Senaste sedda filmerna 26 juni -08

Atomik Cirkus 2004
Didier Poiraud, Thierry Poiraud
Betyg: 3+

En psykadelisk och flippad kärlekshistoria som slutar i en alien invasion och litervis med blod. Historien kretar runt James Bataille och hans kärlek Concia. Problemet för dem är att James av förtjänar ett fängelsestraff på 133år för att ha förstört en årlig paj-festival med sin motorcykel. James rymmer från fängelset samtidigt som en mystisk komet slår ner i det lilla samhället. Hur ska det gå med årets paj-festival?

Helt okej film faktiskt. Rätt speciell och väldigt psykedelisk, passar förmodligen inte alla i smaken. Jag gillar texterna i Concias sånger, de har en bra samhörighet med filmen och speciellt slutet. Genre-mixen var även riktigt underhållande och oväntad.


Vinnare och Förlorare 2004
Kjell Sundvall
Betyg: 2-

Det är det här man får när man slår sig ner framför TV'n och slår på TV4. Sönder-moraliserad familjefilm med "pytti-nytti-story" där hela filmen kan räknas ut i förtexterna.

Filmen handlar om ensamstående pappan Fredrik och hans dotter Magda. Fredrik är travkusk och vill vinna i hästtravet, Magda tänker ställa upp i skolmästerskapen och vinna en springtävling. Släng in lite familjeproblematik, ungdomstrots och en liten kärlekshistoria så har man en typisk svensk familjekomedi.

Det hela är rätt patetisk. Lättuträknad är bara förnamnet, man vet oftast exakt vad som kommer att hända och när. Skådespelarna är rätt dåliga men det finns några småroliga karaktärer, som han där snubben som äger bingo-hålan. Slutet är pinsamt dåligt. Mycket svag tvåa.


Den Bästa av Mödrar 2005
Klaus Härö
Betyg: 3+

Under fortsättningskriget i Finland mellan 1939-1944 evakuerades barn över till Sverige. Det här är berättelsen om en av alla dessa 70.000 barn som fick lämna sina föräldrar och komma till ett nytt land med ett språk det inte kunde förstå.

Historien är bra, baserad på en roman av Heikki Hietamies. Utförandet i filmformat känns dock inte lika genomarbetat. Skådespelet är av mycket varierande klass. Från mediokra insatser finns här riktigt bra prestationer från både Michael Nyqvist och Brasse Brännström. Fotot är det jag tycker är bästa med den här filmen, otroligt snygga vyer som fångats oerhört bra. Och ja, det finns en hel del bra saker med den här filmen men den känns inte riktigt helt färdigpolerad. Helhetskännslan är inte komplett. Alla förutsättningar fanns men man nådde inte riktigt fram, det här kunde ha varit så mycket bättre.


Fakers 2004
Richard Janes
Betyg: 3+

Småfifflaren Nick Edwards är skyldig en maffiaboss stora summor pengar. Desperata försök till snabba pengar drar honom slutligen till förfalsknings-branchen. Tillsammans med sin nya flickvän och hennes bror ska de försöka skramla ihop pengarna till den allt otåligare maffiabossen.

Jag måste faktiskt säga att jag gillade den här filmen. Kändes lagom smart och välgjord, speciellt med tanke på budget och ålder på regissören. Helt klart över förväntningarna. Visst är den rätt typisk på sina ställen men det är ändå bra flyt filmen igenom. Upplägget tycker jag även är bra. Vill se mer av dessa brittiska independent regissörer som t.ex. Shane Meadows. För övrigt tycker jag den är mycket bättre än t.ex. Layer Cake.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0