Filmer jag sett nyligen MAJ -08

Lite sedda filmer...


Bonnie and Clyde 1967
Arthur Penn
Betyg: 5

Den glamoröst berättade historien om gangsterparet Bonnie och Clyde och deras framfart i den amerikanska södern under 1930-talet. De var aldrig ute efter att göra någon illa, de var bara ute på ett äventyr för att finna varandra. Men någonstans gick allting fel. Det här är deras kärlekshistoria.

Det är en fartfylld film som håller ett bra tempo. Filmer från den här tiden brukar oftast ha lite långsammare tempo än vad man är van med i dagens läge. Här stämmer dock inte det påståendet. Det är mycket välspelade karaktärer. Alla är riktigt bra och jag gillar speciellt Michael J. Pollard som C.W. Men det är Faye Dunaway (Bonnie) som klart regerar. Mittenpartiet där Bonnie träffar sin mamma kändes rätt flummigt men gav bra djup. Även fast jag inte riktigt gillade partiet så tror jag inte filmen skulle klarat sig lika bra utan det. Slutet är så brutalt och så magnifikt, pricken över i. Det här är en klassisk "materpiece"!
Trailer | IMDB



The King of Kong 2007
Seth Gordon
Betyg: 4

Nya tv-spel med fotorealistisk grafik, ingående story och magnifika musiknummer... släng er i väggen! I den här nya dokumentären är det gamla hederliga arkadspelet Donkey Kong som är i fokus.

Steve Wiebe har bestämt sig för att slå Billy Mitchells rekord i Donkey Kong. Rekordet sattes 1985 och sedan dess har ingen ens kommit i närheten det. När Billy får reda på att någon försöker slå hans gamla rekord blir han aningen orolig. Har Billy en plan för hur han ska försvara sin titel?

Det är en riktigt bra dokumentär. Personerna är både roliga och intressanta, man skulle nästan kunna tro att de är påhittade. Här finns lagom men ingående fakta och backstory . Om man inte har tv-spel som en del av sitt förflutna så kanske inte det här är den mest intressanta dokumentären. För oss som har det är det både intressant och underhållande.
Trailer | IMDB


One-Armed Executioner 1983
Bobby A Suarez
Betyg: 2

Typisk 80-tals action, filippinsk... och dubbad. Bakismorgonen är räddad!

En interpolagent är ute efter hämnd. Ett gäng skurkar har mördat hans fru och huggit av hans arm, så det är ju klart att han är förbannad. Men det är inte så lätt att slåss med en arm. Han måste därför öva upp sig på ett kampsportsläger och lära sig hemliga tekniker. Sen är det bara att sparka skiten ur skurkarna.
Trailer | IMDB

Det är ju helt underbara dessa filmer. Storyn är ju egentligen samma som i alla dessa b-filmer från den här tiden. Helt skön theme-låt, som används flitigt, har den också. Var ju ett måste på den tiden att ha en låt som fastnade lätt på hjärnan (kolla trailern!!!). Alla som blivit skjutna ligger som vanligt och kvider och skricker i en evighet innan de dör, humor! Varför faller de inte bara ihop och håller käften? För att det är mer humor. Se den, med en rejäl baksmälla.
Trailer | IMDB

Kommentarer
Postat av: http://TUMADRE.blogg.se

bra att du sätter betyg också :) uppskattas.

2008-05-27 @ 15:54:30
URL: http://TUMADRE.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0