Ny Zombierulle - Z.M.D.

En ny Zombie-rulle är i planerna! Som alltid när jag hör detta sätts förväntningsmekanismen i rörelse och jag börjar hoppas på något i stil med Zack Snyders 2004 re-make av Dawn of the Dead. Hitills är det ju bara Juan Carlos Fresnadillo som lyckats komma i närheten med sin 28 days later uppföljare, 28 weeks later. Men kan den här nya zombie-rullen verkligen komma upp till samma nivå som "Dawn"? Och vad är det för jävla film jag egentligen snackar om?

Det hela handlar om en filmatisering av en serietidning som går under namnet "Zombies of Mass Destruction" eller Z.M.D. kort och gott. Av namnet att döma, och en snabb blick på IMDB, så ser det ut att handla om en splatter-komedi. Så kanske det är lika bra att flytta över jämförelserna från "Dawn" till en annan 2004'a, nämligen Shaun of the Dead. Apropå splatter-komedier så har det kommit ett antal filmer på den fronten under de senaste åren. Men det var inte fören i år som jag skrattade så mycket som jag gjorde till "Shaun", och det var till den helt suveräna "The Cottage". Så... Kommer Z.M.D. att lyckas med det samma?

Som sagt är filmen baserad på en serietidning, som alla filmer tycks vara nu för tiden, av Kevin Grevioux. Handlingen går ut på att USA's regering kommer på ett nytt vapen för att bekämpa terrorismen. Vapnet är zombies. Dessa zombies släps ner på fiendeterritoriet för att infektera hela befolkningen och sedan dö av solens strålar i gryningen. Men. Som vanligt går allt åt helvete. En av zombierna råkar ha en muterad gen som gör honom immun mot solljus. Zombie Zero, som han kallas, börjar sprida sitt virus vilket skapar en armé av zombies med väldigt hög solfaktor. USA blir tvungna att skicka in sina högst rankade elitsoldater för att rensa upp bland zombiehorden.

Alla medverkande i filmer ser ut att vara nya i branschen. Från regissören Kevin Hamedani till skådespelare som ward Tubbs, Victoria Drake, Andrew Hyde och Trent Sweeney. Vi får se vad de går för. Idén är i alla fall originell så förutsättningarna för en schyst rulle finns där. Mer info när mer info finns tillgängligt.

Filmskaparnas produktionsblogg hittar du på zmdthemovie.com
En blogg om inspelningen hittar du på blog.seattlepi.nwsource.com

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0