Senast sedda filmerna!

Lite mer filmer det har tittats på den senaste tiden


Ils - 2006
David Moreau, Xavier Palud
4

Här har ni ett mycket bra val till Halloween-film-kvällen i dessa kommande mörka och regniga höstkvällar.

Det var länge sen jag såg en riktigt bra skräckfilm som var sådär härligt skrämmande och fick en att sitta på helspänn filmen igenom. Jag trodde nästan att det helt slutat produceras filmer i denna genre som inte var skrattretande dåliga och så lättuträknade att bara man såg omslaget visste man hur filmen skulle sluta. Ils, eller Them som den är mer känd som, var därför en varmt välkomnad film i det dystra höstmörkret. Lite synd att den var så kort bara, 77min spinner den lös på och det är nästan lite kortfilmer över det hela.

Filmen bygger i alla fall på verkliga händelser och följer ett franskt par som för tillfället bor i ett stort gammalt hus i en liten förort till Bukarest. En natt vaknar de till konstiga ljud utanför deras hus.

Det är en ganska simpel historia men ändå riktigt spännande och inte för överdriven med löjliga monster och aliens. Det är även skönt att slippa se dessa amerikaniserade filmer med jobbiga high-school blondiner. Jag blev faktiskt så fascinerad av filmen att jag bara var tvungen att se den en gång till med min flickvän för att skrämma upp henne lite.
IMDB | Filmtipset


The Princess Bride - 1987
Rob Reiner
4-

Nostalgiskt äventyr i härlig "fantasyanda" blandat med den där rätta matiné känslan! Här finns allt som ska finnas i en fartfylld och spännande saga. Själva upplägget påminner rätt mycket om The Never Ending Story från 1984, men handlingsmässigt skiljer de sig åt rätt mycket.

Berättelsen följer den unga och vackra "Buttercup" som är förälskad i den bortgångne Westley. Hon måste nu gifta sig med en prins hon inte vill ha och prinsen tycks ha andra mörkare planer för henne än att bli hans fru.

Det jag gillar med den här filmen är att den inte tar sig själv för seriöst. Filmskaparna visste att det var lite små löjligt och de spelar på det, vilket gör humorn extra tilltagande. Filmen bjuder även på en av de bästa fäktningsscenerna med den maskerade "Man in Black" och den störtsköna Inigo Montoya. Helt klart en film man bör se!
IMDB | Filmtipset


The Lookout - 2007
Scott Frank
3

Chris liv förändrades totalt efter en självförvållad bilolycka där hans två vänner omkom och hans dåvarande flickvän förlorade sitt ben. Efter olyckan är Chris korttidsminne rubbat och han kan inte röra sig ordentligt. Han försöker återgå tillbaka till ett normalt liv och jobbar nattskift som städare på en bank, men minnena från olyckan spökar ständigt i hans huvud. Det blir inte heller lättare av att han blir indragen i ett rån på banken.

Det hela är en ganska lagom film som egentligen inte bjuder på så mycket nyheter. Det mesta är ganska typiskt och det hålls på en rätt stabil nivå filmen igenom. Skådespelarna gör ett hyfsat jobb och det finns egentligen inte några störande element. Det är dock lite väl mediokert och lättuträknat för att få ett högre betyg än tre. Det är fortfarande en helt sevärd film.
IMDB | Filmtipset


Hood of Horror - 2006
Stacy Title
2

Ett lite mindre bra alternativ till Halloween är Snoop Doggs Hood of Horror. En hip-hop inspirerad splatterkomedi uppdelad i tre olika delar, hostad av Snoop Dogg själv.

Anime introt till filmen är riktigt snyggt och tar tankarna till Afro Samurai, resten är rätt så simpelt och skrattframkallande. Budskapet i de tre delarna är dock ganska bra genomtänkt, fast kanske inte så bra utfört. I den första delen får vi lära oss hur fel där att att gå och spraya över någon annans grafitti. Den andra delen handlar om girighet och den tredje förklarar att hip-hop är så mycket mer än bara pengar, bilar och bling.

Den är sevärd som en förfest film och bjuder på rätt låg humor med rätt så originella "döds-scener". Skådespeleriet är riktigt kasst men några kända ansikten höjer nivån lite.
IMDB | Filmtipset

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0