Senast sedda filmerna

Lite filmer jag har kollat på... ska meddela att hemsida börjar bli klar snart, den långa väntan är snart över!!!



French Connection - 1971
William Friedkin
4-

Verklighetsbaserad film om poliserna "Popeye" och Buddy Russo. De är en liga på spåren som smugglar narkotika New York, i samma veva får de nys om ?The French Connection?.

Jag måste ändå säga att jag gillar den här typen av filmer. Själva stilen och den där sköna 70-tals känslan är helt underbar. Den ökända bil jakten efter tåget är helt lysande och pumpar in adrenalin i filmen. Karaktärerna är stenhårda och tuffa, sådana som bara kan ses i filmer som denna och från just denna tids epok. Det som drar ner betyget till en svag fyra är slutet där man ska berätta vad som hände sen. Skulle inte detta varit med skulle det ha varit en så mycket bättre film.
IMDB | Filmtipset


Meet the Robinsons - 2007
Stephen J Anderson
3-

Disney åker återigen sin egen väg i animationsvärlden utan Pixar med i båten, resultatet visar på att valet kanske inte är det allra smartaste.

Filmen följer den lilla pojken Lewis som är helt galen i vetenskap och uppfinningar. En dag uppfinner han en maskin som kan återvinna minnen man glömt. Med denna maskin tänker han kamma hem första priset i en tävling, men som vanligt för den lille Lewis så går något fel och han ger upp. Det är då den mystiske Wilbur, som påstår sig komma från framtiden, dyker upp och berättar vad som kan vara felet till hans missöde.

Det är en ganska lagom familjeunderhållning som håller rätt jämn nivå med några enstaka dykningar här och där. Annorlunda koncept och gillar man filmer med tidsresor så höjer det upplevelsen en liten bit. Dock finns det mycket bättre animerade filmer än denna och betyget slutar på svag trea.
IMDB | Filmtipset


Die Hard 4.0 - 2007
Len Wiseman
2+

Har försökt att hålla mig från se denna ett tag nu, med rädsla för att bli besviken. Men slutligen kunde jag inte stå emot frestelsen längre! Och vad kan man säga? Förvånad är vad jag blev, negativt förvånad.

Det känns som om man har släppt av McClane i en bond-rulle. Det är alldeles för mycket datorer och hightech grejer. Action scenerna är dock riktigt coola och häftiga, vilket gör att filmen är sevärd som popcorn underhållning. Men bara dessa scener lyckas inte dra upp betyget mer än till en mycket stark två, och då är jag faktiskt snäll. Filmen är så långt ifrån vad de andra tre helt suveräna filmerna är. Skurken, spelad av Hitman aktuella Timothy Olyphant, är inte heller speciellt intressant, känns som en dålig kopia av Simon Gruber i trean. Yippie-ka-yay scenen var bara för patetisk och kändes så sista minuten. Som helhet är det alldeles för tråkigt, förutsägbart och för mycket orealistiskt hacker o data skit.
IMDB | Filmtipset


Black Sheep - 2006
Jonathan King
2+

Jonathan King försöker följa Peter Jackson fotspår i sann Nya Zeeland anda, men någonstans på vägen måste han ha gått vilse uppe bland bergen och fått sitt huvud fullt med fårskit.

I hans rätt så bleka Bad Taste/Braindead kopia förvandlas alla får på Nya Zeeland till blodtörstiga muterade mördarmaskiner. Allt på grund av ett hemligt genmanipulationsexperiment. Mycket klyven till denna film. Vissa scener är riktig bra med rikligt av blod och huvuden som exploderar och blir sönderskjutna av hagelgevär, medan andra är rent ut sagt muterad fårskit.

Den bör ses i andan av sina original som jag nämde här ovan (Bad Taste, Brainded) och ska inte tas s peciellt seriöst, inte ens för att vara en splatter-komedi. Den sådär halvrolig humorn, nästan på lågstadienivå, blandat med pruttskämt blev jag faktiskt inte så värst imponerad av. Hade alldeles för höga förväntningar. Även fast jag gillar denna genre och överlag är en splatter-films-fantast så håller inte denna film helt ut. Men den är helt klart sevärd för likasinnade, för hur ofta ser man muterade får som sliter ut och glufsar i sig inälvorna från en nyligen ihjälbitna människor?
IMDB | Filmtipset

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0