Burton och Nispel gör varsin Alice + Re-Make

Marcus Nispel

Efter att ha överaskat med sin re-make av Texas Chainsaw Massacre, och gjort ett bottennapp med Pathfinder, tar Nispel nya tag. Förutom sin filmatisering av spelet Alice, som är en mörk och gotisk version av den kända barnsagan, så har han även laddat upp med en re-make av Friday the 13th. Filmen kommer, som de flesta nu för tiden, ha ett releasedatum som är anknutet till filmen. I detta fall är det fredagen den 13 februari 2009. Eftersom jag själv var riktigt nöjd med Nispels Chainsaw re-make så tror jag faktiskt att han kommer lyckas även med denna.

Angående Alice så blir det alltså en filmatisering av American McGees spel Alice. Spelet utspelar sig flera år efter den första historien och följer nu en äldre Alice. Vi får följa henne då hon sörjer bortgången av sina föräldrar och återvänder till det mystiska underlandet. Vad som är bekräftat är att Sarah Michelle Geller kommer att spela Alice och Jean Mash spelar The Queen of Hearts. Filmen beräknas ha premiär under sommaren 2008, möjligtvis i juli.


Tim Burton

En annan regissör som har Alice i underlandet i tankarna är Tim Burton. Förutom en re-maka av sin tidigare Frankenweenie tänker Burton alltså göra en ny version av Alice i underlandet för distribution åt Disney.

 Hans första projekt kommer att bli Alice och det hela kommer att spelas in på samma sätt som den bioaktuella filmen Beowulf, motion-capture blandat med live-action. Till sin hjälp har han Linda Woolverton som arbetat med filmer som Lejon Kungen och Skönheten och Odjuret.

Efter Alice kommer Burton att ta upp och polera och förlänga sin tidiga kortfilm Frankenweenie. Filmen har lite Djurkyrkogården över sig och handlar i korta drag om en liten pojke som tar tillbaka sin hund till livet efter att den blivit överkörd. Filmen kommer följa i samma spår som Burtons tidigare The Nightmare Before Christmas och The Corpse Bride, alltså en stop-motion film. Just nu sitter jag och väntar på Burtons film Sweeney Todd med Depp i spetsen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0