Senaste sedda filmerna 9 juli -08

Det har inte blivit så mycket skrivande de senasta dagarna. Har nämligen varit på Ruisrock-festivalen och festat till helt suveräna band! Håller som bäst på att klippa ihop en liten film om det hela, kommer lägga upp den här när den är klar. Här nedanför hittar ni några nyligen sedda filmer.



3:10 to Yuma 2007
James Mangold
Betyg: 4+

Den laglösa legenden Ben Wade härjar runt med sitt banditgäng i ett 1800-talets Arizona. Efter ett bakhåll blir han fängslad och iväg skickad mot 3:10 tåget till Yuma för rättegång. Några tappra män ställer upp på att överlämna honom till tågstationen. Under färden lyckas Wade och en av männen, Dan Evans, bygger upp en smått märklig vänskap med varandra då de vinner varandras respekt.

Det här var riktigt bra. En typisk och klassisk western-rulle. Trodde inte man kunde göra klassiska historier som denna längre. Jag visste dock inte att det här var en re-make, så där sjönk begeistringen en smula. Bale och Crowe är verkligen på topp, de presterar båda otroligt bra. Till och med Logan Lerman som sonen gjorde bra ifrån sig. I mitt tycke känns filmen lite väl polerad för att vara en skitig western. Men rikligt med underhållning och spännande gunslinger-scenen bjuder den på i alla fall, speciellt slutet är helt underbart. Nu måste jag försöka få tag på originalet.


Be Kind Rewind 2007
Michel Gondry
Betyg: 3

Jerrys hjärna har blivit magnetiserad efter ett misslyckat sabotage av en el-station. Detta leder till att alla VHS-filmer i hans polares videobutik blir förstörda då han stormar in. De båda blir nu tvungna att spela in egna versioner av filmerna för att deras dementa stamkund ska hållas nöjd.

Stundvis är det roligt. Men det blir aldrig så där hysteriskt roligt och mellan skämten känns det aningen utdraget. Jack Black är i alla fall så där småkul hela tiden när han är i bild. Hans outfit är även hur jävla skön som helst. Filmen fungerar hyfsat tills man ska börja spela in den där dokumentären. Det var ju deras re-makes av andra filmer man ville se, dessa var det alldeles för få av i mitt tycke. Den håller sig även för mycket inom standard ramarna för att kännas tillräckligt originell. Slutet är alldeles för typiskt. Det finns mycket som tynger på ett betyg som kunde varit mycket bättre, slutresultatet blir en trea.


Syndicate Sadist 1975
Umberto Lenzi
Betyg: 2

Italiensk snutfilm som egentligen har originaltiteln Il Giustiziere sfida la città. Den går även under namn som "One Just Man", "Rambo's Revenge" och "Final Payment. Filmen berättar om småsköna Rambo som återvänder till sin hemstad. Kriget mellan polisen och maffian är i full gång. Efter att sonen till en rik affärsman blir kidnappad bestämmer sig Rambo för att rensa upp på gatorna. Han tar tjänst hos ett privat polisföretag för att ta upp jakten på kidnapparna.

Ha! Smått underhållande italienare med några sköna "moments". Motorcykelhoppet ut från lastbilen var klockrent. Rätt skön låt har den också som fastnar på hjärnan, som med alla dessa B-filmen från 70/80-talet. Riktigt dåligt dubbad är den med. Sevärd? Bakis...


Nightmare City 1980
Umberto Lenzi
Betyg: 1+

En olycka på ett kärnkraftverk resulterar i ett radioaktivt utsläpp. Ett mystiskt flygplan landar på flygplatsen, ingen pilot tycks sitta i planet. Det visar sig att flygplanet av misstag kommit i kontakt med den radioaktiva dimman. Detta har omvandlat alla passagerare ombord till muterade monster som beger sig ut i staden törstande efter blod.

Den här var faktiskt riktigt jävla rutten. Riktigt rutten i den benämningen att den nästan inte ens var rolig. Specialeffekterna var otroligt dåliga, rent utsagt horribla. Och vad är det för jävla monster i filmen, Muterade Zombie-Vampyrer? Tydligen har de jävligt avancerade sinnen också eftersom de vet att någon ringer efter hjälp i ett hus, för då klipper de nämligen av telefonledningen till huset innan de störtar in. Smart! Inte ofta man ser det. Det är heller inte ofta man ser en TV explodera och fatta eld efter att man slängt den i väggen heller.

Skådespelet är ändå förvånansvärt bra, i alla fall från han där generalen och några andra av huvudpersonerna. Statisterna däremot är det mest patetiska försök till skådespel jag sett på länge. De måste väl ha varit nerknarkade uteliggare som regissören plockat upp på gatan och mutat med brännvin. Slutsats, det finns klart mycket roligare zombie-filmer att spendera sin tid på än den här dåliga kopian.


Mer sedda filmer igen nästa vecka

// Matias

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0