Lite sedda filmer 8.5 -09


Willy Wonka and the Chocolate Factory
Mel Stuart
1971
Betyg: 5

Den härligt nostalgiska "original" filmen av Roald Dahls roman. De flesta har ju antagligen sett Tim Burtons variant med Mr.Depp som Willy Wonka. Men hörni, det är den här filmen som är THE SHIT!

Det är en jävligt skön film i mästerverks klass rakt igenom. Eller tja, den glider faktiskt lite ur händerna mot slutet. Sista minuterna lutar mer mot fyra än femma. Men i sin helhet går det inte att ta miste på betyget. Solklar femma. Gene Wilder gör en otroligt bra gestaltning av en helt psycho Willy Wonka. Visst, Johnny Depp för all del i Burtons version, men jag kan utan tvekan säga att Wilder slår Depp på fingrarna med en tjock planka. Filmen i ett ord? Mysig.


Death Race
Pauls WS Anderson
2008
Betyg: 2

Den mycket efterlängtad nyinspelningen av den gamla splatter komedin Death Race 2000 från 1975 (förväntan lika stor som besvikelsen). Det är fångar som tävlar mot varandra i ett race, vinner de ett antal tävlingar i rad blir det fira. Det utlovas blod, snabba bilar med coola vapen, explosioner och en upp pumpad Jason Statham. Hur svårt är det att få det här att lyckas bli en hjärndöd men jävligt underhållande action film? Tydligen jävligt satans i helvetes mission impossible stämplat OMÖJLIGT!!!

Jag har väntat på den här nyinspelningen länge. Men "Va fan" är det ända jag har att säga. Vad fan! Det börjar i alla fall rätt lovande. Schysta bilscener har den också. Men var är allt blod? Var är de olydiga fångarna som blir tvingade att springa runt på banan och bli påkörda av de tävlande bilarna?. Det här för fan inget Death Race, det finns ju inget jävla död! Och slutet? Och titta in i kameran och dra en dålig one-liner? Gaaaahhh! Hur fan kan man misslyckas med en film som denna?


Naked Weapon Chek law dak gung
Ching Siu-tung
2002
Betyg: 2-

Honk-Kong action! Eller? Den sadistiska Madame M kidnappar småflickor för att träna upp dem till livsfarliga mördarmaskiner på en hemlig ö. Saker och ting hettar upp när CIA får spår på Madammen.

Till en början känns det här som en systerfilm till Battle Royale. En systefilm som i grund och botten är rätt meningslös och patetisk med sina tramsiga kärleksscener. Här finns ändå några snygga fighter, men även ett flertal totalt värdelöst koreograferade vajerhoppande idioter. Filmen faller på att man inte kunde göra en straigh-on action/fitghting-rulle. Istället vävs tramsiga kärleks- och snyfthistorier in i handlingen som lyser av o-coolhet. Vem fan bryr sig om kännslor när det är action man vill ha?


Monkey Bone
Henry Selick
2001
Betyg: 2+

Regissören bakom The Nightmare Before Christmas, och nej! Det är inte Tim Burton, heter Henry Selick. Han är för närvarande bioaktuell med stop-motion filmen Coraline, som ser riktigt jävla bra ut!. Efter TNBC tog han ett litet snedsteg med Monkey Bone. Största snedsteget var att casta Brendan Faser (Geroge of the Jungle) som huvudpersonen. Tänk om huvudrollen hade fallit till t.ex. Jim Carrey?

Filmen går ut på att serietecknaren Stu och hans galna seriefigur Monkeybone byter kropp. Stu hamnar i en skräckinjagande värld av vilsna själar och måste försöka ta sig tillbaka till den riktiga världen innan Monkeybone förintar världen!

Det kunde ha blivit så jävla bra. Alla scener där inte Faser är med och förpestar tillvaron är helt suveräna. Speciellt han där löparen i slutet som slänger sina organ. Men, får se fram emot Coraline nu bara.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0