Andrew Niccol + Al Pacinio = Salvador Dali

Regissören Andrew Niccol som gett oss helt underbara filmer som The Truman Show, Gattaca och Lord of War, håller som bäst på med sin senaste film Dali & I: The Surreal Story. Inspelningarna drar igång i början av 2008 och allt ska vara färdigt för premiär någon gång under 2009. Filmen kommer, som titeln avslöjar, att handla om den spanska konstnären Salvador Dali som är mest känd för sin surrealism och tavlor som The Persistence of Memory med de smältande klockorna. Handlingen kommer dock att ses ur konsthandlaren Stan Lauryssens ögon och det hela kommer att utspela sig från 60- till 80-talet, alltså då de flesta av Dalis stora verk redan var gjorda och då han mer började koncentrera sig på rollen som mentor för just Lauryssen. Boken som Lauryssen sedan skrev om Dali är just den boken som filmen kommer att bygga på, Dali & I.

Som om en film om Dali inte skulle vara tillräckligt intresseväckande så lär skådespelarvalet få de flesta på andra tankar, Dali ska nämligen spelas av ingen mindre än Al Pacino! Pacino berättade i en intervju med MTV att det ska bli riktigt roligt att ta sig an rollen som Dali och att det känns som något han verkligen vill göra just nu.

Cillian Murphy, som blivit ett alltmer känt namn på tapeten efter filmer som Batman Begins, Red Eye, The Wind That Shakes the Barley och nu senast Sunshine, har även han blivit bekräftad att spela i filmen och då som Stan Lauryssen själv. Andra skådespelare som det ryktats om är Claudia Shiffer och Paris Hilton men dessa två är som sagt bara spekulationer och inget har blivit bekräftat.

Det ska bli riktigt intressant att se vad Andrew Niccol kommer att koka ihop, men med Al Pacino i spetsen så ska väl ändå det mesta gå vägen. Room 9 Entertainment som står bakom projektet ser den som en briljant uppföljare till deras förra succé Thank You for Smoking.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0