Ridley Scott regisserar Alien Prequel


Ny Alien film
Twentieth Century Fox har länge snackat om en prequel till Alien-serien. John Spaihts började jobba på manuset men vem som skulle stå för regin var forttfarande oklart. Men nu har det alltså blivit fastslaget. Variety bekräftar att det blir originalregissören själv som kommer att sitta i regissörsstolen.
Nämligen Ridley Scott.

Första uppföljaren av Scott
Filmen kommer som sagt att bli en prequel till originalet av Ridley Scott från 1979. Även fast filmen haft tre uppföljare så kommer det här att bli den första som Scott haft något att göra med.

Mindre FX, mer thriller?
Att det är Ridley Scott som står bakom den här nya filmen känns faktiskt lugnande. Det måste ändå betyda att de kommit på en så pass bra idé och story att Scott känt att det var värt att lägga ner tid på det. För övrigt är Scotts Alien den absolut bästa i serien, tätt följt av James Cameron "Aliens" från 1986. Cameron körde mer hårdkokt action medan Scott körde på spänning och skräck. Om Scott följer samma recept kan vi vänta oss en ryggradsisande skräckis. När jag tänker efter skulle det faktiskt sitta riktigt bra bland dagens specialeffekts orgier. En "back to basic, spine shilling and suspensive alien movie" helt enkelt. För lite idéer om vad filmen kan komma att handla om kan ni kolla in Martin Anderson artikel på denofgeek.com.

Inspelningarna börjar i slutet av året. Något premiärdatum är ännu inte spikat, så kolla in den här Alien Tribute filmen här nere istället.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0