor
IMDB | Filmtipset


Beck, Advokaten - 2006
Kjell Sundvall
3-

Efter den totala besvikelsen från den förra filmen (Gamen) tänkte jag att det inte kan bli mycket sämre och jag hoppades på att nästa film i serien skulle bli ett lyft. Visst blev det ju ett lyft också, men det var ändå långt ifrån tillfredställande.

Upplägget är rätt standard och det känns ändå lite skönt med en Beck film där man får sitta och gissa lite på vem mördaren kan vara. Det är dock inte många gånger som man lyckas knyta ihop säcken på ett vettigt sätt på slutet och det mesta hänger oftast på dåligt uttänkta sammanträffanden, så även i denna. Stina Rautelin visar i alla fall på förbättring sen förra filmen och är inte alls lika irriterande dålig. Som med de flesta Beck filmer så är det ju egentligen Gunvald (Mikael Persbrandt) som håller en kvar och jag kan inte annat säga om Advokaten. Det är standard Beck som går lite väl i underkant för en stabil trea.
IMDB | Filmtipset


Vigilante - 1983
William Lustig
2+

Här har vi en gammal klassiker av regissören med det lustigaste efternamnet, Lustig (dåligt skämt, förlåt). Filmen är en typisk 80-tals kriminal-thriller. Eddies fru och barn blir brutalt attackerade av ett gäng och eftersom den underbemannade polisen inget kan göra bestämmer sig Eddie för att ta lagen i egna händer med några arbetskamrater. Tillsammans spolar de gatorna rena från ligister och avskum för att hämnas det som hänt.

Hela filmen känns rätt mycket som The Exterminator som kom 3 år tidigare, fast det gör väl i stort sett alla dessa filmer från 80-talet. Skön musik och coola karaktärer är vad som lyfter upp filmen. Det finns några riktigt sköna moments som bara är så dåliga att det blir bra. Slutresultatet landar ändå på en stark tvåa och vill man ha ett gott skratt med skönt 80-tals stuk, störtcoola karaktärer och bra musik så är detta bakis/förfest filmen du är ute efter.
IMDB | Filmtipset

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0