Kenny Begins

Kenny Starfighter
Den svenska kultserien från slutet av 90-talet ska nu efter tio års tystnad slutligen bli långfilm. Carl Åstrand och Mats Lindberg, skaparna bakom serien, hade länge haft både nya avsnitt och filmer i tankarna. Dock blev dessa aldrig förverkligade och blev istället liggande i en dammig byrålåda. Nyligen togs dock frågan om Kenny upp på ett möte med producenten Patrick Ryborn och därefter fick projektet "grönt ljus". Filmen ska ha premiär i februari 2009


Hur Kenny blev Star Fighter

Manuset är en blandning av allt vad duon skrev efter det att tv-serien var slut. Men en hel del nytt ska även ha lagts till längs vägen. Som titeln säger kommer filmen fokuseras på hur Kenny blev en "Star Fighter" på Galaxhjälteakademin, som sämsta elev någonsin. Av misstag hamnar han på jorden där galaxens tre farligaste prisjägare (Earth, Wind och Fire) är ute efter en mystisk kristall. Självklar lyckas Kenny hamna i mitten av allting.


Johan Rheborg tillbaka

Det känns bra att man valde Johan Rheborg att återta rollen som Kenny. Även fast han nu är 10år äldre och ska spela Kenny som i filmen är yngre än i tv-serien, så tror jag inte det skulle ha fungerat med någon annan. Andra skådespelare som knytits till filmen är Per Mårtenson som Kennys pappa Benny och Björn Gustafsson som lillebror Lenny.

Ser fram emot filmen
Kollade igenom serien för ett tag sedan och trodde inte att den skulle hålla längre. Men serien var faktiskt lika underhålland nu som då, när den gick på SVT för 10 år sedan. Jag hoppas verkligen att filmen kommer vara lika galen och genomtänkt som serien och att man kör samma stil utseendemässigt.

 
Klipp från serien med tyskaläraren och Dr.Deo. Humor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0